pirmdiena, 29. aprīlis, 2024Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis
crest1 crest2

Foto plakāti, grāmatas un vēlējums - piedzīvot Svētkus pa īstam!

Pievienots: 08.03.2022

Marta sākumā noslēdzās ceļojošā izstāde „Mēs tiekamies citādi–RŪTOJ KRUOSLOVĀ 2021”, kuras ietvaros foto plakāti apceļoja visas tās novada izglītības/kultūras iestādes, kuru pedagogi atsaucās aicinājumam kopā izveidot ATKALTIKŠANĀS-DRAUDZĪBĀ, DROSMĒ UN ATBILDĪBĀ, KOPĀBŪŠANAS UN NEPADOŠANĀS CITĀDU STĀSTU…

Izstāde ceļu sāka Krāslavas KN 2021. gada decembra beigās, janvārī vietu guva Krāslavas ģimnāzijā un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas plašajā foajē (fotogalerija skatāma www.varaviksne.lv), februāra sākumā aizceļoja uz Indras pagastu (stāsts lasāms www.kraslavasvestis.lv), tad bija skatāma Dagdas KC un Andrupenes pamatskolā. Lūk stāsts no viņiem: „… skolēniem bija iespēja redzēt to kolektīvu foto, kuri piedalījās šai pasākumā. Īpaši gribējās pakavēties pie Andrupenes pamatskolas folkloras kopas „Saiveņa” (vad. A. Vaičule) un mākslas pulciņu (vad. M. Konošonoka un V.Ivanovs) audzēkņu foto. Ļoti žēl, ka šoreiz nevarējām piedzīvot īsto Dziesmu svētku burvību, izjust neaizmirstamo, brīnišķīgo kopā būšanas sajūtu, kāda ir piedzīvota trijos iepriekšējos svētkos.  Šie Citādie Dziesmusvētki paliks atmiņā ar izveidotiem videosveicieniem, nelielu programmu un „Saules rata” sagaidīšanu Dagdā. Novēlam visiem piedzīvot lielo, īsto Dziesmusvētku burvību!”

 Šobrīd visi foto plakāti atraduši savus saimniekus - skolotājus (viņu ikdienas kabinetu, deju zāli, kora klasi…), kas bija Citādo Svētku veidotāji Krāslavas novadā, tradīcijas uzturētāji savā skolā. Lai tie ir par iedvesmas, spēka un gribas avotu piedalīties ikdienas pulciņa nodarbībās, dziedāt kora mēģinājumos un ansambļos, izdejot deju soļus pārī un visu deju, kas vainagojas ar reālu koncertu.

Paldies par iestāžu/pagastu transportu, kas nogādāja izstādi no vietas uz vietu. Šobrīd izstāde noslēdz savu ceļu Krāslavas BJC (Raiņa iela 25) 1. stāva foajē.

 Bet viss turpinās, kaut kā noslēgums ir jauna ceļa sākums, jo tieši Krāslavas BJC divi deju kolektīvi „Pastaliņas” (vad. V.Timule) un „Jumis” (vad. M. Andrukoviča) gatavojas 2023. gada vasarā gaidāmajiem XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētkiem, deju repertuāra pārbaude jau šī gada maija beigās, „Mozī latgalīšī” (vad. S.Stivriņa) gatavojas folkloras programmai.

 Valsts izglītības satura centrs sagatavojis XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku grāmatu „SVĒTKI IR TUR, KUR ESAM MĒS!”. Šo grāmatu kā dāvinājumu saņems katra izglītības iestāde un kolektīva vadītājs, kurš piedalījās Svētku norisēs 2021.

Lai mums šis pavasaris kultūrizglītības norisēs kolektīvos, skolās, novadā ir ar skanīgām balsīm, raitu dejas solis, radošu otas triepienu un neizsīkstošu gribu būt tur un darīt to, kas vislabāk padodas!

Sanita Kumpiņa,
Krāslavas Bērnu un jauniešu centra metodiķe



Jauna aptauja

Marts - 2022
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 
ceturtdiena, 03.03.2022
ceturtdiena, 17.03.2022
piektdiena, 18.03.2022

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde