otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Lai dziedātu par mīlestību, ir jāmīl

Pievienots: 21.02.2017

Robežnieku pagasta sieviešu vokālā ansambļa „Viktorija” radošā darbība vienmēr izraisa skatītāju sajūsmu. Kolektīva dalībnieces var lepoties ar lieliskām balsīm, artistiskumu un patiesu sirsnīgumu. Viņām vienmēr ir, ko teikt klausītājiem, bet tie savukārt dāvā savām favoritēm cieņu un mīlestību.

Svētku koncertā, kas tika organizēts par godu ansambļa 20 gadu jubilejai, Robežnieku Tautas namā sapulcējās pilna zāle skatītāju. Aplausi un saucieni „bravo!” bija adresēti ne tikai svinību vaininiecēm, bet arī svētku viesiem – pašdarbības kolektīviem no Indras, Piedrujas, Skaistas un Asūnes pagasta.

Vokālā ansambļa „Viktorija” sastāvs šo 20 gadu garumā ne reizi nav mainījies. Tā pirmā vadītāja ir Marija Karole. Pašlaik kolektīvā ir sešas dalībnieces – Ludmila Dobriņina, Antra Kalviša, Lilija Daugerte, Ināra Murāne, Sarmīte Ļuļe un ansambļa vadītāja Tatjana Raciņa.

Kolektīva dalībnieces dzied dažādās valodās, viņu sirsnīgās dziesmas ir labi saprotamas un tuvas visdažādākajai publikai. Lai dziedātu par mīlestību, ir jāmīl, lai dziedātu par dzīvi, jāprot priecāties par dzīvi, tikai tad dziesmas aizkustinās un neatstās vienaldzīgas skatītāju sirdis. Bez šaubām, ansambļa „Viktorija” dziedātāju panākumu pamatā ir ne tikai „zelta” balsis, bet arī viņu skatuves tēla spilgtums, valdzinājums, siltums un sirsnīgums.

Krāslavas novada domes vārdā šajā nozīmīgajā jubilejā kolektīvu sveica Izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne un novada kultūras pasākumu organizators Voldemārs Varslavāns.

Jubilārus godināja arī Robežnieku pagasta pārvaldes vadītāja Ērika Gabrusāne un novada domes deputāte Vera Bīriņa.

Pēc koncerta svētki turpinājās draugu lokā – kopā ar pašdarbības kolektīvu dalībniekiem no kaimiņu pagastiem. Siltā un sirsnīgā atmosfērā pašdarbnieki vēlēja jubilārēm iedvesmu un labklājību, dalījās atmiņās, stāstīja par smieklīgiem atgadījumiem un atkal dziedāja savas mīļākās dziesmas.

Elvīra Škutāne, autores foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/vokalajam-ansamblim-viktorija-20-gadi.html


Jauna aptauja

Februāris - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
 
sestdiena, 11.02.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde