otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

„Drošāks internets sākas ar tevi!”

Pievienots: 09.03.2020

2020. gada 11. februārī Latvijā jau četrpadsmito reizi atzīmēja Vispasaules Drošāka interneta dienu (DID) ar saukli „Drošāks internets sākas ar tevi!”.

Jau par tradīciju ir kļuvuši Drošāka interneta dienas pasākumi Krāslavas pamatskolā dažāda vecuma skolēnu grupām, kuru gaitā tika skaidrots, kā sevi pasargāt tīmeklī, apzinoties iespējamos riskus un soļus, kas sperami to novēršanai.

Lai uzlabotu skolotāju zināšanas par drošību internetā, 2019. gada 24. oktobrī sadarbībā ar Latvijas Drošāka interneta centru un Latvijas Pašvaldību mācību centru (LPMC) Krāslavas pamatskolas skolotājiem notika apmācības „Mūsdienīga komunikācija 21. gadsimtā - sociālo tīklu un interneta atbildīga un droša lietošana”, kuras vadīja Sandra Margina no Latvijas drošāka interneta centra.

Apmācībās bija iekļautas šādas tēmas: „Internets – informācijas ieguves, publicēšanas un apmaiņas vide”, „Digitālā kompetence - būtiska prasme 21. gadsimta skolotājiem un skolēniem”, „Interneta drošas lietošanas priekšnosacījumi”, „Sociālo tīklu un interneta neredzamā puse: apdraudējumi un riski”, „Virtuālais Ego: pārkāpumi un atbildība internetā”, „Sociālo tīklu platformas un internets, atkarība no tiem” un „Digitālās pēdas nospiedums” – personas „portfolio” nākotnē”. Skolotāji ar lielu interesi klausījās un uzdeva jautājumus lektorei.

Krāslavas pamatskolas skolotājiem drošākā interneta ietvaros tika piedāvāta virkne saistošu un saturīgu pasākumu dažāda vecuma bērniem un jauniešiem no sākumskolas līdz devītajai klasei. Šajos pasākumos skolēni mācījās lietot internetu atbildīgi, apzināties virtuālās vides galvenos riskus, rūpēties par savu drošību un nepieciešamības gadījumā vērsties pēc palīdzības. Tika apspriesti konkrēti interneta lietošanas paradumi un aplūkoti labās un sliktās prakses piemēri, kas skar privātas informācijas izpaušanu, paroļu drošību un uzvedības etiķeti tīmeklī.

Šogad „drossinternets.lv” organizētajā e-zināšanu čempionātā piedalījās vairāk nekā 13 000 skolēnu. Arī Krāslavas pamatskolas skolēni aktīvi iesaistījās šajā čempionātā, kurā viņi pārbaudīja savas zināšanas par drošību internetā un medijpratību, aizpildot testu internetā.

Krāslavas pamatskolas skolēni, kuri izpildīja visus testa uzdevumus pareizi: Ričards Alehnovičs, Raiens Ļaksa, Ksenija Pomaskova, Sandis Sosnars, Grieta Rancāne, Lauris Stepiņš, Nellija Aleksandroviča, Evija Avsjukeviča (2.c), Patrīcija Ratniece (3.a), Aleksandra Aleksandrova, Inita Saksone, Raitis Zukuls, Džuljeta Laura (3.b), Sandra Virkstene, Baiba Muskare, Santa Baldiņa, Artūrs Vīksna (4.a), Agnese Pauliņa, Dmitrijs Adamovičs, Andrejs Guba, Kristaps Kušnirs, Davids Nikolass Griškjāns, Daniels Žurņa (4.b), Džesika Znutiņa, Aleksejs Reuts (6.a), Evita Rimicāne, Justīne Nartiša, Edgars Koževnikovs (6.b), Dairis Gasperovičs, Ineta Marhileviča (7.a), Armands Vagalis, Aigars Staņēvičs, Rolands Tribiss, Aigars Ostapko, Arnolds Rimicāns, Raivis Vēvers, Kristaps Saksons (9.a) un Anna Vigule (9.b).

Paldies visiem skolotājiem par aktīvu darbību Vispasaules Drošāka interneta dienas pasākumos, par novadītajām klases stundām un atbalstu.

 Jeļena Japiņa,
Krāslavas pamatskolas informātikas skolotāja



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde