otrdiena, 21. maijs, 2024Vārda diena: Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs
crest1 crest2

Mazie Latgales debatētāji ar lielām prasmēm debatēt

Pievienots: 07.12.2016

Šī gada pirmajā ziemas mēneša datumā Daugavpils Valsts ģimnāzijā viesojās mazākie debatētāji (7.-9.klases) no Latgales reģiona (Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils 12. vidusskolas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas) un sprieda par rezolūciju ,,Brīvpusdienas ir /nav jāievieš visās klašu grupās”.

1.septembrī šī tēma bija aktuāla katrai ģimenei, kuru bērni uzsāk skolas gaitas un kuru atvases skolas solā pavada jau 12 gadus. Vai mans bērns būs paēdis, vai skolā piedāvātās pusdienas ir veselīgas? Debatētāji šķetināja šo kamoliņu un spēja saskatīt atšķirīgus argumentus, kas ir par labu brīvpusdienu ieviešanai visām klašu grupām. Proti, debatētāji uzsvēra, ka, ieviešot brīvpusdienas visiem, mēs piekopjam veselīgā uztura principus jau no mazotnes, tas veicina gan vietējo, gan valsts ekonomisko attīstību, tas spēj apmierināt visu sociālo grupu vajadzības, un tas ir liels atsvars ģimenes budžetam. Savukārt pretējs viedoklis bija par to, ka tas prasa lielas līdzfinansējuma izmaksas pašvaldībām, ka piedāvātais ēdiens nemaz neatbilst MK noteikumiem, prasībām un kvalitātei, arī ēdināšanas telpas neatbilst skolēnu skaitam, līdz ar to nespējot ietilpināt visus, kam jānodrošina primārās bērna vajadzības- valstij vai ģimenei/vecākiem.

Jautājums par brīvpusdienu ieviešanu visām klašu grupām paliek atvērts joprojām, jo arī mazie debatētāji ar lielu entuziasmu un vēlmi centās pierādīt par labu savai komandai, taču nonāca pie neizšķiroša rezultāta.

 Rudens – ziemas debašu turnīra laurus plūca Daugavpils Saskaņas pamatskolas debatētāji- A.Bernāne, I.Dzalbs, D.Cipkins (trenere I.Valtere), Krāslavas Varavīksnes vidusskolas debatētāji- K.Kurica, E. Jančevskis, K.Volkoviča (trenere V.Purpiša) un Daugavpils Valsts ģimnāzijas debatētāji- M.Potapova, L.Sitnika, K.Čivkule (trenere R.Murāne). Arī citas komandas no Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Daugavpils 12. vidusskolas (I. Baltace, L.Daņilova, L.Ivanova) guva lielus iespaidus, vēlmi turpināt debatēt un attīstīt publiskās runas spējas.

Rita Murāne, Latgales reģiona debašu koordinatore

 


Jauna aptauja

Decembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Tradicionālais skrējiens "Pilsēta, kur sporto" un Brīvības ielas svētku koncerts

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde