otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Vēsture top šodien, vai cilvēku garīgums kā stipras un spēcīgas valsts pamats (video)

Pievienots: 17.11.2020

Godātie draugi, valsts svētku priekšvakarā, sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas dienu, mūs visus vieno līdzīgas pārdomās par Latvijas likteni un mūsu vietu tajā. Ikviens no mums pieder šai zemei, katrs Latvijas iedzīvotājs ir Latvijas bagātība. Mēs esam dažādi, bet, neskatoties  uz mūsu vecumu, dzimumu, tautību, sociālo statusu,  politisko un reliģisko piederību, mūs visus vieno ideja dzīvot tiesiskā valstī, kur katrs iedzīvotājs varētu justies droši un aizsargāti, realizēt savas tiesības, kuras ir pasludinātas valsts pamatlikumā- Satversmē.

Pirms 100 gadiem mūsu senčiem izdevās likt pamatus jaunas, demokrātiskas Latvijas valsts stāstam. Tie bija nozīmīgākie, emocionālākie brīži mūsu vēsturē, kad prognozēt uzvaru un paredzēt rezultātu  nebija iespējams.  Ceļš uz brīvību un neatkarību bija šaurs, ērkšķains un šķēršļu pilns. Bailes, šaubas un nenoteiktība savijās kopā ar drosmi, pārliecību, varonību, patriotismu un vēlmi atbrīvoties no svešu ļaužu kundzības. Latvijas tautai bija jākļūst par savas zemes saimniekiem. Cīnīties bija vērts, neatkarība tika atgūta, un dzima sajūta, ka vienota tauta ir SPĒKS!   Neatlaidība un pareizā dzīves filozofija: „Ja ne es, tad kurš?” toreiz palīdzēja sasniegt rezultātu.

Bet ko gaidām no savas valsts tagad mēs? Vai no mūsu rīcībspējas daudz kas ir atkarīgs? Kas vajadzīgs, lai risinātu Latvijā pastāvošās problēmas? Kādi ir tie īstie pamati, uz kuriem jāceļ mūsu tautas labklājība? Kā atrast zelta atslēdziņu un tikt pie veiksmes formulas? Kādi mērķi un plāni ir mūsdienu jauniešiem? Kas viņus uztrauc, kas raisa interesi? Kā būt lietderīgiem un panākt, lai Latvijas sabiedrība progresīvi attīstītos un mēs varētu lepoties ar mūsu valsts izaugsmes iespējām un perspektīvām? Laba izglītība, garīgās vērtības, aktīvā dzīves pozīcija, profesionālisms, pieredze vai personiskās dotības un motivācija?! Jautājumu daudz…

Turpinot Krāslavas Varavīksnes vidusskolas skolēnu pagājušajā gadā iesākto tradīciju, mēs nolēmām šīs sarunas turpināt un izveidot savu informatīvo platformu.

Cienījamie skatītāji, jūsu uzmanībai piedāvājam nelielu raidījumu ar nosaukumu: „Vēsture top šodien, vai cilvēka garīgums, kā stipras un spēcīgas valsts pamats”. Šajā raidījumā mēs parunāsim par īstiem un patiesiem garīguma standartiem, izvērtēsim baznīcas lomu un darbību sekulārajā sabiedrībā, mēģināsim izvērtēt gūto informāciju, lai izprastu spēcīgas un stipras Latvijas valsts priekšnoteikumus. Kritiski domāsim un analizēsim, uzdosim sasāpējušos jautājumus, lai tagadnē iegūtās zināšanas un prasmes palīdzētu mums likt izturīgu un stabilu pamatu mūsu nākotnei.

Raidījuma dalībnieki ir Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 10-12 klašu jaunieši un mūsu novada garīgo konfesiju pārstāvji. Dažāda pieredze, atšķirīgi viedokļi…

Par dalību raidījumā pateicamies Krāslavas sv.Aleksandra Ņevska pareizticīgo baznīcas pārzinim Rostislavam Terehovam, Priedaines sv.Brigitas un sv.Katrīnas Romas katoļu baznīcas prāvestam Janušam Bulašam, Krāslavas luterāņu draudzes mācītājam Andim Lenšam, Krāslavas baptistu draudzes mācītājam Vjačeslavam Istratijam, Ludzas Jaunavas Marijas Debesīs Uzņemšanas Romas katoļu draudzes prāvestam Rodionam Doļam.

 Lai patīkama skatīšanās!

Margarita Borodina-Ignatoviča,
Krāslavas Varavīksnes vidusskolas vēstures un politikas skolotāja



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde