sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Deju kopai „Bukmuiža” pieci gadi!

Pievienots: 28.02.2024

24. februārī Ezernieku Saietu nama vidējās paaudzes deju kopa (VPDK) „Bukmuiža” (vadītāja - Nataļja Sprukte) rīkoja kolektīva 5 gadu jubilejas pasākumu „Sadancoj ar Bukmuižu”. Jubilāri gan paši uzstājās, gan deva iespēju kāpt uz skatuves viesiem un rādīt, ko viņi prot – skatītājus priecēja Kaunatas pagasta Tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Kaunata” (vadītāja – Alla Silova), Dvietes pagasta Kultūras nama senioru deju kopa „Saulespuķes” (vadītāja – Rita Stapkeviča), Vīksnes pagasta vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Piesitiens” (vadītāja – Gunta Grāmatiņa), Andzeļu pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs „Eži” (vadītāja – Aļona Višņakova), Rēzeknes Valstspilsētas aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” vidējās paaudzes deju kopa „Dziga” (vadītājs – Ilmārs Dreļs), Dagdas Kultūras centra tautas deju ansamblis „Dagda” (vadītāja – Marika Vaičule), Ezernieku pagasta folkloras kopa „Akmineica” (vadītāja – Vija Gavecka), Ezernieku Saietu nama Tautību studija (vadītāja – Vita Vitāne) un Rēzeknes Valstspilsētas aģentūras „Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs” kapela „Dziga” (vadītāja – Dace Baltkāje).

Ja par skatītājiem, tad Ezernieku Saietu nama zāle var sacīt, bija pārpildīta. Zālē valdīja ļoti pozitīva gaisotne, bija prieks tur atrasties un baudīt koncertu. Jubilārus sveica ne tikai klātesošie kolektīvi, bet arī tie, kas dažādu iemeslu dēļ ierasties nevarēja. Sirsnīgu un aizraujošu video sveicienu atsūtīja Verēmu pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs „Kūzuls” (vadītāja – Vineta Āboliņa), kā arī Dagdas Kultūras centra vokālā grupa „Solversija” (vadītāja – Solvita Plivča).

Atzinības rakstu par profesionālu darbu, neizsīkstošu enerģiju, pozitīvu attieksmi un radošu pieeju tautas deju tradīcijas popularizēšanā Krāslavas novadā, sveicot deju kolektīva „Bukmuiža” 5 gadu jubilejā kolektīva vadītājai Nataļjai Spruktei pasniedza Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Trūlis.

Kolektīvu jubilejā apsveica arī Krāslavas novada Kultūras un tūrisma pārvaldes vadītāja Inga Goldberga.

Ezernieku pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Andžāns jubilejas pasākumā nebija klāt, bet savā apsveikumā viņš pauda prieku un lepnumu, ka Ezernieku pagastā ir atdzimušas tautas deju un latviešu kultūras tradīcijas vidējās paaudzes deju kopā „Bukmuiža”. Kopš kolektīva nodibināšanas brīža ir pagājuši pieci gadi – tā ir pirmā nopietnā kolektīva jubileja. Piecu gadu laikā VPDK „Bukmuiža” ir bieži priecējusi skatītājus gan uz vietējās skatuves Krāslavas novadā, gan arī daudzos tālākos Latvijas novados. Īpaši jāatzīmē VPDK „Bukmuiža” dalību Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos pagājušajā vasarā. „Bukmuižas” kolektīvs ieskandināja Dziesmu un Deju svētkus ar raitu un staltu deju soli Mežaparkā un vienojās kopīgā dejā ar daudziem citiem Latvijas deju kolektīviem.

Ezernieku pagasta pārvalde pasniedza VPDK „Bukmuiža” dāvanu, lai turpmāk sagatavošanās pirms kāpšanas uz skatuves ritētu raitāk.

Juris Roga,
autora foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Jūlijs - 2018
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
trešdiena, 04.07.2018
otrdiena, 24.07.2018
otrdiena, 31.07.2018

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde