otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Romantiskas receptes Valentīndienai

Pievienots: 13.02.2018

Svinot visu mīlētāju svētkus Valentīndienu, romantisku noskaņu savai otrai pusītei var sagādāt, ne vien dāvinot ziedus un mīļas dāvanas, bet arī kopīgi rosoties virtuvē, lai pagatavotu kādu īpašu un mīlētāju dienai piemērotu ēdienu. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā divu īpašu un stilīgu ēdienu receptes Valentīndienas svinībām.

Avokado un pesto sviestmaizes

Šīs gardās maizītes būs ideāls un ātri pagatavojams ēdiens romantiskām brokastīm – karstās maizītes ar maigo avokado garšu un krūze karstas kafijas būs ideāls Valentīndienas iesākums, turklāt sviestmaižu pagatavošana aizņems vien 15 minūtes laika, bet, ja tās gatavosiet kopā ar mīļoto, pie gardām brokastīm tiksiet vēl ātrāk.

Sastāvdaļas (2 personām)

2 pilngraudu maizes šķēles
2 ēd.k. krēmsiera
1 mazs nogatavināts avokado (vai puse no liela avokado)
2 ēd.k. pašgatavota pesto mērces (skat. recepti tālāk)
2 vārītas olas
parmezāna siers, baziliks, sezama sēklas rotāšanai

 Pesto mērcei:

1 sauja spinātu
2 saujas svaigā bazilika lapu
2 ķiploka daiviņas
20 g rīvēta parmezāna siera
1 ēd.k. citronu sulas
1 sauja grauzdētu valriekstu
80-100 ml extra virgin olīveļļas
sāls un melnie pipari pēc garšas

 Pagatavošana

 Vispirms pagatavo pesto, virtuves kombainā vai blenderī līdz nelieliem gabaliņiem sasmalcinot visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Blenderim darbojoties, iegūtajai masai lēnām pievieno olīveļļu un visu sablenderē līdz viendabīgai konsistencei (precīzu nepieciešamās eļļas daudzumu dozē blenderēšanas laikā, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).

 Avokado sagriež plānās šķēlītēs. Pilngraudu maizi apgrauzdē tosterī, uzsmērē uz maizes krēmsieru, liek virsū avokado un pārlej maizītes ar iegūto pesto mērci. Uz maizītes vai tai blakus uz šķīvja liek uz pusēm pārgrieztu vārītu olu. Maizītes rotā ar sezama sēklām, parmezāna sieru, bazilika lapām un pasniedz, kamēr maizīte silta.

 Romantiskā Pavlova kūka

Pavlova kūka ir perfekts deserts Valentīndienai – tā ir kraukšķīga, taču maiga, viegla un kūst uz mēles, turklāt, pretēji daudzu uzskatiem, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta! Lai olbaltuma biskvīta kārta jeb meringa būtu kraukšķīgāka un varētu lēni atdzesēties cepeškrāsnī, šo desertu vēlams sākt gatavot iepriekšējā vakarā pirms svētkiem.

Sastāvdaļas (4 personām)

4 olu baltumi istabas temperatūrā
220 g cukura
šķipsniņa sāls
1 tējk. kukurūzas cietes
1 tējk. etiķa
200 ml saldā krējuma
100 g maskarpone siera
1 ēd.k. pūdercukura
svaigās ogas rotāšanai

 Pagatavošana

 Līdz 140°C sakarsē cepeškrāsni. Gatavo meringu – ar mikseri, putojot vidējā ātrumā, sāk putot olas baltumus un šķipsniņu sāls. Kad olbaltums sāk veidot vieglas putas, masai lēnām pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru. Pēc visa cukura pievienošanas masu puto vēl 7-10 minūtes, līdz viss cukurs pilnībā izkusis un olbaltuma masa ir stingra un spīdīga.

Atsevišķā trauciņā samaisa etiķi ar kukurūzas cieti un pievieno olbaltuma masai. Visu puto vēl 20-30 sekundes, līdz ciete tiek kārtīgi iemaisīta masā. Iegūto olbaltuma masu izklāj uz cepamā papīra vēlamajā formā, piemēram, veidojot sirsniņu, apli vai ko citu. Meringu liek cepeškrāsnī, krāsns temperatūru samazina uz 120°C, un masu cep 1 stundu, tad krāsni izslēdz, bet krāsns durvis vaļā netaisa un olbaltuma masu uz vairākām stundām (piemēram, uz nakti) atstāj dzesēties cepeškrāsnī.

Kad pamatne ir atdzesēta, veido kūku. Saputo saldo krējumu ar maskarpone sieru un pūdercukuru (to var arī nepievienot, jo kūkas pamatne ir salda) rotā ar svaigām ogām un bauda kopā ar mīļoto cilvēku!

ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa


Jauna aptauja

Februāris - 2024
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
 
svētdiena, 04.02.2024
pirmdiena, 05.02.2024
otrdiena, 06.02.2024
09:35 Izstāde

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde