otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Satikšanās prieks

Pievienots: 03.04.2024

Šogad 18., 19. un 20. martā mūsu skolā viesojās 12 jaunieši un 3 skolotāji no Norvēģijas (Verdal videregående skole). Vizīti organizēja Krāslavas Varavīksnes vidusskolas direktore Marija Micķeviča, pasākumus plānoja un palīdzēja īstenot angļu valodas skolotāja Ilona Kozačuka un 11.a klases skolēni. Tas bija aizraujošs un iedvesmojošs pieredzes gūšanas un apmaiņas laiks.

Mūsu viesiem bija iespēja iepazīt skolas dzīvi un vidi. Ekskursiju skolas telpās vadīja Anastasija Vanaga un Karina Dudarenoka. Viesi iepazina Krāslavas Varavīksnes vidusskolas pasauli. Viņi apmeklēja mācību priekšmetu kabinetus, sporta zāli, deju zāli, pabija skolas direktores kabinetā. Mūs pārsteidza tas, ka uz jautājumu „Ko jūs mainītu, ja kļūtu par skolas direktoru?” viņi atbildēja: „Atceltu mājasdarbus!”. Tas deva mums iespēju diskutēt par dažādām izglītības metodēm un pieeju skolas dzīvei. 11. a klases skolēni iejutās vairākās lomās - kopā ar norvēģu jauniešiem un skolotājiem piedalījās stundās kā novērotāji un aktīvi dalībnieki, organizēja vakaru, kura laikā iepazīstināja viesus ar Latviju. Vokālais ansamblis „Online", hip-hop deju grupa „Dance bit”, Stefans Gorns un skolotāji Rita Andrejeva, Jevgēņijs Tadello sniedza ieskatu Latvijas mūzikas pasaulē, bet Artūrs Pitkevičs, Georgijs Krasņikovs, Aleksejs Čertkovs un Ņikita Ivanovs novadīja aizraujošu ekskursiju pa mūsu gleznaino pilsētu Krāslavu. Lai palīdzētu viesiem integrēties skolas dzīvē, Renārs Škagals, Karina Dudarenoka, Ņikita Ivanovs un Anastasija Vanaga iejutās tulka lomā, palīdzot skolotājiem un skolēniem saprasties. Viņiem tā bija lieliska izdevība pilnveidot savas svešvalodu zināšanas!

Trīs dienas paskrēja nemanot, jo ik minūte tika veltīta sadarbības pilnveidei. Mēs kopā strādājām teātra mākslas, matemātikas, angļu valodas, datorikas un vizuālās mākslas stundās, plānojām nākotnes projektus, dalījāmies zināšanās un pieredzē. Mūsu skolotāji Ilona Kozačuka, Andrejs Jakubovskis, Marianna Rukmane un Vija Plotka iesaistīja mācību procesā norvēģu skolēnus. Kā atzina norvēģu skolotājs Rogers: „Mācību programma ir sarežģīta, it īpaši matemātikā. Skolēni bija nedaudz kautrīgi, un šī vizīte ļaus arī norvēģu skolēniem iejusties ātrāk svešā kolektīvā”. Mūsu skolēni ar lepnumu prezentēja savu skolu un valsti, kultūru un vērtības. Tas bija pasākums, kurā mēs priecājāmies par savu sniegumu, dzirdējām norvēģu draugu stāstīto par viņu kultūru, tradīcijām un interesēm, spēlējām spēles, bet vakara izskaņā notika balle disko ritmos. Diemžēl pienāca laiks šķirties, un jauniegūtie norvēģu draugi devās mājup.

Mums jāprot priecāties par drauga smaidu, par saules staru aukstā dienā un apzināties, ka katrs mirklis ir skaists un piepildīts, ja mēs to protam novērtēt.
Cilvēks aug un pilnveidojas tikai mijiedarbībā ar citiem līdzcilvēkiem!

Savās pārdomās dalījās Nastja Vanaga
Artemija Krasņikova foto


Jauna aptauja

Decembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde