pirmdiena, 29. aprīlis, 2024Vārda diena: Laine, Raimonds, Vilnis
crest1 crest2

Laimes diena Priežmalē

Pievienots: 24.03.2022

Kastuļinas Tautas namā Starptautiskajā Laimes dienā notika iniciatīvas „Riti raiti, valodiņa, Priežmalē” noslēguma pasākums, kurā piedalījās Kastuļinas pagasta ģimenes, pārvaldes vadītāja, Priežmalas pamatskolas pedagogi, kā arī pieaicinātie viesi - Izglītības iniciatīvu centra pārstāves.  

Domājām, runājām un spriedām, kas ir laime, kāda tā ir, kas ir nepieciešams, lai cilvēks justos laimīgs? Pasākuma laikā, visiem par prieku, savus priekšnesumus sniedza Karina Stivriņa, „Karina Home” īpašniece, Priežmalas pamatskolas meiteņu vokālais ansamblis Ilonas Bazuļevas vadībā, Laura, Valērija un Karīna Bogdanovas, Amanda Reščenko un Alise Vigupe.

Tika izvērtēts arī paveiktais: iniciatīvas īstenošanas laikā tika organizētas piecas nodarbības, kurās aktīvi piedalījās ģimenes ar bērniem: „Riti raiti, valodiņa, interneta pasaulē!”, „Kopā mācīties jautrāk!”, „Dedzin', Laime, vaska sveci, lai ir gaiši istabā!”, „Mana dzimtā valoda” un „Laimes diena”.

Kopumā iniciatīvas aktivitātēs piedalījās septiņpadsmit ģimenes. Īstenotajās aktivitātēs vecāki apguva IT rīkus, ieguva informāciju par interneta saitēm, kurās ir mācību materiāls patstāvīgai latviešu valodas apguvei ģimenē. Kopīgi darbojoties, pildot uzdevumus, piedaloties radošajās darbnīcās, iepazīstot latviešu tautas tradīcijas, vecāki un bērni ieguva jaunas zināšanas un prasmes. Veiksmīgai valodas apguvei ģimenē tika nodrošināti Latviešu valodas aģentūras mācību materiāli. Metodiskos un mācību materiālus saņēma arī Priežmalas pamatskola latviešu valodas centra izveidei.

Pateicos visām aktīvajām Kastuļinas pagasta ģimenēm! Īpašs paldies Izglītības iniciatīvu centram par ierosmi, atbalstu, uzmundrinājumu un klātesamību visā iniciatīvas sagatavošanas un īstenošanas laikā! Aktīvi iesaistoties visu nepieciešamo materiālu iegādē, nodarbību sagatavošanā un vadīšanā lielu atbalstu iniciatīvas īstenošanas laikā sniedza Kastuļinas pagasta pārvaldes vadītāja Marita Grebeža, kura pasākuma noslēgumā apliecināja, ka Priežmales kopienas iniciatīvas „Riti raiti, valodiņa, Priežmalē” mērķis ir sasniegts, un kopiena ir pierādījusi, ka ir darboties griboša un varoša. Šoreiz tā bija ierosme latviešu valodas apguvei, bet jau iecerētas jaunas iniciatīvas.

Iniciatīva ir noslēgusies, bet visi dalībnieki izteica vēlēšanos turpināt darboties, būt kopā, veidot kopīgus pasākumus, radošās darbnīcas un apkārtnes uzkopšanas talkas.

Aktivitātes notika, ievērojot visus valstī noteiktos drošības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Projekts „Darbīgās kopienas” tapis sadarbībā ar „British Council” pārstāvniecību Latvijā. Vairāk par „British Council darbību Latvijā meklē www.britishcouncil.lv.

Sandra Rakova, Priežmales kopienas pārstāve
Foto: Jurijs Pokšāns



Jauna aptauja

Marts - 2022
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05 06
07
08
09
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 
ceturtdiena, 03.03.2022
ceturtdiena, 17.03.2022
piektdiena, 18.03.2022

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde