otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Pašvaldību vadītāji tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonām

Pievienots: 26.09.2016

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā otrdien, 20.septembrī, ieradās Rēzeknē, kur tikās ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem, lai informētu par nodokļu ieņēmumiem Latvijā, kā arī sniegtu detālu informāciju par situāciju Latgales reģionā.

 Uz tikšanos, kas norisinājās Latgales vēstniecībā „GORS”, bija ieradusies Latgales plānošanas reģiona (LPR) vadība un Attīstības padomes (AP) locekļi, kā arī Latgales pašvaldību pārstāvji.

Sanāksmes laikā VID ģenerālsekretāra p.i. D.Pelēkā sniedza detalizētu informāciju par nodokļu maksājumiem Latgales plānošanas reģionā. Latgales pašvaldību vadītāji atzinīgi novērtēja viesu sniegto informāciju, ka VID centralizācijas ietvaros netiks slēgts neviens no desmit Latgales klientu apkalpošanas centriem. Diskusijas laikā tika apspriestas iespējas nākotnē uzlabot mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) nodokļu politiku un izstrādāt atsevišķus atbalsta mehānismus to izaugsmei. Tikšanās laikā tika diskutēti virkne pašvaldību ikdienu interesējošie jautājumi, kā, piemēram, skaidras naudas aprites uzskaite u.c.

Plaši tika saskaņoti viedokļi par nepieciešamajām iepirkumu likumdošanas izmaiņām. Kā uzsvēra LPRAP priekšsēdētāja Alīna Gendele: „Sakarā ar to, ka šobrīd ir atvērts publisko iepirkumu likums Saeimā, LPR ir apkopojis pašvaldību priekšlikumus ar mērķi nodrošināt elastīgāku pieeju MVU iespējām piedalīties pašvaldību iepirkumos. Tāpat arī būtu nepieciešams ļaut uzņēmējiem nomaksāt nodokļu parādus pēc termiņa, kad pašvaldībā ir pieņemts lēmums par iepirkumu konkursa rezultātiem, kā arī būtu pieļaujams minimālo nodokļu parādu slieksnis konkursa izsludināšanas laikā, kas dotu iespēju Latgales mazajiem uzņēmējiem nodrošināt pakalpojumu sniegšanu reģionā.”

„Būtisks atbalsts pašvaldībām iepirkumu procedūras laikā būtu nodokļu nomaksas fakta datu migrācijas tūlītēja atspoguļošana VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā,“ minēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības vadītājs Aleksandrs Bartaševičs.

Reģionālajā vizītē kopā ar VID ģenerālsekretāres p.i. Daci Pelēko bija ieradušās arī Nodokļu pārvaldes Procesu organizēšanas un uzraudzības daļas vadītāja Laura Franka un Muitas pārvaldes direktora vietniece Sandra Kārkliņa – Ādmine, kas pašvaldību pārstāvjiem sniedza plašu apkopoto statistikas informāciju par reģionu.

Oskars Zuģickis,
Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists

 


Jauna aptauja

Septembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
 
piektdiena, 09.09.2016
otrdiena, 20.09.2016

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde