otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Rūķīši devās rotāt veco ļaužu pansionātu „Priedes”

Pievienots: 19.12.2016

8. decembrī Krāslavas pamatskolas kluba „Spicais” rūķīši devās uz veco ļaužu pansionātu „Priedes”, lai kopā izrotāt un sapost telpas Ziemassvētkiem.

Ir ļoti svarīgi iemācīt bērniem, kā vienkārši būt labam cilvēkam, tāpēc būtiski ir piekopt šo mazo ieteikumu - dari labus darbus, kaut mazus un varbūt ne tik svarīgus, bet pēc iespējas biežāk un katru dienu! Tā tiek vairota labestība un sapratne sabiedrībā. Ja tu kādam izdarīsi ko labu, tas cilvēks atkal kādam citam arī izdarīs ko labu, un tā tālāk... Daudziem ļoti svarīgi ir tieši Ziemassvētku gaidīšanas laikā darīt labas lietas. Vai tas nav lielisks sākums! Ātri vien, pat teiktu - nemanāmi, tas izveidojas par ikdienas mērķi. Jo visā visumā labos darbus var atrast visur un vienmēr - pasmaidīt, pateikt „Paldies!” un „Lūdzu!”, palaist kādu pa priekšu rindā vai uz ielas. Tas viss ir bezgala viegli, bet sniedz gandarījumu un patīkamas sajūtas, kad kāds palīdz arī tev!

Lūk, ko par šo darbnīcu raksta bērni - darbnīcas dalībnieki.

Aigars Stanevičs - Es piedalījos labdarības akcijā pansionātā, palīdzot rotāt telpas. Pāris teikumos to visu pastāstīt nevar. Strādājot tur, mani pārņēma labas emocijas, jo ne katru dienu tu vari palīdzēt cilvēkiem. Es piedalījos ne atalgojuma dēļ, bet veco cilvēku smaidu dēļ. Ko maksā smaids? Smaids ir par velti! Biežāk smaidiet un palīdziet apkārtējiem cilvēkiem !

Eva Marhileviča - Vienmēr ir patīkami noskaņoties svētkiem, saņemt rūpes un atbalstu no draugiem un radiem. Šodien arī uz savas ādas pārliecinājos, cik patīkami ir sagādāt svētku noskaņojumu un parūpēties par citiem. Nākdama uz pansionātu, pat neiedomājos, ar kādu entuziasmu vecie cilvēki var veidot rotas un cik lielu gandarījumu viņi izjūt, kad ar pašu darinājumiem tiek izpušķots viņu mājoklis. Nevarēju iztēloties, cik lielu emocionālo pacēlumu izjutīšu pati, skatīdamās uz viņu aizrautīgo darbību un prieka pilnām sejām. Tas noteikti bija tā vērts!

Jolanta Siņakova - Man ļoti patika rotāt pansionātu, jo mēs bijām jauka komanda. Man bija liels prieks strādāt ar tiem cilvēkiem, kas tur dzīvo. Viņi bija pretimnākoši, sarunājās, smaidīja. Es labprāt uz turieni vēl došos pastrādāt un sagādāt viņiem prieku!

Madara Ērika Daņiļeviča - Vecā tantiņa, ar kuru mēs kopā līmējām rotājumus, visvairāk izvēlējās zilo krāsu, jo viņai tā ļoti patika. Man patika ar viņu aprunāties un kopā darboties, viņai viss labi padevās. Es satiku arī savu radinieku, kurš bija priecīgs par mūsu tikšanos. Es jutos ļoti lepna, kad pansionāts kļuva krāsains un visur bija svētku noskaņa. Ir skumji, ka daudziem no viņiem nav radinieku… Es gribētu, lai viņiem visiem būtu ģimene. Es no sirds vēlu visiem vecajiem ļaudīm labu veselību, ilgu mūžu un pārsteiguma dāvanas svētkos!

Alīna Valtere - Mani radošā darbnīca pansionātā ļoti iedvesmoja. Vecie cilvēki ļoti mūs gaidīja. Mēs esam kļuvuši draugi. Bija patīkami viņiem sagādāt prieku.

Lija R - Man patiešām viss patika - bija interesanti darboties ar veciem cilvēkiem, kopā rotāt telpas, palīdzēt viņiem. Mani ļoti pārsteidza, ka vecie cilvēki arī paši ar prieku mēģināja veidot rotājumus un daudz ko izdarīja! Es agrāk domāju, ka viņi neko nedara un nespēj... Novēlu visiem veselību, labi un skaisti sagaidīt Ziemassvētkus!

Samanta Gailiša - Viss bija ļoti forši. Man ļoti patika vecmāmiņa, ar kuru kopā gatavojām skaistus zvaniņus. Mani pārsteidza un iepriecināja, ka visi bija laipni, kad ciemojāmies pie viņiem istabiņā un kopā gatavojām rotājumus. Es gribētu novēlēt, lai visi vecie ļaudis dzīvo ilgi un laimīgi.

Lai mazās pērles - klusums, klausīšanās, mīlestība, līdzcietība  ir Ziemassvētku mazās pērlītes, kuras darīs svētkus gaišus un cerīgus! Lai balts Ziemassvētku brīnums ienāk katrā mājā kā saprašanās un kā svētība!

Plašāka videoprezentācija www.kraslavaspsk.lv

LSK un NSK projekta „Tikai kopā sapņi kļūst krāsaini” ietvaros

Velta Daņiļeviča, Krāslavas pamatskolas psiholoģe



Jauna aptauja

Decembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde