piektdiena, 3. maijs, 2024Vārda diena: Gints, Uvis
crest1 crest2

Tūrisma sfēras uzņēmēji sapulcējās jaunajā viesu mājā

Pievienots: 23.01.2017

19. janvārī Krāslavas novada uzņēmēji, kas darbojas tūrisma biznesā, sapulcējās, lai apkopotu pagājušā gada rezultātus, pastāstītu par jaunumiem un plāniem, kā arī uzzinātu par Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra aktualitātēm. Šādas tikšanās, kas ikreiz tiek rīkotas kādā jaunā vietā un neformālā gaisotnē, Krāslavas TIC organizē jau vairāku gadu garumā.

Šoreiz tūrisma sfēras uzņēmēji devās uz nesen atvērto viesu māju „Pūce”. Ludmila Silibitkina (tālr.29221527), pārvaldniece, pastāstīja par pakalpojumiem, kas tiek piedāvāti šajā objektā.

Viesu māja Artilērijas ielā 18, Krāslavā, tika atvērta pagājušā gada septembrī. Tajā ir piedāvātas naktsmītnes 12 personām, kā arī vēl divas papildvietas. Ēkā ir plaša halle, virtuve, piecas istabas - vienvietīga, divas divvietīgas, viena no tām ir ar gultu bērnam līdz 6 gadiem, trīsvietīga un četrvietīga, ir vasaras veranda un kopējie sanitārie mezgli. Halle ir izmantojama arī banketu rīkošanai - līdz 20 cilvēkiem.

Pagājušā gada rezultātu prezentāciju Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka uzsāka ar atmiņām. Kādreiz, pirms 15 gadiem, viņa atnāca strādāt uz Tūrisma informācijas centru. Tad Krāslavas rajonā bija tikai 4-5 viesu mājas. Pašlaik Krāslavas novadā ir 37 tādi objekti (8 – pilsētā un 28 - laukos). 2016. gadā novadā uzsāka darbu vēl divas viesu mājas, trīs brīvdienu mājas un viena atpūtas vieta.

Prezentējot paveikto gada laikā, Tatjana Kozačuka pastāstīja uzņēmējiem par centra speciālistu piedalīšanos dažādās starptautiskajās izstādēs, par jaunu informatīvo brošūru, karšu un bukletu sagatavošanu un izdošanu, par pieredzes apmaiņas braucieniem, kas tika organizēti uzņēmējiem pa Krāslavas novadu un Igauniju.

Lai ieinteresētu arvien vairāk tūristu, Krāslavas novada TIC darbinieki regulāri organizē dažādus pasākumus. Viens no spilgtākajiem pagājušajā gadā bija, bez šaubām, Latgales kulinārā mantojuma festivāls. Sadarbībā ar Tūrisma informācijas centru vietējiem uzņēmējiem bija nodrošināta iespēja popularizēt savus pakalpojumus, piedaloties citu pašvaldību pasākumos - Aizkrauklē, Rīgā, Līvānos, kā arī Baltkrievijā.

Daudzu gadu garumā Tūrisma informācijas centra speciālisti aktīvi izstrādā dažādus projektus. Arī šis gads nekļuva par izņēmumu. Kā paziņoja Tatjana Kozačuka, pateicoties projektiem, kas ir sagatavoti ar centra darbinieku līdzdalību, skatu laukumā tika uzstādīts vides objekts - Krāslavas krēsls, atjaunota Krāslavas pareizticīgo baznīcas fasāde, ierīkota puķu dobe Aglonas un Pils ielu krustojumā, uzlabota Adamovas takas infrastruktūra. Turklāt centra speciālisti pagājušajā gadā izstrādāja un iesniedza vēl divus vērienīgus projektu pieteikumus. Konkurence ir liela, bet ir jācer, ka finansējums tiks iegūts.

Neformāla gaisotne tikšanās laikā un telpas mājīgums radīja apstākļus uzņēmēju nepiespiestai saskarsmei. Daudziem ir līdzīgas problēmas, viņi apsprieda tās un pastāstīja par savu pieredzi šo jautājumu risināšanā. Tika izteiktas arī iniciatīvas. Piemēram, gandrīz visi viesu māju īpašnieki labprāt apmeklētu angļu valodas kursus. Centra speciālistei Edītei Lukšai ir pieredze šādu kursu vadīšanā, tāpēc Krāslavas novada TIC darbinieki centīsies īstenot šo uzņēmēju vēlmi.

Tikšanās noslēgumā dalībnieki uzsvēra, ka gaidīs jauno tūrisma sezonu ar pozitīvu garastāvokli. Lai 2017. gads ir tūristiem bagāts!

Elvīra Škutāne, autores foto



Jauna aptauja

Janvāris - 2017
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 09.01.2017
08:04 Paldies!
trešdiena, 11.01.2017

Dienas foto

  • Dienas foto 2024

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde