trešdiena, 15. maijs, 2024Vārda diena: Airita, Arita, Sofija, Taiga
crest1 crest2

Interešu izglītība - bērnu psihoemocionālā labbūtība, pozitīvas emocijas un gandarījums

Pievienots: 10.03.2022

Kā ik gadu, arī šis 2022. gada pavasaris nāk ar daudz dažādām interešu izglītības aktivitātēm gan pulciņa, gan skolas, gan novada, gan valsts līmenī. Šogad arī citādāk, nekā ierasts pirms 2, 3 gadiem, bet notiek. Februāris un marts aktīva saziņa „Zoom”, „Google meet” platformās dažādu interešu izglītības jomu skolotājiem, pulciņu, kolektīvu vadītājiem - informatīvi izglītojoši semināri, profesionālo kompetenču pilnveides kursi, labās prakses piemēru materiāli.

Pasākumi, norises ir un būs: notiks attālināti, video un klātienes formātos. Martā savu veikumu rādīs novada vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas jomā iesaistītie, aprīlī emocijas un radošumu atklās audzēkņi teātra mākslas pulciņos un skatuves runas norisē, folkloras kopās iesaistītie, sabalsos novada vokālie ansambļi, valsts līmeņa norisē iesaistīsies popgrupas un vokālisti instrumentālisti, maijs iezīmēsies kora dziesmas noskaņās, jaunākajiem koristiem sadziedot 2.-4. kl. koru dziedāšanas svētkos „Tauriņu balsis” un pārējie-koru norisē „Dziedi jel…”, formātu izvēloties atbilstoši tā brīža epidemioloģiskās drošības nosacījumiem.

Šo un citu pasākumu mērķis ir bērnu un jauniešu pilsoniskās līdzdalības, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā lietpratības veicināšana un iesaistīšanās tradīciju saglabāšanā, kopšanā un apguvē. Visa mācību gada laikā interešu izglītības pedagoga svarīgākais uzdevums ir bijis un ir motivēt bērnu un jauniešu interesi dziedāt, dejot, veidot, spēlēt, veicinot viņu radošo izpausmi mūzikā, vizuālajā mākslā, dejā, skatuves mākslā arī epidemioloģiskās situācijas ierobežotos apstākļos. Galvenais šī mācību gada uzdevums ir sekmēt bērnu psihoemocionālo labbūtību, pozitīvas emocijas un gandarījumu par paveikto, kopības izjūtu, iesaistoties dažādās interešu izglītības norisēs.

Divas norises šogad ir piedāvātas tieši pedagogiem - labās prakses popularizēšana martā-aprīlī interešu izglītības vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu pedagogu metodisko darbu skatē „Ideju kaste”, bet maijā - jūnijā vides interešu izglītības pedagogu labās prakses skatē „Nāc ārā!”. Abas norises tiek īstenotas ar mērķi sekmēt kvalitatīvu, daudzveidīgu un mūsdienīgu interešu izglītības programmu veidošanu un īstenošanu gan mākslā, gan vides izglītībā. Pieredze dalībai šādās skatēs Krāslavas novada skolotājiem ir. Priecē tas, ka atsaucība ir arī šogad. Tas veicina pedagogu sadarbību, ļauj apzināt, apkopot un popularizēt pedagogu metodiskā darba pieredzi. Novadā tiek plānoti pieredzes apmaiņas pasākumi iesaistītajiem interešu izglītības pedagogiem, iepazīstoties ar viņu darbiem, popularizējot labās prakses piemēru izmantošanu.

Novada norišu organizators - Krāslavas Bērnu un jauniešu centrs - sadarbojas ar interešu izglītības jomu koordinatoriem, iesaistīto skolu administrācijām, novada Izglītības pārvaldi un Valsts izglītības satura centru.

Lai jau marta beigās sabalso vokālie ansambļi savās izglītības iestādēs, bet Krāslavas KN netrūkst skatītāju bērnu un jauniešu mākslas darbu izstādei „Kas tavā kastē?”!

Kā allaž arī par interešu izglītības aktualitātēm novadā varat lasīt un skatīt https://kraslava.lv/pasvaldiba/interesu-izglitiba/zinas.

Sanita Kumpiņa,
Krāslavas Bērnu un jauniešu centra metodiķe



Jauna aptauja

Marts - 2022
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 
ceturtdiena, 03.03.2022
ceturtdiena, 17.03.2022
piektdiena, 18.03.2022

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde