otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Konkurss-izstāde „Saules ritmi”

Pievienots: 09.04.2024

Krāslavas Bērnu un jauniešu centrā no 25. marta bija skatāma izstāde-konkurss „Saules ritmi” , Krāslavas novada interešu izglītības mākslas jomas pulciņu audzēkņu darbi vizuālajā, vizuāli plastiskajā mākslā, radošo industriju, vides objektu maketu un skiču darbi. Konkursa mērķis ir stiprināt audzēkņu patriotismu, bagātināt kultūrvēsturisko pieredzi, sniegt iespēju konkursa dalībniekiem piedalīties XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslas projektā šogad un veicināt mākslas pedagogu sadarbību un pieredzes apmaiņu.

Izstādē tika iesūtīti darbi no septiņām Krāslavas novada izglītības iestādēm: Andrupenes (sk. Mairita Konošonoka un Viktors Ivanovs), Ezernieku (sk. Diāna Kiseļova), Indras (sk. Ērika Urbanoviča), Priežmalas (sk. Anita Reščenko) un pamatskolas, Dagdas (sk. Ināra Galilejeva un Diāna Kiseļova) un Krāslavas Varavīksnes (sk. Vija Plotka un Jevgēnija Sergejenko) vidusskolas, Krāslavas Bērnu un jauniešu centra (sk. Žanna Garbrēdere, Larisa Kizjalo, Aina Guba, Ilona Stepiņa, Anatols Kauškalis).

Divu simtu audzēkņu veidotos 112 darbus vērtēja profesionāla žūrija: Ērika Zarovska - Krāslavas novada Mūzikas un mākslas skolas (KMMS) direktore; Maija Šuļga KMMS pedagoģe, māksliniece un Darja Smoļaninova, KMMS pedagoģe. Pasākumā noslēgumā, 4. aprīlī, tika pasniegtas 51 pateicība, 36 trešās pakāpes, 19 otrās pakāpes un 6 pirmās pakāpes diplomi un dāvanas.

Tika piešķirtas arī simpātiju balvas. Mākslinieces un KMMS pedagoģes Maijas Šuļgas balva darbam „Saulainās vasaras tērps”, autore Karīna Bobiča (Krāslavas BJC), novada skatuves runas konkursa dalībnieku un novada teātra pulciņu audzēkņu simpātiju balva darbiem „Saulgriežu rotas”, autore Kristīne Maļinovska (Krāslavas BJC) un „Bite saules ziedus aplidoja”, autore Jūlija Staršaja (Priežmalas psk.). Interešu izglītības ekspertes, ilggadējās Krāslavas BJC direktores Ritas Vekšinas simpātiju balvas kopdarbam „Saulaina pienene” un kolektīvajam darbam „Mozaīka” (Dagdas vsk.).

Uz konkursa otro kārtu, kas šogad norisināsies Līvānos, izvirzīti 46 Krāslavas novada interešu izglītības mākslas jomas pulciņu audzēkņu darbi, kas līdz ar citiem Latgales novadu pulciņu audzēkņu darbiem no 22. līdz 25. aprīlim būs skatāmi Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā, Rīgas ielā 12, Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā, Rīgas ielā 136 un Līvānu novada Kultūras centrā, Rīgas ielā 105. 

25. aprīlī skatīt Latgales novada izstādi „Saules ritmi” un uz otrās kārtas noslēguma pasākumu dosimies arī mēs, darbu autori un viņu skolotāji.

Iegriezieties arī jūs Līvānos lūkot Latgales skolēnu „Saules ritmus”!

Aina Guba, Krāslavas BJC mākslas jomas metodiķe
Anatola Kauškaļa foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde