otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Peldbaseins atsāk darbu pilnā apjomā

Pievienots: 14.09.2020

Ievērojot Covid-19 pandēmijas noteiktus ierobežojumus, 11. septembrī darbu mūsu pilsētā atsāk peldbaseins. Ar Krāslavas peldbaseina un skvoša zāles iekšējās kārtības noteikumu papildinājumiem uz noteikto ierobežojumu laiku saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu var iepazīties šeit.

Svarīgākos jauninājumus skaidro baseina galvenais administrators Konstantīns Kozačuks.

Apmeklējums turpmāk tikai pēc iepriekšēja pieraksta!

Līdz Krāslavas peldbaseina darbības apturēšanai pavasarī iedzīvotāji brīvi apmeklēja mūsu iestādi, apskatīja noslogojuma grafiku un izvēlējās sev vēlamo laiku. Tagad peldbaseinā varēs iekļūt tikai pēc iepriekšējā pieraksta, kas veicams tikai pa tālruni 62904553. Klātienē pieraksta nebūs, izņemot gadījumu, kad, dodoties prom no baseina, cilvēks grib pierakstīties nākamajam apmeklējumam. Jauninājums ieviests, lai Covid-19 pandēmijas laikā iestādes telpās nepieļautu drūzmēšanos, pasargātu peldbaseina darbiniekus un pašus apmeklētājus. To, ko mūsdienās var izdarīt attālināti, ir jādara attālināti. Nodrošināt pieraksta iespēju internetā šobrīd vēl nevaram, turklāt ne katram tas pieejams un ne katrs māk rīkoties ar datoru, savukārt piezvanīt no telefona prot visi.

Iepriekšējais pieraksts mūsu ikdienā nav nekas jauns. Pie friziera pierakstāmies, pie zobārsta pierakstāmies, pie ģimenes ārsta pierakstāmies utt. Vienkārši pilsētā tagad būs par vienu iestādi vairāk, kurā ir ieviests iepriekšējais pieraksts.

Samaksa tikai ar bankas karti!

Nākamais svarīgais jauninājums attiecas uz pakalpojuma apmaksu, kas veicama tikai ar bankas karti. Sagatavojoties peldbaseina darbības atjaunošanai, mēs vadījāmies pēc Ministru kabineta noteikumiem Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas cita starpā paredz atbilstoši iespējām izmantot bezskaidras naudas maksājumus. Mums šāda iespēja ir. Peldbaseinā vienmēr bija termināls, arī agrāk bija iespējams maksāt ar karti, bet agrāk pieņēmām arī skaidru naudu. Skaidrs, ka dažos gadījumos var rasties neērtības, piemēram, bērniem, kam nav bankas kartes. Bet viņa vietā var maksāt vecāki ar savu karti, atvedot bērnu uz peldbaseinu. Turklāt kredītiestādes piedāvā noformēt skolēnu bankas kartes un iespēju tikt pie savas jau izmanto jaunie krāslavieši. Pastāv arī iespēja vecākiem iegādāties bērnam abonementu uz vairākiem apmeklējumiem. Tādejādi problēmām nevajadzētu rasties.

Protams, sākotnējā posmā cilvēkiem var rasties neērtības, bet domāju mēs ātri pieradīsim. Latvijā ir vairāki peldbaseini, kuri vairākus gadus ieviesuši bezskaidras naudas norēķinus, un neviens pret to neiebilst.

Tiks nodrošināta vienmērīga cilvēku plūsma

Sarežģītākais uzdevums ir sabalansēt cilvēku plūsmu. Nav noslēpuma tajā, ka Krāslavas peldbaseina darbības laikā bija mazāk noslogotas un ļoti noslogotas dienas, kad veidojās garas rindas, lai tiktu pie brīva skapīša. Lai pildītu MK noteikumus par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, tagad mums jānodrošina, lai cilvēku plūsma būtu vienmērīga - nepārsniegtu baseina kapacitāti. Mums lielākā problēma ir atšķirīgā kapacitāte: baseina zonā (lielais baseins, mazais bērniem un džakuzi) var pieņemt 44 cilvēkus, bet recepcijas zonā un ģērbtuvēs tik daudz cilvēku ielaist nevaram, jo telpas nav tik plašas, lai starp apmeklētājiem nodrošinātu divu metru distanci. Nepieciešams arī periodiski nodrošināt virsmu dezinfekciju – krāni, tualetes podi, rokturi, margas beņķi, skapīši utt. Izpētījām citu peldbaseinu pieredzi un nonācām pie slēdziena, ka plūsmu regulēsim ar iepriekšējā pieraksta palīdzību un tā saucamajiem apmeklējuma blokiem.

Īpaši vēlos pievērst apmeklētāju uzmanību tam, ka jābūt ļoti uzmanīgiem, sekojot savam apmeklējuma laikam. Vairs nebūs iespējas, atbrīvojot skapi un nododot atslēgu, atgriezties ģērbtuvē, lai pabeigtu izžāvēt matus. Telpas būs jāpamet nekavējoties, tiklīdz ir beidzies baseina apmeklējuma laiks. Lai slapji mati neaizkavētu jūsu laiku, aicinām apmeklēt baseinu peldcepurītēs.

Ja būs nepieciešamas kādas papildus korekcijas, mēs tās noteikti veiksim.

Par pirts un saunas apmeklējumu

Tiem, kuri izmantos baseinu zonu, būs ierobežojums apmeklēt pirti un saunu, jo tur nedrīkstam vienlaikus ielaist vairāk nekā četrus cilvēkus vai vienu grupu no vienas mājsaimniecības. Agrāk pirtī un saunā ļāvām doties visiem gribētājiem, cik vien var izvietoties kopā.

Ja agrāk džakuzi bija iespēja uzturēties sešiem cilvēkiem vienlaikus, tagad to varēs izmantot tikai viens cilvēks vai tikai viena grupa no vienas mājsaimniecības.

Rūpējoties par mūsu apmeklētāju veselību, aicinām riska grupā esošās personas un personas vecākas par 65 gadiem Covid-19 pandēmijas laikā labi izvērtēt, apmeklēt vai neapmeklēt Krāslavas peldbaseinu, ka arī apmeklējot izvēlēties laiku ar mazāko noslogojumu, parasti tas ir darba dienās dienas pirmajā pusē.

Ko peldbaseina apmeklētāji nedrīkst darīt?

Krāslavas peldbaseina un skvoša zāles apmeklētājiem aizliegts apmeklēt Krāslavas peldbaseinu, ja ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), ja uz personu attiecas pašizolācijas, karantīnas vai izolācijas nosacījumi. Ir aizliegts lietot ar aizlieguma zīmi marķētās dušas un ģērbtuves skapīšus, kā arī organizēt koplietošanas dzērienus un uzkodas.

Mēs arī neļausim uzturēties peldbaseina telpās, ja cilvēks neizmanto peldbaseina vai skvoša zāles pakalpojumus. Šis aizliegums varētu izraisīt neizpratni, jo agrāk vecāki atveda bērnu uz peldbaseinu, bet paši uzturējās recesijas zonā un pat baseina zonā. Tagad būs tā - atved bērnu līdz durvīm un gaidi ārpusē vai pienāc vēlāk! Ēkai blakus ir plaša autostāvvieta, var gaidīt arī automašīnā, ja nav vēlmes braukt otrreiz. Sarežģītāk bija atrisināt jautājumu ar pavadošām personām bērniem līdz 12 gadu vecumam, jo līdz šim vecumam peldbaseins bērnam pieejams tikai kopā ar šādu personu. Bieži vien pavadošā persona pati negrib pārģērbties un peldbaseina zonā uzturas nepiemērotā apģērbā. Tagad tas ir aizliegts - ja cilvēkam nepieciešams uzturēties peldbaseina zonā, tad ir jāpārģērbjas peldkostīmā, jāiet dušā, tālāk pēc paša ieskatiem - gribi kāpt ūdenī vai nē.

Kontroles mehānisms

Visupirms gādāsim, lai cilvēki ir maksimāli nodrošināti ar visu nepieciešamo informāciju. Noteikti sekosim līdzi tam, lai cilvēki ievēro divu metru distanci viens no otra un darbiniekiem, roku higiēnas prasības (izmantotu siltu ūdeni, šķidrās ziepes, dezinfekcijas līdzekļus), ievērotu inventāra lietošanas prasības utt. Protams, mēs no savas puses darīsim visu iespējamo, bet aicinām ikvienu mūsu apmeklētāju arī parūpēties viens par otro un būt atbildīgiem un ievērot visus nepieciešamus pasākumus.

Pēcvārds

Jāņem vērā to, ka mūsu iestāde ir ļoti populāra vieta un uz Krāslavas peldbaseinu nāk ne tikai vietējie ļaudis, brauc grupas un individuāli apmeklētāji no Dagdas, Aglonas, Preiļiem, Rēzeknes, Daugavpils, arī krāslaviešu ciemiņi no Rīgas un citām vietām ir baseina klienti. Mums katram ir jāsaprot, ka visiem kopā jādara viss iespējamais, lai epidemioloģiskās prasības tiktu precīzi izpildītas un ievērotas.  Nedod Dievs, ja šeit kāds inficējas, un baseins būs atkal jāaizver. Ne mēs, ne mūsu klienti nevēlas kaut ko tādu piedzīvot. Būsim saprotoši, būsim piesardzīgi un varēsim peldēt bez problēmām. Jā, dažos momentos nebūs tik ērti kā agrāk, bet tomēr ir rasta iespēja izmantot peldbaseina pakalpojumus pilnā apjomā.

Esmu pārliecināts, ja katrs no mums pirmām kārtām domās un rūpēsies par citiem cilvēkiem un pildīs visus nepieciešamus piesardzības pasākumus, lai pasargātu citus no inficēšanas iespējām, un tikai pēc tām rūpēsies par sevi, mēs noteikti pārvarēsim jebkādu pandēmiju!

Lūdzu, nāciet pie mums, vienmēr laipni gaidīti! Mūsu darbinieces atbildēs uz visiem jūsu jautājumiem, un iespēju robežās piemeklēs izdevīgākos apmeklējuma laikus.

Pierakstīja Juris Roga,
autora foto

 



Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde