sestdiena, 27. aprīlis, 2024Vārda diena: Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
crest1 crest2

Pašvaldība sirsnīgi pateicas aktīvākajiem iedzīvotājiem par svētku noskaņas radīšanu

Pievienots: 15.01.2024

Šī gada 12. janvārī Krāslavas novada pašvaldības domes zālē tika apbalvoti tradicionālā konkursa „Rotājot savas mājas, jūs rotājat mūsu novadu” un fotokonkursa „Ziemassvētki ģimenes lokā” laureāti.

Pasākuma dalībniekus uzrunāja un balvas pasniedza Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Jau vairākus gadus tiek rīkots fotokonkurss „Ziemassvētki ģimenes lokā”, dodot iespēju katram iedzīvotājam iesūtīt fotogrāfijas, kas atspoguļo svētku svinēšanu ģimenes lokā. Fotogrāfijas izvērtēja konkursa žūrija, kurā strādāja Anatols Kauškalis, Olga un Valdis Pauliņi. Svarīgākie kritēriji bija fotogrāfijas stāsts, atbilstība konkursa nosaukumam, tēmas izpratne un vizuāli dramaturģiskais risinājums. Diskutējot, analizējot un pamatojot savu viedokli, vērtētāji nonāca pie kopīga lēmuma piešķirt trīs godalgotas vietas un veicināšanas balvu.

Konkursa žūrijas vērtējuma rezultāts:

1. vieta - Everitai Skerškānei;
2. vieta - Aijai Trunovičai;
3. vieta - Irīnai Smuļko;
Veicināšanas balva - Ilonai Švabei.

Turpinot izveidojušos tradīciju, arī šogad tradicionālā konkursa „Rotājot savas mājas, jūs rotājat mūsu novadu” dalībniekiem tika pasniegti īpašie Krāslavas novada pašvaldības sienas kalendāri.

Vairākus gadus notiek konkurss „Rotājot savas mājas, jūs rotājas mūsu novadu”, kurā katram ir iespēja piedalīties, iesūtot savu māju, dzīvokļu vai iestādes pieteikumu, bet par to, cik viegli vai grūti bija izvērtēt rotāšanu un vienoties, kuri būs balvu ieguvēji, pastāstīja komisijas priekšsēdētāja un būvvaldes vadītāja Ineta Danovska.

Par dalību konkursā un izrotāto ēku Krāslavas novada reprezentatīvos sienas kalendārus saņēma: Rita Vainovska; Krāslavas ģimnāzijas pārstāvis; Rudīte Taranda; Andzeļu pagasta pārvaldes pārstāvis; Katrīna Otļevnikova un Kristaps Pacevičs; Daina Deinika; Krāslavas novada PII „Pienenīte” pārstāvis; Tatjana Maksimenko; Inga Paceviča; Aivars Ciganovičs; Mihails Pobudins; Aleksandrs Grinevičs.

Atbilstoši žūrijas vērtējumam radošākie dalībnieki saņēma arī piemiņas balvu – Krāslavas amatnieka Pauliņa izgatavotus sienas dekorus un mājražotājas Galinas Borovajas cepumus “Laimes rieksts”. Tie ir: Inga Krasovska; Krāslavas novada pirmskolas izglītības iestādes „Pīlādzītis” pārstāvis; Anna Geiba ar kaimiņiem; Žans Buko; Dagdas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” pārstāvis; Krāslavas Varavīksnes vidusskolas pārstāvis; Aivars Skerškāns.

Svinīgo pasākumu ieskandināja Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un ar skaistām dziesmām turpināja uzturēt svētku noskaņu visu tā laiku. Pasākumu bagātināja filma par Krāslavas novada mājokļu rotātāju fantāzijām Ziemassvētkos, kas tika veidota no konkursa dalībnieku iesūtītajām fotogrāfijām. Noslēgumā visi pasākuma dalībnieki tika aicināti uz nelielu svētku cienastu.

Juris Roga,
autora foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde