otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Uguns pievilcīgā noskaņa

Pievienots: 03.08.2017

Krāslavas pilsētas svētku pasākumu vēsturē šogad pirmoreiz aktīvi līdzdarbojās Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālās struktūrvienības audzēkņi un filiāles vadība. Viens no bagātāk apmeklētajiem un spilgtākajiem pasākumiem bija uguns skulptūru šovs Krāslavas pils parkā.

Paši projekta autori un īstenotāji - tehnikuma radošā saime - pastāstīja, ka galvenā doma bija, ir un paliek - radīt Krāslavā kaut ko jaunu, vēl nebijušu un svaigu. Par šova centrālo elementu radošais kolektīvs izvēlējās laivu, Krāslavas simbolu. Tā tika sametināta tehnikuma filiāles telpās, vēlāk instalēta Krāslavas pils dīķī, kura potenciāls līdz šim netika izmantots. Ideja par uguns skulptūrām, protams, ir jau ļoti sena, un citviet Latvijā tā tiek attīstīta un popularizēta ik gadu. Šova idejas autori un realizētāji vēlējās, lai kaut kas tāds notiek arī mūsu pilsētā Daugavas lokos. Krāslavā tas patiesi bija kaut kas absolūti jauns un savā ziņā riskants, jo skatītāju reakciju nebija iespējams prognozēt. Ideja par to, ka šī skulptūra (laiva) tiks svinīgi atklāta skatam, aizdedzinot tās aizsegu, pieder tehnikuma pirmā kursa audzēknēm. Tā kā līdzīgu pasākumu pieredzes jauniešiem trūka, tad organizēt kaut ko tamlīdzīgu pašu spēkiem bija visai darbietilpīgs un sarežģīts process. Bija jāsagādā atbilstoši materiāli, kuru iegādei finansējumu atvēlēja pašvaldība, jāatrod brīvprātīgie, kuri piekristu palīdzēt darbos, jāparūpējas arī par muzikālo noformējumu, kas atbilstu iecerei. Šajā jautājumā izlīdzēja viesis no Meksikas Ulises, burvīgās balss īpašniece Aiga Krute, muzikants Sergejs Karabeško, kurš spēlēja didžeridū (Austrālijas aborigēnu nacionālais pūšaminstruments).

Uz jautājumu, vai uguns skulptūru šovu tiek plānots rīkot arī turpmāk, tehnikuma pārstāvji atbildēja apstiprinoši - noteikti turpinās attīstīt šo ideju! Šoreiz ne viss izdevās, kā iecerēts, bet pieredze uzkrājas pamazām, un ar laiku viss izdosies arvien labāk. Iespējams, ka nākamgad uguns skulptūra taps vasaras saulgriežos, kas ir svarīgs gada punkts.

Uguns skulptūru šovs bija ļoti iespaidīgs, bet nebūt ne vienīgais pasākums, ko Krāslavas pilsētas svētkiem bija sarūpējuši aktīvie un nenogurdināmie tehnikuma jaunieši. Jau nākamajā dienā krāslaviešiem un pilsētas viesiem bija iespēja pašiem sēsties pie kartinga stūres un izbraukt trasi, kā arī noskatīties dažādus paraugdemonstrējumus, kas visiem sniedza milzīgu adrenalīna devu. Kā pastāstīja tehnikuma kartinga komandas vadītājs Jānis Kuklis, vizināšanās ar kartingiem vairākumam krāslaviešu ir kaut kas jauns, taču šī kustība jau ir aizrāvusi un apvienojusi līdzīgi domājušus jauniešus, kuriem kartingu sports nav vienīgi aizraušanās. Pašreiz visā Latvijā rit „LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa otrā sezona, kurā piedalās arī Krāslavas teritoriālās struktūrvienības komanda.

Arī tehnikuma meitenes, topošās tērpu stila speciālistes, kuras apgūst šūšanu un apģērbu dizainu, svētku apmeklētājiem piedāvāja apskatīt pašu rokām darinātos izstrādājumus. Pašreiz tehnikuma jaunietes pilda apjomīgu pasūtījumu – izgatavo tērpus Krāslavas pirmskolas izglītības iestādes audzēkņiem.

Esmu pārliecināta, ka daudzi krāslavieši kopā ar mani priecājas un ir gandarīti par to, ka mūsu pilsētā ir daudz radošu un darīt gribošu jauniešu - tieši viņi ir Krāslavas nākotne!

Gunta Maijere,
Emīlijas Vagales foto




Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde