otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Brīnišķīgs jaunā gada sākums (video)

Pievienots: 10.01.2020

„Krāslavas iedzīvotāju vienotība” – tā par šovprogrammu „Paaudžu cīņa”, kas nesen norisinājās kultūras namā, sociālajos tīklos uzrakstīja krāslavietis Viktors Bernāns. Un šim raksturojumam nevar nepiekrist.

Organizatori un pasākuma vadītāji – Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības kolektīvs – jau no sākuma brīdināja, ka, lai gan nosaukums liecina par gaidāmo cīņu, zaudētāju šoreiz nebūs. Un tā arī notika – ieguvēji bija visi, it īpaši skatītāji.

Vēl pirms šova sākuma kultūras nama foajē bija jūtams, ka šī programma nebūs ierasts pasākums. Un tas apstiprinājās jau pēc pirmajām priekšnesuma minūtēm. Īpašs bija viss, sākot ar šovprogrammas formātu, „Paaudžu cīņas” dalībniekiem, repertuāru un beidzot ar skatītāju noskaņojumu.

Šoreiz uz skatuves iznāca visparastākie krāslavieši un mūsu pilsētas viesi – bērni, jaunieši un pieaugušie. Kaut gan daudzi no viņiem nav profesionāli vokālisti un dejotāji, aktieri un modeļi, viņi uzstājās vienkārši lieliski, un tāpēc skatītāji neskopojās ar aplausiem, sajūsmas izsaucieniem un sirsnīgiem smiekliem.

Inna un Viktors Bernāni graciozi griezās dejā, viņu kustības savaldzināja ne tikai visas dāmas, kas sēdēja zālē, bet arī vīriešus. Kopā ar Artūru Trepšu no Dagdas dziedāja visa zāle, bet Aleksandrovas internātpamatskolas audzēkņu modes skatei klātesošie sekoja ar drebošu sirdi – lai tikai viss izdotos! Krāslavas publikas mīluļi – sporta deju dejotāji Evita Gorenko, Elizabete Križanovska un Ričards Škagalis ar atbalsta grupu - tā uzkarsēja skatītājus zālē, ka daudziem ar grūtībām izdevās nosēdēt uz vietas. Skaļus un ilgstošus aplausus skatītāji veltīja Indras senioru kolektīvam „Labvakar”, dāmām no Grāveru deju grupas ,,LiDejas” un maziem dejotājiem no Dagdas deju grupas ,,Nika”.

Šo izklaides programmu noteikti var nosaukt par ģimenes pasākumu. Vecāki bija ieradušies atbalstīt savus bērnus, bērni – vecākus, sievas – vīrus un vīri - sievas. Piemēram, krāslaviešu Valteru ģimeni uz skatuves prezentēja trīs paaudzes. Jauniešu komandā aktīvi startēja Alīna Valtere, vecākās paaudzes grupā – viņas tēvs Jurijs un vectēvs Jānis, bet pārējie ģimenes locekļi atbalstīja savējos no zāles.

Vistālāko ceļu līdz Krāslavai mēroja rīdzinieki – reperis Deniss Stepanovs, profesionālais MMA (jauktās cīņas mākslas) cīkstonis, Eiropas, Latvijas un Baltijas čempions Aleksandrs Čižovs un viņa treneris, bijušais krāslavietis Andrejs Maslovs.

Kā uzsvēra Andrejs Maslovs, kad viņš uzzināja par dzimtajā pilsētā ieplānoto pasākumu, tad uzaicināja apmeklēt Krāslavu tos cilvēkus, kam ir tuvs sports un kam ir pieredze saskarsmē ar bērniem, kuriem nepieciešams sabiedrības atbalsts.

„Mēs nolēmām atbraukt un atbalstīt Krāslavas bērnus. Pēc pasākuma satiksimies ar jauniešiem, pastāstīsim par sevi, saviem panākumiem. Dzīvē var sasniegt visu, galvenais – vēlēties īstenot savus mērķus. Iespējams, mūsu pieredze būs ļoti noderīga, un mums izdosies kādu motivēt.”

Skatītājus sajūsmināja divas repera Denisa Stepanova dziesmas, ar tikpat lielu prieku zāle uzņēma lirisko dziesmu par Krāslavu un aizraujošos Spānijas akordus Viktora Bernāna izpildījumā.

Pusotra stunda pagāja vienā elpas vilcienā, un, kad pasākuma vadītāji atvadījās no skatītājiem, visiem gribējās turpinājumu, nu kaut uz pavisam īsu brītiņu...

Šovprogrammas galvenā iniciatore, radošās komandas iedvesmotāja un šova režisore – tehnikuma pedagoģe Žanna Drozdovska. Īstenot ideju viņai palīdzēja pedagogi Larisa Rukmane, Agita Svarinska, Ineta Urtāne un, protams, visa šova dalībnieku komanda.

Cerēsim, ka šovprogrammai „Paaudžu cīņa” būs turpinājums arī nākotnē, un tā kļūs par brīnišķīgu jaunā gada sākumu Krāslavā.

Elvīra Škutāne, autores foto

 Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde