otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas Mūzikas skolai - 60. Lilitas Ivanovas atmiņas

Pievienots: 19.02.2021

Manam priekam nebija gala, kad man 4 gadu vecumā nopirka klavieres „Rīga”. Līdz šai dienai tās ir ar mani. Sākumā mani apmācīja kaimiņu meitene Dagmāra Jaunzeme, kura jau mācījās mūzikas vidusskolā. Tad iestājos mūzikas skolā, kur pirmais mans skolotājs bija Andris Mežgailis. Mūzikas literatūru un kori vadīja skolotājs Genādijs Pitrāns, kurš pēc tam bija mans kolēģis. Skolotāji klavierspēlē mainījās, jo brauca prom. Man bija jauki skolotāji - skolotāja Reinholde, kuru nomainīja Margarita Budanova, Tatjana Lomanceva, Dora Freinberga, kura virzīja, lai es stājos mūzikas vidusskolā. Iestājos arī! Tai laikā bija 3-4 cilvēki uz vietu. Izturēju un sāku mācīties Rēzeknes Mūzikas vidusskolā pie Mariannas Zvejsalnieces. Pēc vidusskolas beigšanas biju norīkota strādāt Ludzas Mūzikas skolā, bet Krāslavas MS direktore Gaļina Beinaroviča ierunāja strādāt Krāslavā. Tā arī braucu atpakaļ uz dzimtajām mājām, kur izveidoju arī ģimeni. Pirms tam vēl paspēju iegūt augstāko izglītību.  

 Abas manas meitiņas arī šeit mācījās. Santa vijoles spēli pie skolotājas Gaļinas Petunovas, solfedžo pie Olgas Greckas, Elga klavierspēli pie Irēnas Milašas un solfedžo pie Antoņinas Tučas. 11 gadu vecumā Elga turpināja mācības Daugavpils Mūzikas vidusskolas profesionālajā klasē. Augstāko izglītību ieguva Viļņas Mūzikas akadēmijā. Tagad strādā Ikšķiles Mūzikas skolā par klavierspēles pedagogu.

Ar jaukiem vārdiem gribu atcerēties savus audzēkņus, kuri turpināja studēt mūziku, un tagad strādā par skolotājiem, piemēram, Skaidrīte Gasperoviča, Rita Kamola, viņas meita arī mācījās klavierspēli pie manis.

 Arī bijusī audzēkne Maija Steļmačenoka priecēja mani ar savu dēliņu Romu un māsiņu Karolinu. Atmiņa palikušas Anžela Semjonova, Ilonija Grecka, Jolanta Ungure, kura tagad strādā Ķekavas Mūzikas skolā, lieliska pianiste un ērģelniece. Anna Stankeviča studē Daugavpils Universitātē Mūzikas fakultātē un ir mūzikas skolotāja.

Bijušie absolventi atved savus bērnus uz mūsu skolu, lai iegūtu mūzikas izglītību. Mūzikas izglītība nav viegla, taču tā skan dažādās krāsās un dažādās tonalitātēs!

 Lilita Ivanova, klavierspēles skolotāja

Foto: 
L. Ivanova ar audzēknēm Maiju un Karolinu
L. Ivanova - topošā skolotāja


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde