piektdiena, 7. jūnijs, 2024Vārda diena: Arnis, Gaida
crest1 crest2

Noslēdzies projekts „Laimīgi Indrā”

Pievienots: 24.11.2023

Mēs, Indras iedzīvotāji, esam ļoti dažādi: kāds no mums šeit dzīvo paaužu paaudzēs, bet kāds ir ieradies Indrā no tuvām un tālām vietām Latvijā vai pasaulē. Mums katram ir sava pieredze un redzējums uz lietām un notikumiem, bet mēs visi dzīvojam Indrā. Tāpēc mūsu kopienai ir jāgādā, lai ikviens Indrā justos labi, lai ir piederīgs Indrai un Latvijai. Jāpalīdz un jādod iespēja iepazīt šo zemi, cilvēkus, tradīcijas, kultūru, valodu. Šogad pie mums ar Izglītības iniciatīvu centra un „British Council” pārstāvniecības Latvijā projekta „Darbīgās kopienas” atbalstu tika īstenots projekts „Laimīgi Indrā”, kura mērķis - dot iespēju dažādu vecumu un tautību Indras iedzīvotājiem, iepazīstot un izprotot Latvijas vēstures notikumus, kultūras norises un tradīcijas, stiprināt piederības sajūtu savai valstij un vietai, kur dzīvo.

Maijā kopienas iedzīvotāji devās pārgājienā „Indra – Eiropas Savienības robeža”, Tēvijas parkā iestādīja ozolu, dziedāja spēka dziesmas, pētīja senas fotogrāfijas un klausījās interesantus stāstus.

Sadarbojoties ar Indras pamatskolu, tika organizēta izzinoša orientēšanās spēle „Pazīstu Indru”, kurā piedalījās skolēnu un arī pieaugušo komandas. Laimes muzejā tika sarīkots klasiskās mūzikas koncerts „Lai laime skan” ar Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas stīgu nodaļas audzēkņu un pedagogu piedalīšanos. 

Jūlijā indrieši devās uz Rīgu uz Dziesmu un Deju svētkiem: apmeklēja tautas lietišķās mākslas izstādi „Mēs” un klātienē vēroja svētku gājienu. Oktobrī – ekskursija un Latvijas Nacionālā vēstures muzeju, 20. gs. vēstures ekspozīcijas apmeklējums, iepazīšanās ar izstādēm „Nauda Latvijā”, „Latvijas valsts dibinātāji”, „Krāsainā Latvija”, „Satversme 100+”, „Vainagošanās. Arheoloģiskie, etnogrāfiskie un laikmetīgie vainagi Latvijas kultūrā”. Brauciena noslēgumā - ekskursija Rīgas brāļu kapos.

19. novembrī projekta noslēguma pasākums „Laimīgi Indrā” ar projekta norises prezentāciju, sarunām, projekta dalībnieku dalīšanos pieredzē un Dagdas Kultūras centra vokālās grupas „Solversija” koncerts.

Noslēdzoties projektam, mūsu kopienas cilvēku atziņas: visi pasākumi, kuros piedalījos, bija interesanti un izglītojoši; projekts deva iespēju pabūt kopā ar cilvēkiem, aizbraukt uz Rīgu, ieraudzīt un uzzināt kaut ko jaunu; cilvēkiem ir jāzina savas valsts vēsture, bērniem ir jāzina sava ciema vēsture, vērtīgi, ka to var iepazīt mūsdienīgā veidā; ja ne projekts, diez vai pati aizbrauktu uz muzeju un brāļu kapiem; pirmo reizi dzīvē redzēju Dziesmu svētkus; ļoti patika Dziesmu svētku izstāde, iedvesmo arī mani radīt ko skaistu; mani bērni ir piedalījušies un piedalās Dziesmu svētkos, bet šogad arī es biju Dziesmu svētkos; patika brauciens uz Rīgu, arī koncerts bija labs; projekts bija mums vajadzīgs, visi pasākumi - interesanti.

Šī projekta īstenošana deva iespēju kopienas iedzīvotājiem pabūt kopā, papildināt savas zināšanas par mūsu valsts vēstures faktiem, tuvāk iepazīt kultūras dzīvi Latvijā, baudīt kvalitatīvus koncertus. Varējām labāk ieraudzīt un atrast sevi dzimtajā pusē un valstī, būt Indrā un Latvijā. Guvām pārliecību, ka varam būt laimīgi Indrā.

Olga Jokste, projekta koordinatore
A.Kuzminskas un O.Jokstes foto



Jauna aptauja

Novembris - 2023
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
 
trešdiena, 15.11.2023
ceturtdiena, 16.11.2023
trešdiena, 29.11.2023

Dienas foto

  • Anatola Kauškaļa foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde