piektdiena, 7. jūnijs, 2024Vārda diena: Arnis, Gaida
crest1 crest2

Balvu „Krāslavas novada gada cilvēks 2023” saņems četri novada iedzīvotāji

Pievienots: 14.11.2023

Līdz 15. oktobrim Krāslavas novada pašvaldība pieņēma iedzīvotāju pieteikumus nominācijai „Krāslavas novada Gada cilvēks 2023”. Nominācijā „Mūža ieguldījums” bija saņemti pieteikumi par sešiem pretendentiem, savukārt nominācijā „Gada cilvēks” pašvaldība saņēma anketas par desmit pretendentiem.

Komisija, kuras sastāvā darbojās Gunārs Upenieks, Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, Aivars Trūlis, priekšsēdētāja vietnieks, Aleksandrs Jevtušoks, priekšsēdētāja 1. vietnieks, Viktors Aišpurs, pašvaldības izpilddirektors, un Jānis Tukāns, sociālo un veselības aizsardzības lietu komitejas priekšsēdētājs, izskatīja iesniegtos pieteikumus un izvērtēja pretendentus.

Nominācijā „Mūža ieguldījums” komisijas locekļi vienbalsīgi atbalstīja divus pretendentus — Leontīnu Dzalbi un Janīnu Nazarovu.

Arī nominācijā „Gada cilvēks” komisijas locekļi vienbalsīgi atbalstīja divus pretendentus — Evelīnu Kristu Sitniku un Jāzepu Ornicānu.

Ieskats iedzīvotāju pieteikumos par katru pretendentu

 „Leontīna Dzalbe visu savu darba mūžu ir veltījusi Aulejas pagasta iedzīvotājiem, godprātīgi strādājot par Aulejas feldšeru-akušieru punkta vadītāju kopš 1969. gada. Vairākus sasaukumus bija Aulejas Tautas deputātu padomes deputāte un Aulejas pagasta padomes deputāte. Leontīna pēdējos 10 gadus vada Aulejas pagasta Sarkanā Krusta nodaļu. Ar neizsīkstošu enerģiju, vienmēr izpalīdzīga, zinoša, sava amata lietpratēja.”

Janīna Nazarova — ilggadēja Priežmalas skolas direktore, matemātikas skolotāja. Inteliģenta un brīnumskaista sieviete, kura 64 dzīves gadus veltījusi darbam Priežmalas pamatskolā. Brīnišķīgs cilvēks, kolēģe, aktīva iedzīvotāja, dejas kolektīva dalībniece, draudzīga, atsaucīga un vienmēr palīdzēs cilvēkam sarežģītā situācijā. Brīnišķīga mamma, vecmāmiņa un vienkārši cilvēks ar lielu sirdi.”

Evelīna Krista Sitnika šogad lepni nesusi Krāslavas vārdu gan Latvijā, gan aiz tās robežām. Mērķtiecība, neatlaidīgs darbs un profesionāli treneri ir ļāvuši Evelīnai attīstīt savas spējas un jau praktiski no pirmajām sacensībām gūt panākumus, kas ir devis stimulu trenēties un maziem solīšiem iet uz arvien lielākiem mērķiem. Šogad Evelīna ir pārstāvējusi Latviju Eiropas komandu vieglatlētikas sacensībās 3000 m šķēršļu skrējienā, Evelīna kā vienīgā Latvijas sportiste līdzās pasaules labākajām skrējējām pārstāvēja Latviju Pasaules čempionātā maratonā 5 km distancē, kas šogad pirmo reizi notika Rīgā, godam nopelnīta pirmā vieta 5 km šoseju sacensībās tepat Latvijā un daudz citu sacensību ar labiem panākumiem, bet tam visam paralēli ir arī studijas Rīgas Stradiņu universitātes Rehabilitācijas fakultātē par fizioterapeiti, lai nākotnē varētu palīdzēt uzturēt fizisko formu ne tikai sev, bet arī daudziem citiem sportistiem. Ar katru lielo un mazo uzvaru Evelīna nes godu savai pilsētai - Krāslavai, kas vienmēr paliks viņas dzimtā pilsēta!”

Jāzeps Ornicāns ir Krāslavas pilsētas vidējās paaudzes deju kolektīva „Jautraviņa” un senjoru deju kolektīva „Rūtoj!” ilggadējs vadītājs. Ar mīlestību pret deju, neatlaidīgu darbu, humoru un labestību attiecībās ar dejotājiem vadītājs panāk deju izpildījuma kvalitāti, kā arī dejotājos tiek ieaudzināta mīlestība pret deju kā pret latviešu tautas vērtību, kurā tiek atklāta mūsu tautas vēsture, raksturs, dabas un paaudžu godināšana. Šīs vērtības ir saskatāmas arī viņa izaudzinātajos dejotājos, kas jau vairākus gadus ir uzticīgi Krāslavas deju kolektīviem.

Gatavojot kolektīvu „Rūtoj!” 2023. gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, Jāzeps ar mīlestību un lielu pietāti pret dejotājiem iestudēja repertuāra dejas. Darbs vainagojās panākumiem — XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku skatē kolektīvs ieguva augstāko pakāpi (48,2 punkti), un tas deva iespēju ierindoties augstajā dalītajā 3.-5. vietā 117 Latvijas Republikas senjoru deju kolektīvu grupā. Jāzepa vadītais deju kolektīvs „Rūtoj!” ne vien dejoja koncertā „Mūžīgais dzinējs” Daugavas stadiona pirmajā rindā, bet tika izvirzīts arī dalībai noslēguma koncertā „Kopā. Augšup”, kas notika Mežaparka lielajā estrādē. Par augstiem sasniegumiem skatē kolektīvs arī Mežaparka noslēguma koncertā dejoja pirmajā rindā. Līdz šim neviens no Krāslavas novada kolektīviem nekad nav dejojis Mežaparkā.”

Juris Roga,
autora foto


Jauna aptauja

Novembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
 
trešdiena, 15.11.2023
ceturtdiena, 16.11.2023
trešdiena, 29.11.2023

Dienas foto

  • Anatola Kauškaļa foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde