trešdiena, 29. maijs, 2024Vārda diena: Maksis, Raivis, Raivo
crest1 crest2

Ķīnas tilts 2024

Pievienots: 15.05.2024

25. aprīlī Latvijas universitātes Mazajā aulā norisinājās jau 21. ķīniešu sarunu valodas konkurss Latvijā ar nosaukumu „Ķīniešu valodas tilts”, kuru organizēja Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība Latvijā, Latvijas Universitātes Konfūcija institūts, kā arī vairākas mācību iestādes, kurās māca ķīniešu valodu 2023./2024. mācību gadā.

Konkursanti bija ģērbušies tradicionālos ķīniešu tērpos (cjipao un hanfu). Klātienē daži konkursa dalībnieki gleznoja ķīniešu gleznas, daži stāstīja par ķīniešu tēju, citi par tradicionālajiem svētkiem un vēl citi stāstīja dažādus ķīniešu stāstus. 25. aprīlī konkurss sākās ar spraigu sacensības garu starp vidusskolas grupas skolēniem no 23 skolām.  Daži skolēni dziedāja ķīniešu dziesmas un skaitīja dzejoļus, bet citi dejoja ķīniešu klasiskās dejas un rādīja tradicionālās cīņas mākslas priekšnesumus. 

Konkurss „Ķīniešu valodas tilts” ir vieta, kur Latvijas skolēni var demonstrēt savus mācību sasniegumus, vienlaikus veicinot kultūras apmaiņu un sapratni starp Ķīnu un Latviju. Ar konkursa palīdzību skolēni var ne tikai uzlabot savas valodas zināšanas, bet arī iegūt dziļāku izpratni par Ķīnas kultūru, kā arī palielināt interesi un izpratni par Ķīnu. Turklāt konkurss arī veido tiltu izglītības apmaiņai starp Latviju un Ķīnu un veicina izglītības sadarbības un draudzības attīstību starp abām valstīm. 

Krāslavas ģimnāzijas skolēni šajā konkursā piedalās jau ne pirmo reizi. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šogad dalībnieku bija trīsreiz vairāk un visi kā viens bija nopietnāk sagatavojušies nekā iepriekš. Krāslavas ģimnāziju pārstāvēja Sintija Pizāne, Ervīns Tračums, Lada Trupiņa un Viktorija Eksta.

Sintija Pizāne (ķīniešu valodu apgūst pirmo gadu): 

- „Es ļoti centos nokļūt šajā konkursā un iegūt labus rezultātus. Manuprāt, tas man izdevās. Brīžiem bija grūti, bet veiksmīgi visam sagatavojos: gan mutvārdu uzstāšanās, gan konkursa radošajai daļai. Ceļš uz Rīgu gan bija satraucošs, jo tuvāk bijām Rīgai, jo straujāk dauzījās mana sirds. Kad uzzināju, ka būšu otrā uz skatuves, biju ļoti saspringta un mazliet nobijusies, bet arī priecīga. Konkursā startēju godam un arī uzņēmu ļoti skaistas fotogrāfijas ar ķīniešu valodas audzēkņiem un skolotājiem no pašas Ķīnas. Izstaigāju visu Konfūcija institūtu. Tas ir burvīgs! Atceļā bija muzikāli! Man ļoti patika konkurss!”

Viktorija Eksta (ķīniešu valodu apgūst pirmo gadu):

- „Man patika konkurss, it īpaši citu uzstāšanās. Biju ļoti satraukusies, tāpēc uzskatu, ka varēju uzstāties labāk. Mēs visi saņēmām balvas, par to mums liels gandarījums.”

Ervīns Tračums, 9. klase (apgūst ķīniešu valodu jau trešo gadu. Ir piedalījies ķīniešu valodas konkursā arī iepriekšējos gados un ieguvis godalgotu vietu): 

- „Tā bija aizraujoša un vērtīga pieredze, kas, manuprāt, uzlaboja manas ķīniešu valodas prasmes un lika man justies ērtāk lielas auditorijas priekšā.”

Lada Trupiņa (uzstājas pirmo reizi):

- „Manuprāt,  konkurss bija labi organizēts. Man patika tas, ka konkursu vadīja divi cilvēki un viens runāja ķīniešu valodā, bet otrs runāja latviski, jo vēl ne visu  spēju saprast svešvalodā. Par savām sajūtām varu teikt tā, ka biju ļoti uztraukusies, bet priecājos, ka piedalījos.”

Rakstu sagatavoja skolotāja San Džuhvei,
ķīniešu valodas skolotāja Krāslavas ģimnāzijā
Foto no pasākuma



Jauna aptauja

Decembris - 2018
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24 25 26
27
28
29 30
31  
trešdiena, 05.12.2018

Dienas foto

  • Iepazīšanās tūre pa Krāslavas novada tūrisma objektiem

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde