otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Atskatās uz paveikto, lai rastu spēkus jauniem izaicinājumiem! (video)

Pievienots: 29.11.2016

25. novembrī Krāslavas Kultūras namā bija pulcējušies aktīvākie novada uzņēmēji un viņu pārstāvji, kuri devuši lielu ieguldījumu mūsu novada izaugsmē un attīstībā. Pašlaik Krāslavas novadā strādā vairāk nekā 700 dažāda profila un ražošanas apjomu ziņā atšķirīgu uzņēmumu. Pasākums „Krāslavas novada uzņēmējs 2016” tiek rīkots jau ceturto gadu pēc kārtas, un ik gadu tajā tiek pasacīts īpašs paldies vairākiem darbīgiem un uzņēmīgiem cilvēkiem, pasniedzot balvas attiecīgajā nominācijā.

Krāslavas novada uzņēmējus viņu ikgadējā pasākumā apsveica novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš uzsvēra: „Jūsu darbs ir līdzīgs mūsu darbam, jo katru dienu var rasties problēmas no zila gaisa. Ja jūs neattīstīsieties, tad mēs arī neattīstīsimies. Visa infrastruktūra, visas lietas, arī tas, kā pilsēta izskatās, visur ir saistība ar jums. Man gribētos, lai jums veiktos vēl labāk! Šodien daudzās jomās grūti nodalīt lauksaimniekus no uzņēmējiem, principā, vieni un tie paši darba veicēji.”

Atsevišķu paldies priekšsēdētājs sacīja Rīgas Valsts tehnikumam, uzsverot, ka pašvaldība nopietni pievēršas izglītībai, jo vispārējā izglītības sistēmā ir robi, un tamdēļ uzņēmējdarbība, kas ir pamats visai tālākai attīstībai, bremzējas. To var redzēt pašvaldības projektu konkursā jaunajiem uzņēmējiem - ideju trūkums ir liels, uzņēmējdarbība būtu vairāk mācāma jau skolas solā.

Krāslavas novada uzņēmēju sumināšana par sasniegumiem 2016. gadā tika sākta ar trīs nominācijām, kurās par pamatkritēriju ir ņemti Valsts ieņēmumu dienesta dati. Balvu no domes priekšsēdētāja rokām saņēma: SIA „Varpa” (valdes priekšsēdētājs Edvards Baranovskis) - lielākais Krāslavas novada nodokļu maksātājs pēc iedzīvotāju ienākuma nodokļu ieņēmumu apmēra 2015. gadā un 2016. gada deviņos mēnešos; AS „Krāslavas piens” (valdes priekšsēdētājs Aleksejs Krivenko) - lielākais Krāslavas novada nodokļu maksātājs pēc kopējo nodokļu ieņēmumu apmēra 2015. gadā un 2016. gada deviņos mēnešos, kā arī ir lielākais apgrozījuma apmērs 2015. gadā; SIA „Nemo” (valdes priekšsēdētāja Inga Zemdega-Grāpe) - lielākais darba devējs 2015. gadā un 2016. gada astoņos mēnešos.

Krāslavas uzņēmums SIA „Nemo” kļuva par laureātu arī Latgales plānošanas reģiona rīkotajā konkursā „Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2016”. Konkursā bija paredzēts godināt uzņēmumus 5 nominācijās – Lielākais nodokļu maksātājs, Lielākais darba devējs, Sociāli atbildīgs uzņēmums, Gada lauksaimnieks un Gada jaunais komersants. SIA „Nemo” uzvarēja nominācijā „Lielākais nodokļu maksātājs”, balvu ieradās pasniegt Latgales plānošanas reģiona pārstāvis Vladislavs Stankevičs.

Pasākuma turpinājumā novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Moisejs un izpilddirektors Jānis Geiba pasniedza Atzinības rakstus par ieguldīto darbu 2016. gadā, tos saņēma: Juris un Ingūna Kokini – par jauna tūrisma produkta izveidi Kombuļu pagastā; „Naive Wood Factory” (īpašnieki Anna un Mihails Sekirini) – par jauna produkta izveidi; SIA „Krāslava D” (valdes priekšsēdētāja Viktorija Vengreviča) - par ražošanas vides un apkārtnes sakārtošanu; SIA „Vita V” (Pjotrs Bobičs) - par vides un apkārtnes sakārtošanu; atpūtas komplekss „Lejasmalas” (Anna un Artūrs Ļaksa) - par lielāko apkalpoto apmeklētāju skaitu 2016. gadā un par vides un apkārtnes sakārtošanu; PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” (direktore Dagnija Vanaga) – par veiksmīgu sadarbību ar pašvaldību profesionālās izglītības jomā.

Par aktīvu sadarbību ar Krāslavas novada pašvaldību Pateicības saņēma AS „Krāslavas piens” (valdes priekšsēdētājs Aleksejs Krivenko) un SIA „Krāslavas avots” (valdes loceklis Nikolajs Turuta).

Pieredzējušie uzņēmēji neskopojās ar skaļiem aplausiem arī tad, kad tika sumināti jaunie uzņēmēji Ligija Daļecka, Zaiga Vītola, Liene Leikuma – Rimicāne. Nepalika bez pašvaldības uzmanības arī uzņēmēji, kuri Krāslavā šogad sāka savu darbību, tie ir: Dina Survilo (frizētava „Zelta sproga”), Vjačeslavs Volkovs (kafejnīca „Tokyo Town”), Valdis Brokāns (SIA „Fiwolat” – taras dēļu ražošana un kokmateriālu kaltēšana) un Viktors Solovjovs (DUS „Statoil”).

Novadā ir gana daudz čaklu un veiksmīgu mājražotāju, šajā pasākumā sumināta Lonija Jakovele, Dina Skudra, Olga Birķe, Valentīna Pugajeva un Sergejs Zakrevskis.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule pilnvaroja VID Nodokļu pārvaldes Krāslavas klientu apkalpošanas centra vadītāju Lidiju Moiseju pasniegt Atzinības rakstu Krāslavas novada lielākajam nodokļu maksātājam - AS “Krāslavas piens” un Krāslavas novada lielākajam iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājam – SIA „Varpa”. Moisejas kundze izpildīja šo uzdevumu, kā arī pateica sirsnīgus vārdus par katru no šiem uzņēmumiem un novēlēja veiksmi arī pārējiem.

Lidija Moiseja: „Valsts ieņēmumu dienests ir pateicīgs katram cilvēkam, kurš ar centu, tūkstoti vai miljonu papildina valsts budžetu!”

Novada dome izteica pateicību arī saviem vairākiem sadarbības partneriem uzņēmējdarbības veicināšanā un pateica paldies sponsoriem, daži no kuriem pasākumā sumināja savus sadarbības partnerus un pasniedza viņiem dāvanas.

Vakara gaitā pārsteigti bija tie trīs uzņēmēji, kuri zem sava šķīvja atrada laimīgo lozi un vinnēja kartupeļus, makaronus un ābolus. Tomēr par vakara galveno pārsteigumu kļuva modes defilē, kurā demonstrēja Krāslavas uzņēmumā SIA „IV PLUS" ražotu apģērbu. Patiesībā tas bija dubultpārsteigums - modeļu lomā veiksmīgi iejutās drosmīgākie Krāslavas uzņēmēji. Spriežot pēc aplausiem, šī modes šova dalībnieki pārspēja pat burvju triku meistaru Dmitriju Bubinu, kurš lieliski parādīja sava amata prasmes, un arī viņam ar aplausiem neviens neskopojās, kā, starp citu, arī Aleksandra Boginiča deju skolas audzēkņiem, kuru krāšņos tērpus un raito dejas soli var tikai apbrīnot. Savukārt par deju mūziku uzņēmējiem gādāja grupas „Warm House band” muzikanti. Šajā atmosfērā, jācer, daudziem uzņēmējiem piemirsās fakts, ka šis nebija tas vieglākais gads. Tomēr viņi pieņēma izaicinājumus, pārvarēja grūtības un jau būs smēlušies spēkus jaunajam darba cēlienam.

Juris Roga,
Elvīras Škutānes foto

Fotogalereja: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/kraslavas-novada-uznemejs-2016.html


Jauna aptauja

Novembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
 
otrdiena, 08.11.2016
trešdiena, 09.11.2016
trešdiena, 23.11.2016

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde