otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Latvijas Universitātes fonda stipendiāts – Krāslavas Valsts ģimnāzijas absolvents Mihails Tumaševičs

Pievienots: 02.12.2019

Šī gada novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā intelektuāli bagātā gaisotnē tika sumināti 94 dažādu augstskolu studenti, kurus raksturo mērķtiecība, centība, daudzpusība un degsme par savu nodarbošanos. Stipendijas nes sev līdzi arī idejas un cerības par nākotnes iespējām, turpmākajiem izcilajiem sasniegumiem un bagātīgu pienesumu sabiedrības labā. Atbalsta saņemšana ir sava veida atspēriena punkts un iedrošinājums vēl sekmīgākām studijām turpmāk.

 Ir bezgala patīkami un ar lepnumu varam paziņot, ka šo stipendiātu vidū ir arī Krāslavas Valsts ģimnāzijas 2019. gada absolvents Mihails Tumaševičs. Viņš saņēma Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju.

Šobrīd Mihails ir LU Datorikas fakultātes 1. kursa students un savu nākotni vēlas saistīt ar IT jomu.

Mihails nāk no daudzbērnu ģimenes, tāpēc jau kopš mazām dienām ir radis pie patstāvības un ļoti labi apzinās, ka viņa galvenā priekšrocība nākotnē ir konkurētspējīgas izglītības iegūšana. Tāpēc ļoti centās mācībās uzrādīt labus rezultātus.

Mihails ir ļoti daudzpusīga personība, paralēli tam, ka viņš ir aizrāvies ar datorzinātni, viņš tikpat izcili pārvalda akustisko un basa ģitāru, turklāt Mihailam ir laba balss, līdz ar to viņš aktīvi iesaistījās visa veida skolas muzikālajos pasākumos.

Mihails labprāt izmantoja 12. klasē skolas piedāvāto iespēju – fakultatīvi apgūt ķīniešu valodu. Cītīgi mācoties valodu, Mihails ieguva Latvijas Universitātes Konfūcija Institūta sertifikātu par to, ka ir apguvis sākuma līmeņa ķīniešu valodas kursu un veiksmīgi nokārtoja gala eksāmenu, iegūstot 8 balles.

Arī sabiedriskajā dzīvē Mihails iesaistījās aktīvi – dziedāja skolas un novada jauktajā korī, dejoja skolas deju kolektīvā, darbojās foto pulciņā, dažreiz izpalīdzēja pasākumos ar tulkošanu angļu valodā. Mihails līdzdarbojās un palīdzēja organizēt pašpārvaldes dienas Skolotāju svētkos, ar klases kolektīvu ir organizējis un vadījis Krāslavas Valsts ģimnāzijas ikgadējo Tūrisma diennakti visam skolas kolektīvam. Kā brīvprātīgais darbojās dažādu nometņu un festivālu organizēšanā, piemēram, Latvijas jauniešu dienās un „Awakening Europe”, kā arī 2 gadus pēc kārtas piedalījās Sarkanā Krusta nometnēs.

Ir prieks, ka tik talantīgs un radošs jaunietis tiek novērtēs ne tikai skolas sienās, bet arī augstskolā. Esam lepni par Mihaila sasniegumiem un, protams, vēlam arī turpmāk godam turēties!

Aija Jakovele,
Mihaila bijusī klases audzinātāja


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde