otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Vieglatlētikas festivālā piedalījās komanda no Varavīksnes vidusskolas

Pievienots: 03.10.2018

Pagājušajā nedēļā Daugavas stadionā ar Bērnu vieglatlētikas festivālu tika atklāta bērnu vispārējās fiziskās attīstības programma „Bērnu vieglatlētika”, kuras mērķis ir bērniem saistošā veidā, ar īpaša inventāra palīdzību, jau agrā vecumā iemācīt pareizus kustību pamatus. Bērnu vieglatlētikas festivālā piedalījās arī 2. klases skolēnu komanda no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas.

 Programmu „Bērnu vieglatlētika” īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS), bet programmas ieviešanu Latvijā atbalsta veikalu tīkls „MAXIMA” un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

 Programmu „Bērnu vieglatlētika” (Kids Athletics) plānots ieviest visā Latvijā, sadarbojoties ne tikai ar skolotājiem un treneriem, bet arī iesaistot skolas un pašvaldības. Līdz šim aptuveni 350 sporta skolotāji un treneri piedalījušies semināros un apmācībās par programmas ieviešanu. Šo programmu apgūst bērni jau vairāk nekā 100 valstīs. „Bērnu vieglatlētika” programmas ietvaros izstrādāts īpašs inventārs, kas palīdz bērniem apgūt pareizus kustību pamatus.

 LVS prezidente Ineta Radeviča: „Milzīgs prieks par to, ka kopā ar atbalstītājiem, veikali tīklu „MAXIMA” un Latvijas Sporta federāciju padomi, šodien atklājām svētku pasākumu - Bērnu vieglatlētikas festivālu. Esam pateicīgi arī skolotājiem, kuri jau ir piedalījušies Bērnu vieglatlētikas semināros un ir gatavi programmu ieviest savās sporta nodarbībās, kā arī pašvaldības, kas ir atsaucīgas krāšņa un moderna inventāra iegādē. Aicinām tos, kas vēl nav iesaistījušies, piedalīties šajā programmā. Visi kopā esam par veselīgiem bērniem, kuri skolas sporta nodarbībās un ārpus tām bauda kustību prieku.” LVS plāno vēl plašāk attīstīt sadarbību ar pašvaldībām. Tāpat nākamā gada sākumā paredzēti reģionālie Bērnu vieglatlētikas festivāli, bet pirmās sezonas noslēguma festivāls gaidāms jau nākamā gada pavasarī.

 SIA „Maxima Latvija” korporatīvo attiecību vadītājs Jānis Vanags: „Programma „Bērnu vieglatlētika” ir starptautiski sevi pierādījusi, un arī mūsu bērni to ir pelnījuši – mācīties iemīlēt sportu daudz inovatīvāk un interesantāk. „MAXIMA” iestājas par veselām un aktīvām ģimenēm – mēs gribam redzēt Latvijā veselākus, pašpārliecinātākus un mērķtiecīgākus bērnus, kuriem ir labas sekmes mācībās un kuriem ir spēcīgs ģimeņu atbalsts.” „Maxima Latvija” šogad investējusi vairāk nekā 200 000 eiro, atbalstot Latvijas vieglatlētus un hokejistus, lai veicinātu bērnu un jauniešu sporta attīstību un popularizētu sportu un tā pozitīvo ietekmi uz bērna attīstību un veselību.

 Eiropas Sporta nedēļas Latvijā vadītāja Dace Zvaigzne: „Eiropas Sporta nedēļas aktivitāšu mērķis ir fiziski aktīva un arī vesela sabiedrība, tāpēc ar Eiropas Sporta nedēļas kampaņu vēlamies pakāpeniski mainīt sabiedrības attieksmi un paradumus par aktīvu dzīvošanu. Tas ir iespējams, strādājot vairākos līmeņos – ne tikai ar bērniem, bet arī pieaugušajiem. Latvijas Vieglatlētikas savienība ir lielisks sadarbības partneris, lai ar Bērnu vieglatlētikas festivālu vairotu sportošanas prieku skolas vecumā.”

 Papildu informācija:
Ieva Bļusina,
Komunikācijas vadītāja,
Latvijas Vieglatlētikas savienība

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde