sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Novada skolu kori-pretendenti dalībai XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos 2025

Pievienots: 27.03.2024

22. marta priekšpusdienā uz vairākām stundām Krāslavas Kultūras namu ieskandināja 170 bērnu un jauniešu balsis no 3 novada skolām. Notika Latvijas izglītības iestāžu koru repertuāra pārbaudes - konkursa, gatavojoties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem (turpmāk tekstā Svētkiem), 1. kārta.

Dagdas vidusskolas jauktais koris (diriģente Olga Boboviča) un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5.-10. klašu koris „DOMINANTA” (diriģente Rita Andrejeva) izpildīja obligāto, izlozes un izvēles dziesmas. Abi kori vērtēšanas komisijai un jaunajiem klausītājiem - 1.-4. klašu koristiem, nodziedāja pa trim Svētku repertuāra dziesmām.

„Repertuārs apgūts, un kori var doties uz 2. kārtu Daugavpilī,” tāds bija vērtēšanas komisijas, kuras sastāvā šogad bija mūzikas pedagoģe Ilona Aprupe, Krāslavas ģimnāzijas koru diriģente, Silvija Stivriņa, kordiriģente, folkloras kopu vadītāja un Olga Grecka, Krāslavas Kultūras nama jauktā kora „Krāslava” diriģente, vienbalsīgs lēmums, piešķirot 1. pakāpes diplomus un sniedzot ieteikumus koru mākslinieciskajam sniegumam un darbības attīstībai.

Pateicības no pasākuma organizatora, Krāslavas Bērnu un jauniešu centra, par kora dziedāšanas tradīciju kopšanu, tālāk pilnveidošanu un saglabāšanu, gatavojoties Svētkiem, piedaloties Krāslavas novada izglītības iestāžu 1.-4. klašu koru sadziedāšanās pasākumā, saņēma Dagdas vidusskolas 1.-4. kl. koris Lauras Stankevičas vadībā, Krāslavas ģimnāzijas 1.-4. kl. koris, diriģente Ilona Aprupe, un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 1.-4. kl. meiteņu koris „Do-Re-Mi”, diriģente Nadežda Tadello. Mazie dziedātāji, vienojoties kopdziesmā neslēpa tālu, bet ne nepiepildāmu sapni - būt 2030. gada Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībnieku vidū, dziedot Mežaparka Sidraba birzī, jo tad viņi mācīsies 7.-10. klasē un dziedās 5.-12. klašu vai jauktajā korī. Mums kopā izdevās pasākums ar nākotnes elpu!

Paldies Dagdas vidusskolas 3.-6. klašu vokālā ansambļa „Rasas pilieni” atraktīvajiem dziedātājiem un vadītājai Laurai Stankevičai par lielisku noslēgumu, pieceļot kājās visus klātesošos un dodot iespēju pievienoties dziesmai ikvienam. Paldies par sadarbību Krāslavas KN, iesaistītajām izglītības iestādēm un mūsu virtuozajām koncertmeistarēm Nadeždai Tadello un Allai Kuzmičai.

Kultūras mantojuma apguve, tradīcijas saglabāšana un pilnveide caur dziedāt prieku, sajūsmu par veicamo, kas vainagojas koru mākslinieciskajā izaugsmē, pilnveido audzēkņu individuālās un kolektīva radošās spējas un prasmes, īpaši sekmējot izpildījumu a cappella,- tās visas ir nozīmīgas Dziesmu un deju svētku tradīcijas ilgtspējas sastāvdaļas.

Lai skanīgs pavasaris dziedošajās skolās!

Lai aprīlī skanīgas balsis un lieliska dalība 2. kārtas konkursos Latgales reģionā Krāslavas novada koriem!

Sanita Kumpiņa, Krāslavas Bērnu un jauniešu metodiķe
Anatola Kauškaļa foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde