otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Krāslavas novads veiksmīgi pārstāvēts starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2019”

Pievienots: 07.02.2019

Jau divdesmit sesto reizi no 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā (Rīga) notika starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2019”.  Izstādes organizatori vēsta, ka tajā piedalījās teju 850 dalībnieki no 41 valsts. Izstāde-gadatirgus “Balttour 2019” ir ikgadēji tūrisma svētki, kur satiekas tūrisma nozares profesionāļi, speciālisti un cilvēki, kam ceļošana ir dzīvesveids. Cilvēki, kuri šeit ierodas pirmo reizi, atklāj sev daudz jauna, lauž gadiem senus stereotipus un paraugās uz pasauli, tostarp Latgali, citām acīm. Lai apmeklētāji neapjuktu bagātīgajā informācijas klāstā, „Balttour” jau tradicionāli norit divās hallēs - „Apceļo pasauli!” un „Atklāj Latviju!”.

Rosīga un sirsnīga gaisotne ir tas, kas raksturo halli „Atklāj Latviju!”. Te ik gadu tiek piedāvāts Latvijas tūrisma daudzveidīgais piedāvājums. No tradīcijām līdz mūsdienīgiem un inovatīviem piedāvājumiem, no laiskas atpūtas ezera krastā līdz trakiem piedzīvojumiem atrakciju parkos, no jūras piekrastes līdz pat Latvijas pierobežai. Te sev tīkamu atpūtas veidu atrod gan tie, kas dod priekšroku atpūtai laukos, gan tie, kuri izvēlās palikt pilsētā.

Šajā hallē ceļotāji tika aicināti pavadīt savas brīvdienas arī Latgalē. Ik gadu visu Latgales tūrisma informācijas centru pārstāvji apvienojas vienā kopīgā stendā, lai stāstītu ne tikai par sava novada tūrisma piedāvājumu, bet arī prezentētu Latgali kā vienotu galamērķi. Šogad Latgale sevi izstādes apmeklētājiem prezentēja jaunā veidolā, tādējādi izceļot savu mazāk iepazīto pusi. Mainījās kopīgā stenda vizuālais noformējums, kas kļuvis kompaktāks, caurredzamāks un „vieglāks”. Stendā dominēja baltā, melnā un zaļā krāsa, kas veiksmīgi sasaucās ar stenda centrālo rotu, par kuru izstādes norises laikā kļuva jaunā tūrisma objekta „Moto & Metal NESTER CUSTOM mākslas galerija” (Preiļi) eksponāti. Tā ir unikāla metāla eksponātu galerija, kurā mākslas darbi izveidoti no auto un motociklu detaļām. Galerijas atklāšana Preiļos gaidāma 11. maijā. Bērnu uzmanību piesaistīja sikspārņi, kas ieradās no „Daugavpils sikspārņu centra”. Skatoties uz pasauli caur 3D brillēm, virtuālajā realitātē nokļūt aicināja Ziemeļlatgales pārstāvji.

Krāslavas novadu izstādē pārstāvēja Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka un speciālistes Inga Pudnika un Edīte Lukša. Stenda apmeklētājiem tika piedāvāti jauni tūrisma materiāli: brošūra „Krāslavas novads Daugavas lokos” latviešu un krievu valodā, kur apkopota visa aktuālā informācija par Krāslavas novada tūrisma piedāvājumiem. Lielu piekrišanu no potenciālo tūristu puses ir izpelnījies buklets „Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss”, kurā ir pieejama informācija par katru no pils kompleksa ēkām un tās piedāvājumiem, un jaunās 8 veidu skatu kartiņas. Tāpat stenda apmeklētāji labprāt izvēlējās atjaunoto bukletu par ūdens tūrisma maršrutu „Augšdaugava” un jauno informatīvo materiālu par reģionālo velomaršrutu Nr.35 „Daugavas loki”.  Visi jaunie materiāli ir pieejami Krāslavas novada TIC, un tos var saņemt par brīvu.

Stāstot par savu novadu Daugavas lokos, Krāslavas novada TIC aicināja doties arī uz Indru pēc laimes, jo tur aizvadītajā vasarā atklāts „Laimes muzejs”, kas jau kļuvis par Krāslavas novada tūrisma pērli. Par to, ka Indrā cilvēks nudien var kļūt kaut nedaudz laimīgāks, pārliecinājās arī izstādes „Balttour” apmeklētāji. „Laimes muzeja” saimniece Ilona Kangizere, aicinot piedalīties radošās aktivitātēs, palielināja endorfīnu jeb laimes hormonu līmeni Latgales stenda apmeklētāju organismā. Cilvēki acumirklī kļuva priecīgāki un laimīgāki.

Par veiksmīgu Krāslavas novada pārstāvniecību izstādē „Balttour 2019” Krāslavas novada TIC kolektīvs saka paldies Krāslavas novada domei un Latgales reģiona tūrisma asociācijai „Ezerzeme”.

Lai ceļojumiem bagāta, emocijām piepildīta un saulaina jaunā tūrisma sezona!

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde