otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Latgali popularizēja otrajā lielākajā Ziemeļvācijas patērētāju tūrisma izstādē Hamburgā

Pievienots: 19.02.2019

Pirmajā februāra nedēļā veiksmīgi startēja un noslēdzās otrā lielākā Ziemeļvācijas patērētāju tūrisma izstāde „oohh - Die FreizeitWelten der Hamburg Messe”, kurā Latgales reģions un Daugavpils Marko Rotko mākslas centrs tika pārstāvēts „Mare Baltikum Reisen” organizētajā Baltijas valstu stendā. Latgales tūrisma piedāvājumu popularizēja Latgales reģiona tūrisma asociācijas „Ezerzeme” pārstāve un Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra speciāliste Edīte Lukša un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra speciālists Viktors Pētersons.

Informāciju par atpūtas iespējām un dažāda veida tūrismu varēja atrast lielajās tematiskajās hallēs REISEN HAMBURG, FOTOHAVEN HAMBURG, KREUZFAHRTWELT HAMBURG, CARAVANING HAMBURG un RAD HAMBURG. Apmēram 77 000 izstādes apmeklētāju izmantoja iespēju iepazīties ar 2019. gada tūrisma aktuālākajiem piedāvājumiem un iedvesmoties ar jaunām ceļošanas idejām. 

Izstādes laikā stenda apmeklētāji izrādīja interesi par organizētiem un individuāliem ceļojumiem pa Baltijas valstīm. Tiem, kas interesējās par individuāliem ceļojumiem, bija aktuāls jautājums par kempingiem Baltijā, tajā skaitā arī Latvijas teritorijā. Šogad bija jūtama izteikta interese par atpūtu pie dabas, aktīvo atpūtu, velo un kultūras tūrismu. Tika jautāts par informatīviem materiāliem ar iezīmētiem velo maršrutiem pa Baltiju, kā arī visā Latvijas teritorijā. Parādījās jauns aktuāls jautājums tūristu vidū – iespēja ceļot ar suni.

Interese par tūrisma iespējām Latgalē radās vācu tūristiem, kuri plāno apmeklēt Latviju atkārtoti, kā arī tie, kuri jau ir iepazinušies ar Latgales reģiona skaistākajām vietām un vēlas izbaudīt Latgali vēlreiz. Daži apmeklētāji uzdeva konkrētus jautājumus, piemēram, interesējās par informatīviem materiāliem par Daugavu. Ceļotāji - autobraucēji plāno braucienu pa dažādām valstīm maršrutā Hamburga – Ulan-Bator, kurš ved caur Rēzekni, līdz ar to jautāja informāciju par šo Latgales pilsētu. Daži tūristi izteica komentārus par pozitīvo pieredzi, apmeklējot Ludzu, Krāslavu, Daugavpili, Aglonu, augsti vērtējot kultūrvēsturisko mantojumu, gleznaino dabu, senās amatniecības tradīcijas Latgalē.

No informatīviem materiāliem par Latgales novadiem un tūrisma objektiem pieprasītākā bija tūrisma karte vācu/angļu valodā „Aktīvā atpūta ģimenēm”.  

Analizējot Latgales reģiona dalību „oohh - Die FreizeitWelten der Hamburg Messe” izstādē, tika secināts, ka, lai gan Latgalē ir plašs naktsmītņu piedāvājums, labiekārtotu kempinga vietu šeit ir mazāk nekā citos Latvijas reģionos. Ņemot vērā, ka ārzemju tūristiem šis pakalpojums ir aktuāls, būtu svarīgi stimulēt un ievirzīt vietējos uzņēmējus attīstīt šo pakalpojuma veidu, kas paplašinātu tūrisma piedāvājumu un palielinātu ārzemju tūristu skaitu Latgalē. Kā jau tika minēts iepriekš, vācu tūristi interesējās par velo maršrutiem, kas ved caur Baltijas valstīm, tāpēc ārzemju tūristu skaita palielināšanos reģionā var veicināt starpvalstu velo maršruta „EuroVelo 11” attīstība un popularizēšana Latgales teritorijā.

Gribētos atzīmēt, ka Vācija Latgales tūrisma nozarei ir augsti prioritārs mērķa tirgus. Vācu tūristu īpatsvaram reģionā ir tendence palielināties, un 2018. gadā Vācija ieņēma vienu no līderpozīcijām Latgalē.

 Informāciju sagatavoja Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra speciāliste Edīte Lukša



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde