sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pirmā reģionālā vizīte

Pievienots: 24.07.2023

Piektdien, 21. jūlijā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē ieradās Krāslavā, kur tikās ar mūsu novada domes vadību, zemniekiem, uzņēmējiem, izglītības nozares pārstāvjiem, apmeklēja atpūtas kompleksu „Lejasmalas”, apskatīja datoru uzņēmumu DCC BALTICS, šūšanas uzņēmumus SIA „IV pluss” un SIA „NEMO”, zemnieku saimniecību „Kurmīši”, bet savas vizītes noslēgumā Krāslavas Kultūras namā tikās ar novada iedzīvotājiem un atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem.

Saspringtajā vizītes programmā atradās laiks arī nelielai ekskursijai Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā, videoapsveikuma ierakstīšanai par godu Krāslavas 100 gadadienai, intervijām medijiem, kā arī pastaigai pa Baznīcas ielu līdz Krāslavas Kultūras namam. Zīmīgi, ka Valsts prezidenta vizītes laikā Krāslava dzīvoja ierasto dzīvi, kuru netraucēja operatīvo transportlīdzekļu bākugunis un sirēnas.

Tikšanās ar zemniekiem, uzņēmējiem un izglītības nozares pārstāvjiem noritēja visnotaļ mierīgā gaisotnē, neskatoties uz aktualizēto jautājumu sāpīgumu. Sevišķi daudz pārmetumu tika adresēts bankām par nevienlīdzīgo attieksmi, proti, tās nevēlas izsniegt kredītus investīcijām uzņēmējdarbības attīstībai Latgalē, bet labprāt gatavas atbalstīt uzņēmējus Rīgā. Prezidents arī uzzināja, ka ir problēmas ar „Sadales tīklu” par nepieciešamo elektroenerģijas apjomu uzņēmējdarbības nodrošināšanai, un arī šajā gadījumā tiek cerēts uz Rinkēviča kunga atbalstu šīs problēmas risinājuma meklēšanā.

Par zemnieku aktualitātēm prezidentu informēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Krāslavas biroja vadītājs, zemnieku saimniecības „Kurmīši” īpašnieks Ivars Geiba, kurš iestājas par to, ka lielāks atbalsts lauksaimniekiem ir nepieciešams tieši šeit, austrumu pierobežā.

Izglītības nozari pārstāvošie speciālisti akcentēja skolu slēgšanas jautājumu, kam ir cieša saistība ar austrumu pierobežas apdzīvotību, vietējo cilvēku labklājību, infrastruktūru u.tml.

Pēc tikšanās ar iedzīvotājiem Krāslavas Kultūras namā Valsts prezidentam pajautāju, kas no visas dienas laikā redzētā viņu iespaidoja visvairāk, kas patika vai nepatika? Izrādās vislielāko iespaidu atstāja datoru uzņēmuma „DCC BALTICS” apmeklējums, kurā labo datorus nopietnos apjomos.

Edgars Rinkēvičs: „Nevarēju iedomāties, ka to dara Krāslavā, ka šāds tehnoloģiju uzņēmums šeit darbojas.

Vēl man bija ļoti atklāta saruna ar novada domes vadību par daudziem jautājumiem, arī par austrumu robežas problēmām. Es redzu, ka cilvēki šeit saprot gan problēmas, kas jārisina, gan ir diezgan lieli reālisti. Kas man ne pārāk patika, tas ir dzirdēt, ka iedzīvotāji jūtas mazliet aizmirsti no varasvīriem Rīgā - no kungiem un dāmām. Es mēģināšu mudināt Saeimas deputātus un ministrus biežāk braukt pa novadiem un runāt ar cilvēkiem.”

Jautājums, kurš šajā vizītē Valsts prezidentu satrauca visvairāk, tika uzdots tikšanās laikā ar iedzīvotājiem Krāslavas Kultūras namā.

„Mani noteikti satrauca pēdējais jautājums - par Donbasu,” sacīja Rinkēviča kungs. „Es ļoti gribu cerēt, lai kādas domstarpības, lai cik varbūt asas diskusijas dažreiz ir, mēs neviens, vienalga kur mēs dzīvotu, un kādā valodā runātu, nekādu te Donbasu negribam.”

Edgars Rinkēvičs arī uzsvēra, ka kopumā ir guvis ļoti pozitīvu iespaidu par sirsnīgo uzņemšanu, arī par to, ka uz tikšanos Krāslavas Kultūras namā bija ieradušies daudz cilvēku, un bija tiešām prieks tikties ar uzņēmējiem: „Ļoti labi apzinos, ka no manis ļoti daudz gaida, ļoti labi apzinos arī to, ko es varu un ko es nevaru. Centīšos izdarīt maksimālo tajās lietās, par kurām šodien runājām.”

Juris Roga
Autora foto
Fotogalerija



Jauna aptauja

Jūlijs - 2023
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
 
trešdiena, 05.07.2023
piektdiena, 07.07.2023
otrdiena, 11.07.2023
pirmdiena, 31.07.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde