sestdiena, 1. jūnijs, 2024Vārda diena: Bernedīne, Biruta, Mairita
crest1 crest2

Jauniešu projekts Krāslavā

Pievienots: 29.08.2023

Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) Krāslavas komitejas Jauniešu nodaļa darbojas jau četrus gadus. Mūsu misija ir palīdzēt mazaktīviem jauniešiem iesaistīties dažādās izglītojošās un sporta aktivitātēs, dažādu projektu rakstīšanā un īstenošanā, kā arī uzlabot viņu dzīves apstākļus. Svarīgi popularizēt jauniešu vidū brīvprātīgo darbu, kas sniedz jauniešiem dažādas iemaņas un zināšanas, spēju izteikties un būt sadzirdētiem. Kā viena no svarīgākām lietām ir nodrošināt mūsu Krāslavas novada vienaudžiem saturīgu brīvā laika pavadīšanu ar izglītojošām aktivitātēm.

Mūsu jauniešiem radās vēlme piedalīties Krāslavas novada pašvaldības izsludinātajā jauniešu iniciatīvu projektu konkursā, kur guvām atbalstu savas iniciatīvas īstenošanai. Projekta „Sadarbībā ir spēks, jo kalpos ilgtermiņā” mērķis bija veicināt Krāslavas un Dagdas jauniešu sadarbību, iesaistoties sporta aktivitātēs.

Pirmajā tikšanās reizē, kas notika Dagdas LSK nodaļā, jaunieši, apsprieda veicamās darbības par orientēšanās iespējām Krāslavā. Tika izskatīti visi iespējamie resursi, lai pasākums notiktu augstā līmenī. Ļoti svarīgi bija ieteikumi arī no Krāslavas jauniešu puses, kas palīdzēja izprast jauniešu vajadzības, vēlmes. Informācijas iegūšanas laikā izveidojās sadarbība ar Krāslavas māmiņu klubu un rasts risinājums - jēgpilnas orientēšanās aktivitātes pa Krāslavu. Orientēšanās aktivitātes bija vērstas uz pilsētas svarīgāko vietu atpazīstamību, par kurām jaunieši iegūs padziļinātāku informāciju un varēs stāstīt tūristiem, kas apmeklēs šo zilo ezeru zemi - Krāslavu.

Priecēja tas, ka jauniešiem bija iespēja runāt, rakstīt un būt sadzirdētiem par lietām, kas viņiem ir svarīgas vietā, kur viņi dzīvo. Projekta aktivitāšu laikā vietējie jaunieši sadraudzējās, veicot viņiem uzticētos uzdevumus un noslēgumā spēlējot sev izvēlētās spēles. Šī bija fantastiska iespēja veidot lietas, ko uzskata sev par svarīgām. Projekts izdevās un esam pateicīgi visiem, kas deva mums šo unikālo iespēju. Paldies par kopā būšanu visiem, kas orientējās ar mums kopā pa Krāslavu.

V. Tukiša, LSK Krāslavas komitejas brīvprātīgā jauniete
Sandras Drozdovas foto



Jauna aptauja

Augusts - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05 06
07
08
09
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde