sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Absolventu stundas Krāslavas ģimnāzijā

Pievienots: 07.03.2024

Krāslavas ģimnāzijā februārī notika tikšanās ar skolas absolventiem, kuri dalījās sava darba pieredzē un motivēja jauniešus meklēt sevi un uzdrīkstēties.

Oskars Ozoliņš - RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes profesors, 2004. gada absolvents:

• Esmu Tenūrprofesors (profesors ar kvalitātes zīmi) Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU). Esmu arī Latvijas Zinātņu akadēmijā un arī diezgan labi atpazīstams starptautiski. Vēl joprojām aktīvi veicu pētījumus ar saviem Zviedrijas kolēģiem. Nodarbojos ar pētījumiem par informācijas pārraidi ar gaismas palīdzību. Varu pastāstīt par saviem nesenajiem 2 pasaules rekordiem, kuri iegūti, esot RTU (kopā man jau ir 8 pasaules rekordi). Pastāstīju, kā mēs tos sasniedzam ar optiskiem čipiem, kuri tiek izmantoti datu pārraidei. Pētījumi saistīti gan ar fiziku, gan matemātiku. Audzēju jauno inženieru paaudzi Latvijas optisko čipu nozarei, bet doktoranti visi iegūst pieredzi starptautiski.

Irēna Bronko-Solovjova - diplomēta kosmetoloģe, 2003. gada absolvente:

• Nebaidīties uzdrīkstēties un klausīt savu iekšējo balsi jeb no policista par kosmetologu.

Jana Žagotska - profesionālais maģistrs uzņēmējdarbībā, izpilddirektore SIA „Geidans Solutions Latvia”, 2003. gada absolvente. Sarunā jaunieši noskaidroja:

• kam pievērst uzmanību, izvēloties profesiju, jeb skola ir labs pamats nākotnes profesijas izvēlē,

• dzīves pieredze: „jebkāda darba pieredze” - labs pamats vadītāja amatam,

• darba tirgus aktualitātes.

Ko ģimnāzijas jaunieši domā pēc sarunas?

/Katrīna S./

• Nodarbība par skolas nepieciešamību un karjeras izaugsmi bija ļoti interesanta un noderīga. Padomi un informācija, ko saņēmu, palīdzēs man veidot labas pamatnostādnes savai izglītībai un veidot veiksmīgu karjeru nākotnē. Īpaši motivējoša un iedvesmojoša vadītāja.

/Samanta R./

• Nodarbība, kuru vadīja mums Jana, bija interesanta un labi pasniegta. Jana izstāstīja tās lietas, par kurām visdrīzāk maz kas bija līdz šim īsti aizdomājies. Sadzirdēju daudz labu padomu, kuri nākotnē man noderēs.

/Gregors P./

• Manuprāt, nodarbība bija ļoti vērtīga, jo tika stāstīts par cilvēka karjeras plānošanu un skolas lomu tās izveidē. Absolventes sniegtā liecība apliecināja to, ka skola ir pats pamats nākotnes profesijas izvēlē, jo tajā skolēni izprot novirzes, kas varētu būt viņu interešu lokā. Kā arī tika uzsvērts tas, ka grāmatu lasīšana, mācoties skolā, ir ļoti nepieciešama, jo tai ir liela ietekme bērna domāšanas spēju attīstībā, kam es pilnībā piekrītu. Stāsts, kas tika pasniegts, patiešām lika man apzināties to, ka bez pūlēm nevar sasniegt augstus mērķus!

/Rihards L./

• Šī nodarbība man šķita interesanta, jo tajā tika stāstīts par karjeras izvēli un skolas lomu nākotnes karjerā. Nodarbības vadītāja mums skaidroja par skolas nepieciešamību, piemēram, apgūt angļu valodu, jo mūsdienās tā ir ļoti nepieciešama savā karjerā. Tāpat mums tika pastāstīts, ka sava karjera ir jāizvēlas atbilstoši savām interesēm, un skolas gaitā mēs varam to izpētīt, veltot laiku dažādiem skolas priekšmetiem, lai varētu atrast to, kas tieši ir piemērots sev.

Meklē to, kas tev veicas, un uzdrīksties!

Ilga Stikute,
Krāslavas ģimnāzijas 10. klases audzinātāja
Pasākuma dalībnieku foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde