otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Mēs varam būt kopā!

Pievienots: 27.12.2018

Skaistākie un iemīļotākie svētki daudziem ir tieši Ziemassvētki. Šajos svētkos noslēpumainā un brīnumainā veidā ir pārvijušās kristīgās un tautas tradīcijas. Jau vairāk nekā divus tūkstošus gadus cilvēki kā patiesu Ziemassvētku brīnumu gaida Kristus dzimšanu, bet Ziemassvētku rītā, tikko pamodušies, skrien pie eglītes un lūko, kādas dāvanas ir sagādājis Ziemassvētku vecītis. Ziemassvētki ir dāvanu laiks, tomēr gribētos, lai tas nekļūst par laiku, kad mēs veikalos tās meklējam.

Daudzus gadus Indras Mākslas un mūzikas skolas audzēkņi dāvina saviem vecākiem, draugiem un kaimiņiem Ziemassvētku koncertu. Tā ir dāvana, kura nes prieku, bet vienlaikus liek skatītājiem domāt, izjust un pārvērtēt. Šogad Ziemassvētku koncertā deja savijās ar dzeju. Par koncerta dalībniekiem kļuva ne tikai skolas audzēkņi, bet arī viņu vecāki.

Ziemassvētku noskaņa valdīja Indras Kultūras nama zālē, kur brīvu vietu, var sacīt nebija. Ziemassvētku vecītis ar saviem rūķīšiem caur zāli devās uz skatuvi, pēkšņi apstājās, brītiņu palūkojās publikas virzienā un nolēma – jā, tomēr būs ērtāk darboties uz skatuves. Ērti iekārtojies krēslā tā, lai visus redz un dzird, Ziemassvētku vecītis kopā ar mammām, tētiem, vecvecākiem un citiem koncerta apmeklētājiem priecīgs vēroja, kā jaunākie bērni izdejo jautrās rūķu dejas. Dejot gribētāju netrūka arī starp vecākajiem bērniem, kas dejo „šausmīgi laikmetīgās” jeb modernās dejas, kuras Ziemassvētku vecītim ļoti patīk, jo tās viņam dod ierosmi jaunām idejām. Pauzēs starp dejām uz skatuves tika aicināta viena, tad otra, tad trešā mamma kopā ar savu bērnu, lai lasītu Ziemassvētku pantiņus. Tāpat kā deja, arī dzeja todien bija topā, un deklamētāji izpelnījās lielus aplausus.

Koncerts strauji tuvojās nobeigumam, Ziemassvētku vecītis atcerējās par skatu aiz loga un sacīja novēlējumu: „Ir sasnidzis sniegs - gribas pikoties un spēlēties! Lai tētiem un mammām pietiek laika ar bērniem pikoties, vārtīties sniegā, skriet un ēst saldējumu! Aplausi mūsu bērniem!”

„Mēs dzīvojam šajā brīnišķīgajā pasaulē, mēs varam iepriecināt viens otru un varam iemācīties būt laimīgi,” uzsvēra skolas direktore Ērika Zarovska, kura pasākuma noslēgumā īpašu paldies pateica dažiem pasākuma dalībniekiem, dāvinot suvenīrus. „Vecāki ir pati lielākā dāvana mūsu skolas kolektīvam, jo bez vecākiem nebūtu bērnu un bez bērniem arī nebūtu skolotāju. Visiem mums pati lielākā dāvana ir tas, ka mēs esam šeit, varam darīt to, kas mums patīk, būt komandā, un tai paša laikā katrs esam personība. Visi kopā esam radījuši Ziemassvētku stāstu par to, ka lielākā dāvana ir tas, ka mēs varam būt kopā!”

Jura Rogas foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde