otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Robežniekos rikšotāji pirmoreiz skrien 2400 metru (video)

Pievienots: 30.09.2016

24. septembrī Robežnieku pagasta Kazinovas sādžā notika ikgadējās zirgu rikšošanas sacensības, kurās par Krāslavas novada kausu cīnījās braucēji no Latgales. Šādas sacensības te notiek jau piekto gadu, atjaunojot arī šejienes rikšotāju kustību. 

Sacensību dienā neiztika bez kurioziem. Pirmā bēgle izrādījās Robežnieku zirgu audzētāja Josifa Mančinska ķēve Rūsiņa, kura pēc laiciņa gan atgriezās starta vietā. Savukārt no loterijas rīkotājiem aizmuka Kamerūnas šķirnes āzis, kuru zemnieku saimniecība „Viesturi” bija sarūpējusi kā skatītāju loterijas galveno balvu. Nepaklausīgo āzi pēc ilgāka laika sadzina rokā vietējais jaunietis Artūrs Jermolajevs. Zīmīgi, ka loterijas izskaņā tieši Artūrs izvilka laimīgo lozi un āzis nonāca viņa īpašumā, precīzāk – vecāku saimniecībā, jo viņš pats nebūt nerāvās ar to ņemties. Brīdī, kad trasē atradās rikšotāji, izbēgušo dzīvo radību pulku papildināja arī gailis. Sacensību rīkotājus tai brīdī visvairāk uztrauca, lai putns nenonāk trasē, tālab ķērājus lūdza dzīt putnu prom no trases. Drīz arī gailis tika veiksmīgi notverts un atgriezts būrī.

Pievēršoties sacensībām, jāatzīmē, ka tās pirmo reizi notika daudz garākā distancē – 2400 metru agrāko 1600 metru vietā. Kā atzīmēja pasākuma vadītājs un liels rikšotāju pazinējs Anatols Viškurs, tas bija liels izaicinājums gan braucējiem, gan rikšotājiem.

Piecos braucienos tika noteikti kausu ieguvēji. Uzvarētāju kausu izcīnīja Robežnieku pagasta braucēja Tatjana Stagita ar ASV rikšotāju Cheroke, Gulbenes novada braucējas Inese Berga ar Francijas rikšotāju Atonas un Līna Berga ar ASV rikšotāju Taris Augustinu, bet Ciblas novada braucēja Sandra Soikāne guva uzvaru divos braucienos - ar Krievijas rikšotāju Power Lady un ASV rikšotāju Sarmatu.

Divi braucieni tika veltīti avīzes „Latgales Laiks” kausa izcīņai: pirmajā no tiem uzvarēja Jeļena Stašule ar Latgales rikšotāju Gercogs, otro kausu ieguva Marisela Jeromenoka ar Latgales rikšotāju Virdģinija.

Finālā par Krāslavas novada kausu 1600 m garā distancē sacentās seši braucēji no bijušā Krāslavas rajona. Uzvaru izcīnīja Dagdas novada braucēja Tatjana Avdejonoka ar Krievijas rikšotāju Ikaras. Tālākās vietās ierindojās Robežnieku braucējas Evelīna Koleda ar ASV rikšotāju Delot Tooma, Jekaterina Mančinska ar ASV rikšotāju Business Traveler, Dagdas novada braucējs Jānis Ruskulis ar Krievijas rikšotāju Idille, Robežnieku braucējas Tatjana Stagita ar ASV rikšotāju Cheroke un Marisela Jeromenoka ar ASV rikšotāju Rukkilill.

Pasākumu organizēja Krāslavas novada dome, Robežnieku pagasta pārvalde, Robežnieku pagasta rikšotāju entuziasti, z/s „Guntiņi” un Josifs Mančinskis. To sponsorēja Krāslavas novada dome, Robežnieku pagasta pārvalde, SIA „Vita V”, SIA „Optima D”, SIA „GSK”, SIA „Leven”, avīze „Latgales Laiks”, z/s „Viesturi”, z/s „Vālodzīte”, z/s „Guntiņi”, z/s „Ezeriņi” un Mednieku kolektīvs „Gusena”.

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/zirgu-riksosanas-sacensibas-robezniekos.html

Faili:
24.09.2016.prog_rezult.pdf

Jauna aptauja

Septembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
 
piektdiena, 09.09.2016
otrdiena, 20.09.2016

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde