otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Starpdisciplinārā diena Lieldienu noskaņās

Pievienots: 16.04.2024

2. aprīlī skolā valdīja neparasta rosība. Darbs tika plānots citādāk nekā parastā mācību dienā. Katras klases skolēni piedalījās deviņās stacijās, kur attīstīja dažādas prasmes un iemaņas, kā arī padziļināja zināšanas mācību priekšmetos.

Matemātikas stacijā skolēni risināja uz loģisko domāšanu balstītus atjautības uzdevumus, meklēja Lieldienu olas pēc uzdevuma nosacījumiem, risināja matemātikas uzdevumus.

Skolēni piedalījās divās latviešu valodas stacijās, kur pildīja ar Lieldienām saistītus tekstveides uzdevumus, savienoja attēlus ar vārdiem, sacerēja dzejoļus par Lieldienām, veidoja grāmatzīmes ar Lieldienu motīviem, ilustrēja Lieldienu olas.

Angļu valodas stacijā skolēni pildīja uzdevumus atbilstoši vecumposmam un zināšanu līmenim. Uzdevumi bija saistīti ar Lieldienu tematiku.

Dizaina stacijā valdīja liela darba rosme. Jaunie pavāri cepa pavasara cepumus, atcerējās, kādi drošības noteikumi jāievēro darbā ar cepeškrāsni, secināja, ka pēc padarītā darba jāsakārto virtuve.

Lielu interesi izraisīja un daudz emociju skolēnos radīja dabaszinību stacija. Tajā bija jāattīsta prasme atpazīt dažādus riekstus un dzīvnieku vielmaiņas galaproduktus.

Sociālo zinību stacijā skolēni veidoja Lieldienu aplikācijas.

Sporta stacijā skolēni izkustināja kājas un rokas, piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs.

Bioloģijas stacijā dabaspētnieki izteica pieņēmumus, kurā ekosistēmā aug dotie augi, pētīja plašo Latvija putnu pasauli.

Dienas noslēgumā skolēniem bija iespēja sacensties Lieldienu tradīciju zināšanā un asināt prātu, risinot āķīgos uzdevumus. Piedaloties jautrajās stafetēs, skolēni novērtēja, cik svarīga ir saliedētība, darbojoties komandā.

Paldies skolotājiem par jautrajiem, prasmes attīstošajiem uzdevumiem. Paldies visiem dalībniekiem par entuziasmu, degsmi un darboties prieku.

Žanna Rapša un Lidija Kudrjavceva, skolotājas
Svetlanas Malinovskas, Diānas Kiseļovas, Leonoras Lunes, Jūlijas Potapovas un Stanislavas Bondarevas foto



Jauna aptauja

Marts - 2018
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde