piektdiena, 17. maijs, 2024Vārda diena: Dailis, Herberts, Umberts
crest1 crest2

Matemātika un informātika – interesanta pasaule

Pievienots: 05.12.2016

Mihails Lomonosovs teica: „Matemātika ir jāmācās tāpēc, ka tā sakārto domas”. Neviena cita zinātne neattīsta loģisko domāšanu labāk par matemātiku. Tā ir cieši saistīta ar informātiku. Skolēniem veidojas ne tikai loģiskā, bet arī algoritmiskā domāšana, kas ir par pakāpi augstāk. Var apgalvot, ka, ja labi padodas matemātika, tad arī citos dabaszinību priekšmetos viss ir labi.

24. novembrī Krāslavas novada matemātikas un informātikas skolotāju apvienības organizēja aizraujošu konkursu, kurā piedalījās 7. klašu skolēni. Konkursu atklāja matemātikas skolotāju MA vadītāja Liene Andžāne un Krāslavas Izglītības un kultūras nodaļas vadītājas vietniece Sņežana Petroviča, kura novēlēja skolēniem interesantu un aizraujošu konkursa norisi.

Konkursu novadīja un sagatavoja paši skolotāji: Sandra Nemeņonoka, Daiga Kušnire un Liene Andžāne (KVĢ), Jeļena Japiņa (Krāslavas psk.), Ilona Petunova (Indras psk.), Valentīna Račko (Krāslavas gr.Plāteru v.n. poļu psk.), Ludmila Boločko (Robežnieku psk.), Natālija Kirkiļeviča un Ņina Živuhina (Krāslavas Varavīksnes vsk.).

Konkursa dalībniekiem vajadzēja atbildēt uz atjautības jautājumiem matemātikā un informātikā, risināt dažādus radošus uzdevumus un parādīt prasmes grupu darbā.

Konkursa noslēgumā notika kopīgas aktivitātes, kurās skolēni pasniedza viens otram piemiņas diplomus, spēlēja spēli un izvērtēja pasākumu. Tās novadīja informātikas MA vadītāja Jeļena Japiņa.

Visi skolēni bija ļoti apmierināti ar konkursa norisi un organizēšanu.

Noslēgumā novada matemātikas MA vadītāja Liene Andžāne pasniedza pateicības skolām par piedalīšanos konkursā.

Paldies visiem skolēniem un skolotājiem par aktīvu iesaistīšanos un atbalstu!

 

Jeļena Japiņa, Krāslavas novada informātikas skolotāju MA vadītāja


Jauna aptauja

Decembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde