sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Cienījamie Krāslavas novada iedzīvotāji!

Pievienots: 13.04.2017

Ikviena cilvēka dzīvē pienāk brīdis, kad dvēseli piepilda bailes par savu nākotni un nedrošība par rītdienu.

Lielas bailes un nedrošība pārņem mūs tad, kad mēs saskaramies ar nāvi. Kad mēs zaudējam kādu tuvinieku, mums šķiet, ka esam palikuši vieni šajā pasaulē.

Cilvēkam mūsu pasaulē visbriesmīgākais ir izjust pilnīgu vientulību - tādu dvēseles stāvokli, kad tu nevienam neesi vajadzīgs, esi visu atstāts. Kad dzīvē nav Dieva gaismas. Pasaulē ir tik daudz gados vecu cilvēku, kas ir nokļuvuši šādā situācijā.

Taču, ja mēs esam vēl dzīvi, ja ir notikums, kas apliecina, ka cilvēce var tikt atpestīta, tas nozīmē, ka kaut kādu neizskaidrojamu iemeslu dēļ Dievs joprojām tic mums. Varbūt tas ir tādēļ, ka krustā sistā Pestītāja pēdējie vārdi bija šādi: „Mans Dievs, mans Dievs, kāpēc Tu mani esi atstājis?”

Kad jūtamies vientuļi, kad mums šķiet, ka neviens mūs nesaprot, jānotic tam, ka ir Tas, Kurš, būdams krustā sists, pilnā mērā ir iepazinis to, kas ir Vientulība. Un, kā par brīnumu, tieši tur ir meklējama mūsu galvenā cerība. Cerība uz Augšāmcelšanos. Tieši tad, kad dziest pēdējā cerība, pirms nāves brīža ierodas Viņš. Tas, Kura rokās ir mūsu dzīve.

Tāpēc mums ir vajadzīgi visi mūsu zaudējumi un pārāk smagi pārbaudījumi, kas rodas mūsu ceļā uz laimīgo un mūžīgo dzīvi. Tas viss ir nepieciešams tāpēc, lai mēs iemācītos paļauties uz Dievu.

Zaudējumi rada skaidru izpratni - ne viss mūsu dzīvē ir atkarīgs no mums pašiem. Tas liek mums meklēt glābiņu no vientulības ticībā Dievam. Mīļie draudzes locekļi, ticiet un nekad neatstājiet To, kas mums teica: „Es esmu augšāmcelšanās un dzīvība; kas Man tic, dzīvos, arī ja tas mirs, un ikviens, kas dzīvo un tic Man, nemirs nemūžam!” (Jņ. 11:25-26)

Sveicu Jūs Gaišajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos – Lieldienās! Šajā dienā visi kristieši sveic cits citu ar vārdiem, kas ir gan Lieldienu, gan mūsu ticības simbols: „Kristus ir Augšāmcēlies!” - „Patiesi Augšāmcēlies!”

Šos vārdus saskaņā ar tradīciju ticīgie cilvēki saka viens otram ierasto „labdien” un „uz redzēšanos” vietā ne tikai Kristus Augšāmcelšanās svētkos, bet arī četrdesmit dienu laikā pēc pirmo Lieldienu dienas.

Ziņa par Jēzus Kristus augšāmcelšanos no mirušajiem dod visiem cilvēkiem cerību uz to, ka nāve vēl nav dzīves noslēgums, jo Kristus patiesi ir augšāmcēlies, un arī mums visiem ir cerība uz augšāmcelšanos no mirušajiem un uz mūžīgo dzīvību, pateicoties Dieva spēkam. Šim vēsturiskajam notikumam bija daudz liecinieku - apustulis Pāvils minēja vairāk nekā piecsimt cilvēkus, kuri redzēja Jēzu Kristu, kas bija augšāmcēlies no mirušajiem. Kristiešiem Lieldienas ir lieli svētki, Kristus augšāmcelšanās svinības. Jēzus Kristus ir pierādījis, ka Viņa vārdi, Viņa mācība un Viņš Pats ir Ceļš, Patiesība un Dzīvība. Mēs ticam uz mūžīgo dzīvi un apliecinām to ar savu ticību.

Sveicu visus kristiešiem un visus tos, kas ir gatavi svinēt šos svētkus kopā ar mums! Lai labā vēsts par Jēzus Kristus augšāmcelšanos no mirušajiem iedvesmo mūs visus uz mīlestību pret citiem, savstarpējo atbalstu, atsaucību un palīdzību saviem tuviniekiem!

Ar mīlestību - Janušs Bulašs, Priedaines draudzes priesteris

Dievkalpojumu saraksts:

14. aprīlis, Lielā Piektdiena

11.00 – Priedaines Romas katoļu baznīca;

13.00 – Varnaviču Romas katoļu baznīca;

15.00 – Kaplavas Romas katoļu kapela.

15. aprīlī, Lielā Sestdiena (uguns, ūdens un ēdienu iesvētīšana)

15.00 - Varnaviču Romas katoļu baznīca;

17.00 - Priedaines Romas katoļu baznīca.

16. aprīlis, Svētdiena, Kristus Augšāmcelšanās svētki

11.00 - Priedaines Romas katoļu baznīca.


Jauna aptauja

Aprīlis - 2017
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
trešdiena, 19.04.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde