piektdiena, 17. maijs, 2024Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts
crest1 crest2

„Kā pasakas Jauno gadu sagaidīja”

Pievienots: 06.01.2017

Ar skaistām dāvanām, jautriem karnevāliem, rotaļām pie eglītes un krāsaino uguņošanu noritējuši Jaungada svētki. Par vienu no spilgtākajiem notikumiem mūsu pilsētā šajās svētku dienās kā parasti kļuva Jaungada izrāde, uz kuru skatītājus aicināja Krāslavas Varavīksnes vidusskola.

Jau 27. reizi skola uzdāvināja pilsētai savu Jaungada pasaku. Muzikālajā izrādē „Kā pasakas Jauno gadu sagaidīja”, kurā bija 12 ainas, skatītājus priecēja 130 dalībnieki. Visu deviņu priekšnesumu laikā skolas aktu zāle bija pilna.

„Šogad mēs iesaistījām izrādē visus bērnus, kas vēlējās piedalīties Jaungada pasakā,” uzsvēra uzveduma galvenā organizatore Anžela Semjonova. „Mēs ļoti negribējām atteikt vidusskolēniem. Pretendentu bija daudz, tāpēc mums vajadzēja izdomāt ainas ar vairākiem varoņiem.  Ne tikai vidusskolēni, bet arī skolas absolventi izteica vēlmi piedalīties izrādē. Ļoti patīkami, ka visi bērni nopietni izturējās pret gatavošanās procesu – piedalījās visos mēģinājumos un atnāca tieši laikā. Gribu teikt lielu paldies sākumklašu skolēnu vecākiem par to, ka viņi vakara laikā veda bērnus uz mēģinājumiem.”

Anžela Semjonova visu 27 gadu garumā ir pastāvīga komandas dalībniece, kas gatavo priekšnesumu. Viņas skolotājas ir Tatjana Vagale un Irēna Fjodorova.

Pirmo Jaungada pasaku Anžela atceras līdz šim laikam: „Atceros ikvienu varoni, visas ainas. Tolaik zāle vēl bija bez kulisēm, bija tikai stieple, pie kuras mēs pielikām aizkarus. Atceros, cik ilgi mēs ierakstījām fonogrammu, kā „dzemdējām” katru scenārija vārdu. Kopš tās pirmās Jaungada izrādes nemainīgs palicis tikai Salaveča tērps, tam ir jau 27 gadi, bet mēs vēl joprojām to izmantojam. Bet tehniskajā ziņā mēs, protams, esam spēruši soli tālu uz priekšu.”

Gatavošanās izrādei sākas jūlijā. Oktobra sākumā, kad ir zināmi visi varoņi, sākas kolektīvs darbs. Visi komandas dalībnieki (Anžela Semjonova, Jevgēņija Bizņa, Nadežda Tadello, Nadežda Adamoviča, Andrejs Jakubovskis, Ivans Lukša, Jeva Bojarčuka) strādā savā virzienā - meklē mūziku, gatavo un koriģē tekstus, nodarbojas ar deju iestudēšanu, fonogrammas ierakstu, tērpu šūšanu. No sākumā mēģinājumos tiek apgūtas atsevišķas ainas, un tikai pirms Ziemassvētkiem notiek ģenerālmēģinājumi aktu zālē.

Lai izrāde būtu krāsaina, iespaidīga un skatītājiem saistoša, protams, ir nepieciešami spilgti un uzrunājoši tērpi.

Dizainere un šuvēja Jevgēņija Bizņa sāk skatuves tērpu veidošanu jau oktobrī. Viņa strādā ar bērniem – noņem mērus, gatavo piegrieztnes, pati pērk audumus, šuj, pielaiko. Ja nepietiek laika pēc stundām, tad darbs turpinās mājās.

„Pirmie tērpi tika šūti no oderes auduma, un, lai to paslēptu, kostīmus apšuva ar spīdīgo „lietutiņu”. Tagad, pateicoties pašvaldības finanšu līdzekļiem, mums ir iespēja iegādāties labus audumus un šūt kvalitatīvus tērpus,” pastāstīja Anžela Semjonova. „Esam gandarīti par to, ka dome sniedz mums finansiālo palīdzību, esam pateicīgi arī skolas administrācijai, jo tā atbalsta visas mūsu radošās idejas. Paldies skolas tehniskajam personālam, ēdnīcas darbiniekiem, kā arī tiem, kas bija kopā ar mums, – Vijai Plotkai, Jevgeņijai Sergejenko, Irēnai Gončarovai, Valentīnai Sadovskai, Sergejam Jančevskim, Edgaram Šilvānam, Rutai Zambarei, Mārim Ločmelim, Olgai Daļeckai, Arkādijam Vasiļjevam, Aleksandram Kļimovam, Vilim Bittem, Jevgēņijam Ratkevičam, Igoram Markušenokam, Dzintaram Voroņeckim!”

Jaungada svētki pagāja, beidzās pasaka... Taču šo patīkamo skumju izjūtu obligāti nomainīs prieks – par jauniem plāniem, jaunām uzvarām un jaunām iecerēm. Jo arī nākamajā gadā mūs gaidīs jauna pasaka!

Elvīra Škutāne, autores foto

Krāslavas Varavīksnes vidusskola izsaka pateicību par atbalstu: Krāslavas novada domei (G. Upeniekam), novada domes Izglītības un kultūras nodaļai (L.Miglānei), SIA „Varpa” (E.Baranovskim), SIA „KV SPED” (A. Karolim), IU „Satelīts-L” (V.Buhalovam), SIA „Ritms” (P. Širokijam), Latvijas Sarkanajam Krustam (S. Molotokai), SIA „GSK” (A.Savickim), SIA „Kristafors” (I.Ugaram), SIA „Nordserviss” (M. Žuravskim), „Optima” (Oļegam un Aļonai Duboviem), z/s „Sapnis” (Larisai un Pēterim Bārtuļiem), SIA „RH Būve” (R.Homutiniņam), z/s „Raudovišķi” (A. Ivanovam).

 Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/jaungada-izrade-kraslavas-varaviksnes-skola.html


Jauna aptauja

Janvāris - 2017
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 
pirmdiena, 09.01.2017
08:04 Paldies!
trešdiena, 11.01.2017

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde