otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

„Robežnieku Alisei” - 10 gadi

Pievienots: 07.11.2023

4. novembrī Robežniekos notika koncerts par godu deju kolektīva „Robežnieku Alise” jubilejai. Ir pagājuši 10 gadi, kopš pastāv šī grupa.

Viss aizsākās kā hobijs vai pulciņš veselības veicināšanai. Uz nodarbībām gāja visi, kas vēlējās uzturēt sevi tonusā - gan pavisam jaunas meitenes, gan vecākas sievietes. Vispār visi, kas nevarēja mierīgi nosēdēt uz vienas vietas, tiklīdz sāka skanēt mūzika, visi, kas nav vienaldzīgi pret dejošanu. Kolektīvs laika gaitā mainījās, ik pa laikam mainījās arī nosaukums, bet drosmīgākie, izturīgākie un vienmēr pozitīvie - palika. Galvenais šī jautrā un draiskā kolektīva kodols - Jeļena Dovginka, Irīna Jaciņa, Inga Babiško, Marianna Sevča, Tatjana Rakovska - un viņu vadītāja Alla Zabelova vienmēr bija aktīvi, labprāt piekrita dalībai koncertos mūsu novadā. Un tagad viņas ir atpazīstamas mākslinieces, kuras ir viesojušās gan mazajās, gan lielajās Latgales pilsētās. Šogad viņas piedalījās starptautiskajā festivālā „Amorevita”, kur kolektīvu grupā ieguva 2. vietu.

Mūsu koncerts sākās ar jubilāru uzstāšanos, ar viņu pirmo deju. Un visi droši vien atcerējās, kā tas viss sākās. Viņu pirmie tērpi – šīs slavenās punktainās kleitas sarkanā krāsā… Pēc tam uz skatuves kāpa vokālais ansamblis „Viktorija” ar dziesmām dažādās valodās, bet koncerta noslēgumā ansamblis izpildīja jautru apsveikuma dziesmu par godu „Robežnieku Alisei”, kas patīkami pārsteidza dejotājas. Pēc tam uzstājās mūsu kaimiņi no Asūnes - grupa „Balzāms dvēselei”. Tango, ko izpildīja deju grupa „LiDejas” no Grāveriem, neatstāja vienaldzīgu nevienu. Sirsnīgi tika uzņemti arī viesi no Kalniešiem - grupa „Fantāzija”. Arī kolektīvs „Izvaltas Alise”, kura nosaukums tika mainīts atbilstoši dzīvesvietai, nevarēja neapsveikt savas kolēģes. Taču, manuprāt, visaizraujošākais un pārsteidzošākais bija bērnu, pareizāk sakot, meitu priekšnesums, jo meiteņu (Irīnas Apalko un Samantas Rakovskas) mammas dejo grupā „Robežnieku Alise”. Meitenes savulaik mācījās dejot Indras Mākslas skolā, bet pēc tam viena no viņām - Samanta - turpināja apgūt dejotprasmi un tagad mācās Rīgas Baleta skolā. Tie bija dubultsvētki šīm meitenēm, jo šajā dienā mēs sveicām arī pilngadniekus, un abām šogad apritēja 18 gadi. Vecāki bija sagatavojuši pilngadniekiem īpašu pārsteigumu – skaisto Zaķi, kurš ieradās viņus apsveikt. Visi jaunieši, un šoreiz viņi bija 7, jautri dejoja kopā ar Zaķi, tādējādi it kā atvadoties no bērnības. Viņiem visiem priekšā ir savs ceļš, bet mēs novēlam, lai viņi to iziet ar godu! Dažām māmiņām pat asara ritēja pār vaigu, kad saprata, ka bērns jau ir pieaudzis, ka viņš var patstāvīgi pieņemt lēmumus, tādējādi attālinoties no vecākiem. Bet tāda ir dzīve, galvenais, lai tai būtu turpinājums.

Koncerts noslēdzās ar kolektīvu apsveikumiem, kuri pasniedza jubilāriem ziedus un dāvanas, tad uz skatuvi steidzās arī skatītāji un ģimenes locekļi, lai apsveiktu un pateiktos kolektīva „Robežnieku Alise” dalībniecēm par paveikto un novēlētu neapstāties pie sasniegtā, bet ar mīlestību un entuziasmu turpināt savu darbību.

Irina Buko, Robežnieku TN kultūras pasākumu organizatore
Žana Buko foto



Jauna aptauja

Novembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
 
trešdiena, 15.11.2023
ceturtdiena, 16.11.2023
trešdiena, 29.11.2023

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde