otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Prāta turnīrs

Pievienots: 04.10.2018

Septembrī Krāslavas Varavīksnes vidusskolas aktu zāle pulcēja 5.–8. klašu skolēnu komandas prāta mežģu turnīrā, ko rīkoja 10. klases skolēni Krāslavas novada jauniešu projekta „Prāta mežģi” ietvaros. Kā tika vēstīts iepriekš, pagājušā mācību gadā 9. a klases entuziasti (tā saucamā „Great Mind” komanda) šī projekta ietvaros internetveikalā „Brain Games” iegādājās vairākas prāta spēles, tā saucamos, prāta mežģus, kurus aprobēja savas klases skolēnu vidū. Projekta kopējās izmaksas sastādīja 145 eiro.

Turnīrā skolēniem tika piedāvātas piecas dažādas prāta spēles – „Tornis”, „Loģiskās kārtis”, „Tangram”, „Dzelzs mežģi”, „Keplera koka puzle” – un 10 minūtes, lai tās atrisinātu. Pie katra spēles galdiņa tiesnešu lomā bija paši desmitās klases skolēni, kuri vadīja un novērtēja skolēnu darbu, piešķirot noteiktu punktu skaitu, atrisinot kādu prāta mežģi. Turnīra laikā varēja vērot skolēnu degsmi un interesi. Katra komanda centās iegūt pēc iespējas vairāk punktu, tāpēc katrs centās darbināt savas prāta spējas pēc iespējas efektīvāk. Un katrā komandā atradās tāds dalībnieks, kurš labi izprata kādu no piedāvātajiem mežģiem, tāpēc visām komandām bija vienlīdzīgas iespējas gūt labus panākumus.

Turnīram noslēdzoties, tika apkopoti punkti un apbalvoti visi dalībnieki. Zaudētāju šajā pasākumā nebija, jo neatkarīgi no iegūtā rezultāta visi skolēni interesanti un lietderīgi pavadīja savu brīvo laiku. Ceram, ka skolēnu interese par šīm prāta spēlēm saglabāsies arī turpmāk, jo tās viņi varēs spēlēt savos matemātikas kabinetos, kur šīs spēles tagad tiek glabātas un piedāvātas visa vecuma skolēniem.

Šis turnīrs un projekts kopumā desmitās klases skolēniem deva iespēju iegūt labu pieredzi pasākumu organizēšanas un sadarbības jautājumos, jo jauniešiem pašiem bija jāorganizē prāta spēļu izvēle, jāaprobē un jāiepazīstina pārējie skolēni ar šīm spēlēm. Kā arī jāsarīko un jānovada šis turnīrs. Visi skolēni uztvēra projekta realizāciju ļoti nopietni, bet īpaši jāizceļ vairāku skolēnu – Vladislava Dilbas, Artēmija Ivanova, Viktorijas Petrovskas, Evelīnas Hodarenokas, Danas Korjakinas, Ustina Jeršova, Līgas Bohānes, Katarinas Ļeņivkinas un Lindas Nipānes  - centību un atbildību šajā projektā.

Kā arī liels paldies Krāslavas novada pašvaldībai un Krāslavas novada Izglītības pārvaldei par iespēju attīstīt skolēnu interesi un veicināt līdzdalību projektos, kas ļauj uzlabot jauniešu dzīvi Krāslavas novadā.

„Great Mind” komanda un projekta koordinatore Marianna Rukmane



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde