otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Basketbols aicina

Pievienots: 01.02.2017

Pirmdien, 30. janvārī, Krāslavas Varavīksnes vidusskolā notika VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas projekta „Basketbols aicina” jaunās 2016./2017.gada sezonas pasākums. Basketbola nodarbības pirmo klašu skolēniem vadīja treneres karjeru uzsākusī bijusī Latvijas sieviešu valstsvienības kapteine Liene Jansone, kurai palīdzēja Krāslavas sporta skolas basketbola nodaļas audzēkņi Reinis Andžāns, Jurģis Viļums un Rinalds Timma.

Pirmie divās 45 minūšu nodarbībās piedalījās Krāslavas Varavīksnes vidusskolas pirmklasnieki un otrklasnieki. Pēc viņiem tādas pašas nodarbības notika Krāslavas pamatskolas 1. klases skolēniem. Tādejādi no divām pilsētas skolām pasākumā piedalījās kopskaitā 100 bērnu. Programma viņiem sākās ar iesildīšanās vingrinājumiem, turpinājumā bērniem tika parādīti basketbola pamatelementi, šķēršļu stafete piepūšamajā gaisa atrakcijā, bet nobeigumā - kopīga fotografēšanās. Katrs skolēns saņēma oriģinālu krekliņu ar logo „Basketbols aicina”.

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas projekta „Basketbols aicina” vadītāja Ieva Lejiņa pastāstīja, ka šis projekts Latvijā tiek īstenots jau septīto gadu un nodarbības notiek katru mēnesi, aptverot visus novadus. Akcijas „Basketbols aicina” viens no mērķiem ir iepazīstināt bērnus un to vecākus ar basketbola sniegtajām iespējām, popularizēt šo sporta veidu visos reģionos, ne tikai Rīgā.

- Vai gribat panākt, lai visi bērni tiecas kļūt par izciliem basketbolistiem?

- Svarīgākais ir parādīt mazajiem bērniem, kur tad šajā pilsētā var trenēties un parādīt, kā to vispār var darīt. Tāpēc palīgā pieaicinājām arī vietējo treneri – jūsu pilsētā tas ir Raitis Timma, kurš palīdzēja mums organizēt šo pasākumu.

- Projekts „Basketbols aicina” tiek īstenots jau septīto gadu. Kādi ir panākumi?

- Varam redzēt, ka mazo basketbolistu paliek arvien vairāk un vairāk. Es gan nevaru pateikt skaitļos, bet tā tas ir. VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotajā „Kārums kausa” izcīņā var piedalīties bērni, kuri sasnieguši desmit gadu vecumu. Tas ir jaunākais vecums, kuriem tiek rīkotas šīs sacensības. Un pēdējo gadu laikā „Kārums kausa” izcīņā mums bija rekordliels komandu skaits – 138! Iepriekš bija 70-80 komandas. Redzam, kā šis skaits ir audzis. Vai tas ir rezultāts tam, ka ir šis projekts „Basketbols aicina”, to nevar pateikt simtprocentīgi, bet pienesumu tas tiešām dod.

- Ko Jūs ieteiktu tiem, kuri nav izlēmuši par labu basketbolam vai citam sporta veidam, ar kuru nodarboties?

- Ir jāpamēģina. Tāpēc mēs te esam, rādām pirmklasniekiem, dodam pamēģināt, citi skolēni arī redz, kas te notiek. Ja viņiem patiks, paliks un nāks uz basketbolu, ja nepatiks - nenāks. Bet galvenais, ka bērns var saprast, kas tas ir un ko ar to bumbu var darīt.

- Paldies par atbildēm!

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/basketbols-aicina-2017.html




Jauna aptauja

Februāris - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
 
sestdiena, 11.02.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde