otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Noslēdzies ideju konkurss iedzīvotājiem

Pievienots: 17.02.2020

Jaunā gada sākumā Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs izsludināja ideju konkursu iedzīvotājiem „Lielformāta fotosiena Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā”. Tā mērķis ir jaunas fotosienas izveide un uzstādīšana Krāslavas pils kompleksā. Rīkot šādu konkursu motivēja vairāki faktori. Viens no tiem saistīts ar to, ka esošā fotosiena ir nokalpojusi savu laiku un zaudējusi sākotnēju izskatu, tādējādi neiekļaujoties kopējā pils kompleksa vidē. Ne mazāk svarīgs ir tas, ka tūristi bieži izmanto dažādas iespējas uzņemt fotogrāfijas tam speciāli ierīkotās vietās. To apstiprina pie pārvaldnieka ēkas esošās fotosienas izmantošana.

Mūsdienās, kad tehnoloģijas ir lieta Nr.1 un fotografēšanās ir ierasta ikdienas parādība, stilizētas fotovietas ir labs veids, kā tūrisma objekti un pilsēta kopumā var neuzkrītošā veidā par sevi pastāstīt, jo uzņemtās fotogrāfijas tūlīt pat tiek publicētas sociālajos tīklos.

Iedzīvotāju iesaistīšanās dažādos konkursos un citās aktivitātēs ir nepieciešama un svarīga lieta. Krāslavas novada TIC komanda ir pateicīga ikvienam, kas iesaistās tās rīkotajās aktivitātēs. Šim konkursam savas idejas iesniedza 9 radoši Krāslavas iedzīvotāji. Atbilstību konkursa nolikumā izvirzītajiem kritērijiem izvērtēja žūrija, kuras sastāvā bija Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, izpilddirektors Viktors Moisejs, Attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe, Būvvaldes vadītāja Ineta Danovska, Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja pārstāve Alla Lomanovska un Krāslavas Mākslas skolas pedagoģe Vija Plotka.

Konkursa rezultāti tika paziņoti 14. februārī Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrā. Žūrija par labāko idejas autori atzina Aiju Trunoviču-Stivriņu. Viņas iesniegtā ideja tiks realizēta, un jaunā fotosiena ar Aijas zīmējuma ideju tiks izveidota un uzstādīta Krāslavas pils kompleksā līdz aktīvās sezonas sākumam. Uzvarētāja saņēma galveno balvu 100 EUR apmērā no Krāslavas novada domes. Otrajā vietā ierindojās Jolanta Markeviča, bet trešajā – Anna Grinčuka. Pārējie dalībnieki – Jeļena Japiņa, Ieva Maļinovska, Inga Koniša, Dāvids Babrovskis, Artūrs Škutāns, Iveta Bitte – saņēma pateicības un nelielas dāvaniņas no konkursa organizatoriem.

Jaunā fotosiena ir skaista dāvana mūsu pilsētai Valentīna dienā. Paldies visiem dalībniekiem par radošumu un aktivitāti!

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde