otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Priedaines Romas katoļu draudzes prāvesta Januša Bulaša apsveikums

Pievienots: 18.04.2019

Augšāmcēlies Kristus ir mūsu cerība. Kad mēs pulcējamies kopā, lai svinētu Lieldienas, Jēzus Kristus augšāmcelšanās svētkus, mums ir jāļauj, lai augšāmcēlušās Kunga gaisma iekļūtu mūsu dvēselē, mūsu sirdī, mūsu dzīvē, lai augšāmcēlies Kristus izgaismotu mūsu dzīves problēmas. Šajās dienās mums ir svarīgi sadzirdēt augšāmcelšanās eņģeļa vārdus: „Kāpēc jūs meklējat Dzīvo starp mirušajiem? Viņa šeit nav.” Nepalieciet vienatnē ar savām problēmām, meklējiet Kristu! Viņš ir mūsu lielākais prieks, Viņš vienmēr bija, ir un būs kopā ar mums. Un tas ir pamats mūsu cerībai.

Tas nav vienkārši – dzīvot ar kristieša cerību sirdī, jo tas nenozīmē vienkārši būt par optimistu. Būt optimistam - tas ir kaut kas cits, pavisam cits. Kristīgā cerība ir Dieva dāvana, ko dāvāja mūsu Kungs. Ar to ir saistīta galvenā Kristus Augšāmcelšanās svētku nozīme. Mūs aicina būt atvērtākiem, pieņemt šo cerību, par ko vēstīja apustulis Pāvils. Lieldienas ir mūsu cerību svētki. Mūsu Kungs ir augšāmcēlies! Un Viņš vēlas, lai mēs meklētu Viņu starp dzīvajiem. Un, kad mēs satiksim Jēzu, mūsu sirdīs, kurām ir tik smagi dažādu bēdu un grūtību dēļ, iedegsies cerības un prieka gaisma.

Lai Lieldienu sveiciens - „Kristus ir augšāmcēlies!”, uz kuru mēs ar prieku atbildam - „Patiesi augšāmcēlies!”, piepilda mūsu sirdis ar cerību! Lai smaids mūsu sejā liecina par to, ka mēs patiešām ticam tam, ka Kristus ir dzīvs.

Sveiciens - „Kristus ir augšāmcēlies!” nozīmē: brāļi un māsas, ir pienācis laiks celties! Pietiek sēdēt un domāt tikai par savām problēmām. Iesim kopā ar Pēteri un meklēsim Kristu, kas ir augšāmcēlies no mirušajiem, iesim pretī dzīvībai, gaismai un cerībai!

Ikviens, kas tic tam, ka Kristus ir Augšāmcēlies, ir cilvēks, kura dvēseli piepilda prieks un cerība. Šis prieks un cerība staro viņa acīs un palīdz ne tikai viņam pašam, bet arī tiem, kas ir apkārt. Lai prieks un cerība piepilda mūsu sirdis ne tikai šajos gaišajos Lieldienu svētkos, bet arī ikdienā, lai mēs esam Kristus Augšāmcelšanās liecinieki, lai prieks par to vienmēr mājo mūsu sirdī!

Neaizmirstiet, ka ir nepieciešams dalīties savā priekā! Ir cilvēki, kam tas ir vajadzīgs. Apciemojiet tos, kas nevarēja atnākt uz baznīcu, kam ir nepieciešama jūsu palīdzība un atbalsts, kas ir jums līdzās un sirgst ar kādu slimību! Kad jūs dāvāsiet savu prieku šim cilvēkam, tas vairosies, prieka jūsu sirdī un jūsu dzīvē kļūs arvien vairāk. Lai Augšāmcēlies Kungs sargā jūs visus un dāvā mieru, mīlestību, prieku un savstarpēju cieņu citam pret citu! Novēlu jums visiem Dieva svētību!

Janušs Bulašs, Priedaines Romas katoļu draudzes priesteris


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde