otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Raibās olas pils parkā ir atrastas!

Pievienots: 05.04.2024

Lieldienas ir pavasara svētki. Tas ir laiks, kad daba mostas un mūs priecē ar pirmajiem pumpuriem un vizbuļu ziediem. Šogad Lieldienas izdevās īpaši siltas un pavasarīgas. Saulīte tik ļoti sildīja, ka mājās palikt negribējās ne lieliem, ne maziem. Labākā vieta, kurp doties pastaigā vietējiem un pilsētas viesiem – Krāslavas pils parks.

Un te… visus sagaidīja pārsteigums – Lieldienu spēle „Raibo olu paslēpes”. Parka teritorijā bija paslēpušās olas, kas, sekojot līdzi tendencēm, ir apguvušas mūsdienu tehnolģijas un „sarunājas” ar cilvēkiem, izmantojot QR kodus.

Jau no 28. marta ikviens varēja piedalīties olu meklēšanā. Paslēpēs bija jāatrod 7 olas ar QR kodiem. Jāatzīstas, ka tikpat lielam olu skaitam kodu nebija. Un tas spēles dalībniekos raisīja vēl lielāku azartu un vēlmi piedalīties. Spēles dalībniece Jūlija par „tukšajām” olām saka tā: „Visa ģimene sacentās olu meklēšanā un „tukšās” olas izrasīja īpašas emocijas!”, bet Tatjana asūtīja ziņu ar tekstu: „O, žuļiki!”

Aiz katra QR koda bija kāds uzdevums, kas turpat uz vietas jāatrisina un jāiegaumē atrisinājumā iegūtais burts. No septiņiem iegūtajiem burtiem bija jāatmin spēles lielais atrisinājums, kas līdz 1. aprīlim e-pastā bija jānosūta Krāslavas Kultūras namam. Ir saņemti 107 e-pasti ar pareizo atbildi – šūpoles. Kopumā spēlē piedalījās daudz lielāks skaits dalībnieku, e-pastus ir sūtījušas ģimenes, draugu kompānijas un komandas, kuru sastāvā bija četri, pieci un pat astoņi cilvēki.

Jau pirmajā dienā interese par spēli bija tik liela, ka vienā brīdī spēle neizturēja slodzi un „uzkārās”, piedzīvojām arī mini „kiberuzbrukumu”, kā jau tas mēdz notikt ar tehnoloģijām… Par laimi, visas likstas izdevās ātri novērst, un spēle līdz 1. aprīļa vakaram noritēja bez aizķeršanās.

Sakām lielu paldies ikvienam dalībniekam, kurš piedalījās Lieldienu spēlē. Saņemot atbilžu e-pastus, ar prieku lasījām apsveikumus Lieldienās un esam pateicīgi par atsauksmēm.

Viktors: „Ar bērniem atbraucām ciemos pie radiem svinēt Lieldienas un bijām patīkami pārsteigti, atrodot Krāslavas parka skatu laukumiņā raibu olu ar QR kodu. Izrādījās interesants pasākums. Ātri iekarsām, meklējot oliņas pa visu parku. Bērni noskrējušies, un vecāki priecīgi.”

Solvita: „Liels paldies par svētku radīšanu pilsētā.”

Liene: „Paldies par darbu! Lieliska iespēja būt visiem kopā ar ģimeni!”

Kā solīts, 2. aprīlī randomizlozē no visām saņemtajām pareizajām atbildēm izlozējām piemiņas balvas. Starp desmit laimīgajiem ir krāslavietes Emili Preceniece, Irēna Puzo, mamma Liene ar bērniem Ernestu, Elizabeti un Ritu, Alise Samsonoviča, Ieva Mežiņa, rīdzinieces Zane Kārkliņa, Paulīne Skerškāne, Baložos dzīvojošie Darians un Artūrs Leonovi, mazie tukumnieki Dāvids, Lūkass un Jēkabs, kā arī Olivers no Rīgas. Vēlreiz sisnīgi sveicam!

Uz tikšanos citos pasākumos!

Krāslavas Kultūras nams
Foto no Lienes Dilbas un Guntas Ahromkinas personīgajiem arhīviem



Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde