pirmdiena, 29. aprīlis, 2024Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis
crest1 crest2

Lecam pa jaunam, lecam pa vecam

Pievienots: 28.02.2017

 2017. gada 24. februārī Ilūkstē noritēja ikgadējs Izglītības un kultūras iestāžu 5.- 9. un 7.-9. klašu tautas deju pasākums „Lecam pa jaunam, lecam pa vecam”.

Ilūkstē pulcējās dejotāji no Preiļiem, Siguldas, Jelgavas, Krāslavas, Daugavpils, Ilūkstes, Rēzeknes. No Krāslavas pamatskolas piedalījās deju kolektīvs „Bitītes”. Galvenais mērķis ir veicināt audzēkņu radošo, māksliniecisko un fizisko spēju attīstību un aktivizēt sava novada kultūras apzināšanu un jaunatnes estētisko audzināšanu. Mūs viesmīlīgi sagaidīja Ilūkstes 1. vidusskolā. Skolā tika organizētas interesantas sporta aktivitātes. Tās bija tik aizraujošas! Tajās bija gan uzdevumi, gan stafetes. Gribas arī nosaukt šis aktivitātes: uzdevums ar segu; vārdu salikšana no burtiem; bumbas mešana basketbola grozā, sēžot uz sola; „aklā” stafete; lēcieni ar virvi; bumbas pārnešana ar slotas kātiem; bizes pīšana; pastalu mešana; „ziloņu cīņas”; kombinētā stafete. Skolēni aktīvi piedalījās visos uzdevumos. Pēc kārtīgas sportošanas mūs gaidīja siltas un garšīgas pusdienas.

Pēc sporta aktivitātēm devāmies uz Ilūkstes novada kultūras centru, kur gatavojāmies koncertam. Koncertā bija iespēja noskatīties citu kolektīvu uzstāšanos un parādīt sevi. Katram sniegumam bija sava „odziņa”, kas piesaistīja un iepriecināja skatītājus. Pasākuma noslēgumā saņēmām Ilūkstes novada pašvaldības pateicību par iegūto nomināciju „Visstaltākais deju kolektīvs”, Valsts Izglītības satura centra pateicību par aktīvu un veiksmīgu piedalīšanos radošajā pasākumā „Lecam pa jaunam, lecam pa vecam”, dāvanā - bumbu un kliņģeri.

Mūsu kolektīvs saņēma simpātiju balvu – somu, ko pasniedza VISC Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente Arta Slica.

Dalībniekiem tika organizēta diskotēka, par kuru bērni bija sajūsmā. Pasākums bija izdevies!  Paldies visiem organizatoriem! Man gribas pateikties arī tiem cilvēkiem, kas mums palīdzēja rast iespēju piedalīties šajā pasākumā.

Lielu lielais paldies Krāslavas pamatskolas direktorei Vijai Koncevičai par atbalstu!
Paldies Krāslavas novada domes priekšsēdētājam Gunāram Upeniekam un administratīvās nodaļas vadītājam Viktoram Aišpuram!
Paldies skolotājai Ligitai Pelnikai par palīdzību pasākumā!
Un, protams, paldies maniem dejotājiem un viņu vecākiem!

„Lai prieka dzirksts mūs vieno!” – vārdi no koncertprogrammas Ilūkstē.

Inta Beikule Krāslavas pamatskolas deju kolektīva „Bitītes” vadītāja

 

 

 



Jauna aptauja

Februāris - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
 
sestdiena, 11.02.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde