otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Dabaszinātnes un matemātika

Pievienots: 11.12.2018

Svētku vainagā ir aizdegta otrā svece, visi dzīvojam Ziemassvētku brīnuma gaidās, bet rit arī ikdienas skolas dzīve. Krāslavas pamatskolā 6. decembrī notika 7.-9. klašu konkurss „Dabaszinātnes un matemātika”.

Katru klasi pārstāvēja piecu skolnieku komanda. Konkurss tika organizēts pa darba stacijām, kurās katrai komandai bija jāparāda savas zināšanas septiņās jomās: fizikā, matemātikā, ķīmijā, bioloģijā, informātikā, ģeogrāfijā un robotikā. Pamatā stacijās skolnieki veica praktiska satura uzdevumus – veidoja kuba modeli, centās saslēgt elektrisko ķēdi, bet liela nozīme bija arī komandas saliedētībai, prasmei sadalīt pienākumus un darboties kā vienam veselam. Var teikt veiksmīgi tika pielietots jaunais kompetenču apguves princips, jo skolnieki demonstrēja savas zināšanas nestandarta situācijās – veidojot kuba modeli, digitālajā kartē rādot Latvijas pilsētas, saslēdzot elektrisko ķēdi, lai radītu gaismu, mēģinot no atsevišķām detaļām izveidot maksimāli daudz kustīgu robotu, saliekot cilvēka acs modeli, veidojot kolāžu datorā un pētot tilpuma īpašības. Pirmo vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja divas komandas: 9.a klases komanda (Edvīns Geks, Sintija Gendele, Maksims Parazeka, Rihards Lukjanskis un Everita Skeršķāne) un 8.a klases komanda (Aigars Staņevičs, Raivis Vēvers, Raivis Markevičs, Samanta Prikšāne, Laura Mihejeva), otro vietu ieguva 7.c klase, bet trešo vietu un 7.b klase.

Pasākuma noslēgumā direktora vietnieces mācību darbā Lolita Dzalbe un Janīna Samsanoviča katrai klasei pasniedza diplomus un pārsteiguma balvas. Atzinības saņēma arī visi skolotāji. Pasākumā pabūt un uzmundrināt skolniekus laiku atrada arī skolas direktore Vija Konceviča.

Skolnieki pasākumu vērtē kā interesantu, jo apguva jaunas prasmes un katrā darba stacijā uzdevumi bija dažādi, tāpēc laiks pagāja nemanot un gribējās darboties vēl. Liela daļa skolnieku raksta, ka gaidīs nākamo gadu, lai atkal piedalītos šādā konkursā. Tāpēc likumsakarīgi, ka skolnieki saka paldies saviem priekšmetu skolotājiem Vijai Leikumai, Inārai Grāvei, Silvai Skridei, Jeļenai Japiņai, Daigai Kušnirei un Jānim Laizānam par interesantajiem uzdevumiem darba stacijās, kā arī pasākuma organizatorei – skolotājai Ligitai Pelnikai.

Jura Rogas foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde