otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Atklāts ceļu satiksmes mācību laukums/poligons bērniem

Pievienots: 05.10.2017

27. septembrī notika biedrības „Pīlādzītis klubs” Krāslavas novada domes konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi 2017” atbalstītā projekta „Ceļu satiksmes mācību laukums/poligons bērniem Krāslavas novada PII „Pīlādzītis” teritorijā” noslēguma pasākums bērniem „Drošības ābece uz ceļa”.

Projekta realizēšanas rezultātā tapa ceļu satiksmes mācību poligons bērniem. Poligonā ar baltas krāsas palīdzību tika uzklāti apzīmējumi uz esošiem asfalta celiņiem un tādejādi tika izveidots neliels izmēģinājuma veloceliņš, rotaļu gājēju pāreja, gājēju un velosipēdistu celiņš, autobusa stāvvieta, rotaļu bērnu mašīnu stāvvieta. Mācību laukumā ir uzstādītas piecas svarīgākās ceļazīmes, kuras bērni mācās atpazīt. Visus darbus kvalitatīvi un operatīvi veica SIA „CKDD”. Pateicoties tam, ka visi objekti ir darināti, izmantojot īstus materiālus, reālās ceļa zīmes un ceļa marķējuma krāsas – viss ir drošs un kalpos vairākus gadus.

Pasākumā „Drošības ābece uz ceļa” piedalījās bērnudārza „Pīlādzītis” bērni no 4 līdz 6 gadiem, kopā dalībnieku skaits sasniedza skaitli 110. Pasākuma uzdevumi bija: sekmēt bērnu droša dzīvesveida iemaņu attīstību; nostiprināt zināšanas par drošību ekskursijās, pārgājienos un pastaigās. Bērniem vajadzēja veikt dažādus uzdevumus, lai varētu novērtēt, cik viņi ir labi sagatavoti ceļa satiksmes dalībnieki.

Sākumā katra komanda prezentēja savu emblēmu un devīzi, kas bija saistīti ar svētku tēmu, pēc tam visi devās ceļojumā pēc uzdevumu kartes; Luksofors un viņa draugi jautrie Rūķi lika bērniem izpildīt visādus pārbaudījumus: iet pāri ceļam pa gājēju pāreju, atpazīt svarīgākas ceļa zīmes, kārtīgi iekāpt autobusā un ievērot uzvedības noteikumus sabiedriskajā transportā, atpazīt luksofora signālus un uzmanīgi pārvietoties pa ceļu un gājēju ietvi, lietot atstarotājus un drošības vestes bet automašīnā piesprādzēties ar drošības jostu.

Pasākuma nobeigumā visi sapulcējās kopā un saņēma dāvanas - krāsojamās grāmatas „Šerloka stāsti tavai drošībai” un diplomus par aktīvu dalību svētkos.

Biedrība „Pīlādzītis klubs” pateicas Krāslavas novada domei par projekta atbalstu un personīgi Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas vadītājai un projektu konkursa „Iedzīvotāji veido savu vidi” koordinatorei Inārai Dzalbei!

Jeļena Vorošilova,
biedrības „Pīlādzītis klubs” valdes priekšsēdētāja



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde