pirmdiena, 20. maijs, 2024Vārda diena: Salvis, Selva, Venta
crest1 crest2

Piesaki savu produktu vai pakalpojumu preču zīmei “Ražots Krāslavas novadā”

Pievienots: 10.05.2024

Ja esi Krāslavas novada ražotājs, amatnieks, mājražotājs vai konkrēti nodefinējamu pakalpojumu sniedzējs un gribi pieteikties preču zīmes „Ražots Krāslavas novadā” lietošanai, tad iesniedz pieteikumu Krāslavas novada pašvaldībā līdz 15. maijam, jo drīzumā plānota novada Simbolikas komisijas sanāksme, kas lems par preču zīmes atļauju piešķiršanu.  

Šobrīd spēkā ir 12 atļaujas par preču zīmes lietošanu. Tās piešķirtas gan vairākiem Krāslavas Amatniecības centra amatniekiem (Olgai un Valdim Pauliņiem, Elvīrai Škutānei, Ludmilai Morozovai), gan biteniekiem (Eināram Brenčam un Z/S „Ādami”), gan garšīgajiem Ludmilas Peculevičas sieriem un alus brūža „Murza”, SIA „Krāslavas Avots” un SIA „Cindra” dzērieniem, kā arī IK „brāļi Vanagi” un SIA „Papa Wood” koka izstrādājumiem.

Preču zīme „Ražots Krāslavas novadā” nav vienkārši skaista uzlīme uz iepakojuma. Tā ir piederības apliecinājums Krāslavas novadam, savam sirdsdarbam un kvalitātei. Piesakies!

Ināra Dzalbe,
Attīstības nodaļas vadītāja

Uzziņai 

Atļauju lietot „Ražots Krāslavas novadā” preču zīmi piešķir juridiskai vai fiziskai personai uz trīs gadiem, izsniedzot preču zīmes lietošanas atļauju saskaņā ar Krāslavas novada pašvaldības Simbolikas komisijas lēmumu.

Preču zīmi piešķir produktiem, pakalpojumiem un ar viesmīlību saistītiem pakalpojumiem, ja tie atbilst šādiem kritērijiem:

1.       saimnieciskās darbības veicējs ir Latvijā reģistrēta fiziska vai juridiska persona, kura savu saimniecisko darbību veic Krāslavas novada teritorijā vismaz vienu gadu;
2.       uzņēmējam nav parādsaistību pret Krāslavas novada pašvaldību;
3.       vismaz viena ar produktu/pakalpojumu saistītā ražošanas/sniegšanas vieta atrodas Krāslavas novada teritorijā;
4.       produkts/pakalpojums atbilst normatīvo aktu prasībām par produktu kvalitāti un drošību.
5.       ar tūrismu un viesmīlību saistītiem pakalpojumiem uzņēmējs nodrošina nemainīgi augstu pakalpojuma sniegšanas kvalitāti.

Preču zīmi latviešu vai latgaliešu valodā, kādā no četrām piedāvātajām krāsu variācijām, drīkst izmantot pēc saviem ieskatiem, iestrādājot to produkcijas reklāmā, noformējumā, iepakojumā utt.

Minētā preču zīme ir izstrādāta biedrības „Krāslavas rajona partnerība” LEADER pieejas pasākumā atbalstīta projekta „Mobilās tirdzniecības aprīkojuma iegāde Krāslavas novada vietējo produktu realizācijai un atpazīstamībai” (Nr. 18-03-AL33-A19.2103-000001) ietvaros, ko finansē Eiropas lauksaimniecības fonds lauku attīstībai un Krāslavas novada dome. Dizaina autore - Ieva Maļinovska.

Jautājumu gadījumā lūgums rakstīt pašvaldības Attīstības nodaļai uz e-pastu attistiba@kraslava.lv.


Jauna aptauja

Decembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde