otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Garīgā izaugsme jeb meditācija caur kustību

Pievienots: 23.03.2018

7. aprīlī, Krāslavas Valsts ģimnāzijas aktu zālē, plkst. 12.00 notiks 2 stundu kustību terapijas nodarbība „Garīgā izaugsme jeb meditācija caur kustību”, kuru vadīs sertificēta deju un kustību terapeite, Solvita Zemīte. Šoreiz Krāslavas māmiņu kluba organizētajā pasākumā lūgums nākt tikai vecākiem un vecvecākiem, jo plānota meditatīva deju un kustības nodarbība, kuras laikā būs nepieciešams koncentrēties un atslābināties no ikdienas raizēm.

Solvita Zemīte: „Esmu sertificēta deju un kustību terapeite un sertificēta ciguna un taidzi cjuaņ instruktore, kā arī man ir profesionālais maģistra grāds veselības aprūpē. Ikdienā vadu individuālās un grupu nodarbības: deju un kustību terapijā (DKT), atveseļojošā ciguna praksē, kā arī dinamiskajā meditācijā. Esmu reiki un rekonekcijas praktiķe, kā arī Latvijas Deju un kustību terapijas asociācijas (LDKTA) valdes priekšsēdētāja.

Manā kustību repertuārā summēta dažāda pieredze: klasiskais balets, dažnedažādu tautu dejas, tostarp flamenko un indiešu deja, hatha un prana joga, autentiskā kustība, japāņu reiki undo dinamiskā meditācija, aikido, kā arī viduslaiku un renesanses dejas u.c. Jums nav jābūt dejotājam, lai piedalītos dinamiskās meditācijas nodarbībā. Toties jābūt atvērtiem strādāt ar sevi, savu iekšējo potenciālu, radošo izaugsmi un labsajūtu.

Nodarbības „Garīgā izaugsme jeb meditācija caur kustību” laikā drošā un radošā veidā, piedzīvojot kustību brīvību, meklēsim un radīsim impulsu, kas veicinās ķermeņa apzinātību. Mazināsim ikdienas sasprindzinājumu, ļaujot ķermenim un emocijām rast saskaņu. Caur kustību meklēsim kontaktu ar saviem iekšējiem resursiem un radošo potenciālu - te un tagad! Izmaiņas emocijās un prātā rada izmaiņas ķermenī, un otrādi, tas ir arī deju un kustību terapijas neirobioloģiskais pamats.

Nodarbības laikā mēs neapgūsim kādu atsevišķu dejošanas stilu. Toties aicinu kopā dāvināt uzmanību un laiku sev, iegūstot dziļāku izpratni par saviem resursiem. Lai gala rezultātā tā mīlestības aka, no kuras ik dienas smeļ mieru un laimi jūsu bērni un tuvākie, piepildās ar atjaunotu dzīvības enerģiju un prieku par esību. Jaunākās neirobioloģiskās atradnes liecina, ka cilvēkam, nonākot kontaktā ar savu apzinātību ķermenī un elpā un izmantojot savu iekšējo potenciālu, uzlabojas gan dzīves kvalitāte, gan ilgmūžības iespējas un stabilizējas veselība visplašākajā šī vārda izpratnē.

Kustību meditācijā cilvēki parasti strādā zeķītēs un/vai basām kājām, ja tā vēlas. Galvenais, lai ir saskare ar grīdu, iezemēšanās, stabilitāte un kājas neslīd.

Noslēgumā vēlos jums novēlēt: esiet veseli!”

Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Ieva Maļinovska,
Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde