otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Sveicu Jūs diženajos un priecīgajos Kristus dzimšanas svētkos!

Pievienots: 22.12.2016

Jēzus Kristus piedzimšana kļuvusi par īpašu notikumu cilvēces vēsturē. Pateicoties Kristum, ikvienam ir iespēja atnākt pie Dieva un saņemt pestīšanu un piedošanu. Eņģelis pavēstīja par Kristus piedzimšanu un sacīja: „Es jums pasludinu lielu prieku, kas visiem ļaudīm notiks: jo jums šodien. Pestītājs dzimis, Dāvida pilsētā, kas ir Kristus, Tas Kungs” (Lk. 2:10-11).
Cik vienkārši skan šī Evaņģēlija patiesība, kas jau vairāku gadsimtu garumā piepilda visu apkārtējo pasauli ar Dieva mieru un prieku, svinībām un gaismu. Dieva Dēls ir piedzimis, lai mēs ticētu Viņam, lai mums būtu nodrošināta mūžīga dzīve un lai mēs atrastos Viņa aizsardzībā.

Garajā ziemas naktī tumsā deg spilgta zvaigzne, kuras gaisma apmirdz Betlēmi. Tā palīdz ganiem, bet vēlāk trim Austrumu gudrajiem atrast Ķēniņu un Mesiju! Bieži mēs lasām Bībelē par to, ka lielo notikumu laikā parasti tiek vērojamas spilgtas debesu parādības. Tādos gadījumos mēs izjūtam, ka visa pasaule ir vienota, ka viss tajā ir savstarpēji saistīts. Mēs dzirdam, ka par Dieva Dēla atnākšanu mūsu pasaulē liecina arī citas zīmīgas pazīmes. Zvaigznes neparastais spilgtums palīdzēja atrast Dievu, kurš atnācis pasaulē kā Bērns. Interesants ir arī tas fakts, ka laikā, kad Jēzus aizgāja no šīs pasaules, Golgātas kalnā iestājās pilnīga tumsa, bet zeme iedrebējās.

Mūsdienās sakarā ar cilvēku grēkiem un egoismu mēs arvien biežāk jūtam, kā tiek izjaukts ekoloģiskais līdzsvars dzīvajā dabā, un Zeme reaģē uz to: palielinās viesuļvētru, zemestrīču skaits, rodas paisuma viļņi, ir vērojami ekstrēmi laika apstākļi... Tas ir nopietns brīdinājums un atgādinājums par to, ka cilvēku grēki posta mieru un kārtību pasaulē un izjauc visas svarīgākās likumsakarības, kas nodrošina mūsu pasaules vienotību.

Līdzīgi tiem cilvēkiem, kuri ar visu sirdi tiecas uz Mīlestību un Taisnību, tie jūt Viņa atnākšanu: tā ir velte, kas nes gaismu viņu saprātam un sasilda viņu sirdis. No citas puses mēs redzam, ka tiem cilvēkiem, kas nepieņem Dievu, kas negrib mīlēt, piedot, vērsties pie taisnības, piemīt viss tumšais, divkosība un arvien pieaugošais niknums.
Dārgie brāļi un māsas! Sirsnīgi sveicu jūs gaišajos Kristus dzimšanas svētkos! Lai miers un mīlestība ienāk jūsu mājās! Lai šajā dienā aiziet nebūtībā visas nedienas un aizvainojumi! Lai žēlsirdīgais Dievs svētī visas jūsu ieceres un piepilda jūsu dzīvi ar prieku un jēgu!

Ar mīlestību –
priesteris Janušs Bulašs

Ziemassvētku dievkalpojumu saraksts
Priedaines Romas katoļu baznīca - 24. decembrī plkst. 18.00 un 25. decembrī plkst. 11.00.
Varnaviču Romas katoļu baznīca - 24. decembrī plkst.16.00.
Kaplavas kapliča - 25. decembrī plkst.13.00.


Jauna aptauja

Decembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde