otrdiena, 30. aprīlis, 2024Vārda diena: Liāna, Lilija
crest1 crest2

Ziemassvētku darbnīca

Pievienots: 16.12.2016

Advente ir klusuma laiks - klusumā dzimst lielie sapņi, un tikai klusumā dzirdam, kā ieskanas cerību zvans. Klausīšanās laiks, kad nemiers nerimst, tad sirds ir gatava klausīties. Tas ir mīlestības laiks - ieskatieties tuvinieku, draugu acīs! Viņi ilgojas pēc jūsu dāvātās mīlestības. Mīlot, iepriecinot, pārsteidzot un dāvājot viņiem savu uzmanību, mēs paši kļūsim labāki. Šis ir līdzcietības un labo darbu laiks. Pasaulei nekad nebūs par daudz mūsu uzmanības, rūpju, mierinājuma vārdu. Padomāsim par tiem, kuriem ir grūti, iepriecināsim kādu ar labu vārdu, sarūpētu dāvaniņu, ar uzmundrinošu skatienu! Varbūt kādam kļūs vieglāk... Adventes laiks ir lūgšanas laiks. Ir svarīgi, lai sirdī vienmēr būtu maza, klusa lūgsna. Lūgsna par sevi, saviem mīļajiem, par tiem, kurus nemīl. Klusa, maza, bet nerimtīga lūgsna.

Nu jau otro gadu Krāslavas pamatskolas skolotāji pirms pirmās Adventes, 24. novembra pēcpusdienā, pulcējās kopā, lai darinātu Ziemassvētku vainagus tiem, kas dažreiz tik ļoti ilgojas pēc uzmanības un atbalsta - pilsētas vientuļajiem pensionāriem un veco ļaužu pansionātam „Priedes”. Tā bija patiešām īpaša radošā labdarības darbnīca, kurā valdīja sirsnīga, nepiespiesta un pozitīvu domu pārpilna atmosfēra. Lai arī skolotāji bija noguruši pēc darba dienas, vainagu darināšana labdarībai deva otru elpu - ne miņas no noguruma, ne vārda par skolas ikdienu, sarunas it kā par visu un tai pašā laikā ne par ko. Kārtējo reizi guvām apstiprinājumu tam, ka, kopā darot labus darbus, mēs vairojam labestību, savstarpējo sapratni, toleranci un iecietību.

Kamēr skolotāji veidoja krāsainus un ar mīlestību darinātus Adventes vainagus, kluba „Spicais” dalībnieki aktīvi rosījās atklātnīšu darbnīcā - līmēja, grieza, rakstīja, lai katrs pensionārs saņemtu arī īpaši viņam veltītu apsveikumu.

29. novembra rītā Krāslavas pamatskolā notika svinīgs pasākums - pirmās Adventes vainaga svecītes iededzināšana, kura laikā klātesošie garīdznieki iesvētīja visus darinātos vainagus. Un nu tie varēja doties uz savām jaunajām mājām!

30. novembrī seši kluba „Spicais” pārstāvji kopā ar Krāslavas novada Sociālā dienesta darbiniekiem devās pie pensionāriem ar sarūpētajiem vainagiem un apsveikumiem.

Atgriezušās no brauciena, meitenes bija patīkami satrauktas un emocionāli pacilātas.

Lūk, ko par savām emocijām stāsta viena no brauciena dalībniecēm Anda Jakovele: „Šī diena bija burvīga, tā bija prieka pilna par labi izdarītu darbu. Es satiku vecus, bet tik jaukus un sirsnīgus cilvēkus. Kad vēlējām viņiem veselību, es atcerējos kādas vecas tantiņas teikto - veselība ir svarīgākā jebkurā vecumā. Tik tiešām! Arī jauns būdams, cilvēks var negaidīti saslimt, gūt traumas... Man ir liels gandarījums par to, ka mēs varējām palīdzēt un sasildīt veco un vientuļo cilvēku sirdis. Jo Adventes laiks ir laiks, kad jāpalīdz citiem, jādara labi darbi un jāsagaida svētki priekā un mīlestībā. No sirds vēlu visiem šajos svētkos mīlestību, prieku, saticību un veselību!”

Lai Jaunais gads ir bagāts ar labām domām, darbīgām dienām un priecīgiem atelpas brīžiem!

Plašāka videoprezentacija - www.kraslavaspsk.lv

LSK un NSK projekta „Tikai kopā sapņi kļūst krāsaini” ietvaros

Velta Daņiļeviča, Krāslavas pamatskolas psiholoģe 



Jauna aptauja

Decembris - 2016
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde